Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, december 2014

Activiteitenagenda

Kouwe Klauwentocht op de Nieuwe Maas: 1 januari


1 januari 2015 - 13.00 uur - Kouwe Klauwentocht op de Nieuwe Maas
De tocht wordt gevaren voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie. Bij terugkomst op de OP is er soep. Je hoeft je voor deze tocht niet vooraf aan te melden, wel moet je afgeroeid zijn voor wherry.
Dus trek je handschoenen aan, zet je muts op en kom op 1 januari je eerste roeitocht van het nieuwe jaar maken!

Toercommissie RV Nautilus

Pinkstertocht 2015


In verband met reservering: Nu al inschrijven voor de Pinkstertocht 2015!


 
Met Pinksteren hebben wij lodges (huisjes met sanitair aan het water) en hotelkamers gereserveerd in Ossenzijl bij de Weerribben. Wil je mee met de Pinkstertocht schrijf je dan zo snel mogelijk in daar de reservering voor eind januari definitief moet worden gemaakt.
Op zaterdag 23 mei vertrekken wij per touringcar vanaf de Oude Plantage richting Steenwijk en roeien vanaf daar naar Ossenzijl, de tweede dag roeien wij de Weerribben en Giethoorn in de rondte en de derde dag, maandag 25 mei roeien we naar een nog nader te bepalen plaats waar de boten weer uit het water gaan en vanwaar wij per touringcar terug keren naar Rotterdam. De kosten zullen ongeveer 160 euro zijn. Dat is inclusief logies met ontbijt, 1 diner, de reis en het vervoer van de boten.  
Iedereen die is afgeroeid voor wherrie kan mee, dus schrijf je snel in, graag per e-mail: willokkerbol@hotmail.com.
 

Wedstrijduitslagen

Rottecompetitie


Op 29 november was de tweede wedstrijd van de Rotte Competitie. Deze keer waren er 158 roeiende deelnemers, waaronder 46 Nautilianen.
Meer dan 100 punten scoorden:
1e Joke Stenvert, 5e Marieke van Holten, 40e Willem-Jan Zaadnoordijk, 42e t/m 45e Gezieneke Aris, Albertien Aukema, Sophia Geelkerken, Anne-Marie van Iwaarden, 52e Davis Kampman, 61e en 62e Desirée Verlegh, Jantien van der Kooy, 64e t/m 67e Anne Rongen, Frederieke van der Blom, Janine Dousma, Lisanne Schrijver.

In het klassement staan inmiddels 200 namen. Bij de eerste 100:
2e Joke Stenvert, 4e Marieke van Holst, 21e David Kampman, 23e t/m 26e Gezieneke Aris, Anne-Marie van Iwaarden, Albertien Aukema, Sophia Geelkerken, 29e en 30e Desirée Verlegh, Jantien van der Kooy, 40e t/m 45e Ton Degenkamp, Douwe Schuurman, Krijn van Popering, Pim Kerklaan, Aad Terlouw, Stefano Pasquali, 46e jaap Dekker, 47e t/m 49e Jeroen de Mutsert, Martin Leclerq, Damir Vukovic, 57e Chiharu Inoue, 58e t/m 60e Ingeborg Absil, Wilma Straathof, Mette van Essen, 63e t/m 65e Lucy Mackie, Maartje Kranen, Dagmara van Drielen, 77e Arnest Boender, 78e en 79e Rob Lloyd, Wim Verburg.
De derde wedstrijd van de Rotte Competitie is op zaterdag 27 december.
 
Frans van der Vliet
 

Oproepen/vacatures

Winterroeien


Winterroeien???  
Roeiend de winter door!!!


Zolang koning Winter zich niet in ons land laat zien, kunnen we lekker doorroeien op zowel de Rotte als de Maas.

Op de Rotte zijn een aantal mogelijkheden als je geen vaste ploeg hebt of op andere tijden wilt roeien.
  • Dinsdagochtend wordt er fiftyfit roeien gegeven. Rond 09.00 – 09.30 is er altijd wel iemand die je kan helpen een boot in het water te leggen. Of roei mee met de gevorderde FF roeiers vanaf 11.15 uur.
  • Woensdagochtend om 9.00 start het inlooproeien. Zet bij binnenkomst je naam op de lijst en je wordt naar kunnen in een C2 - C4 of A4 boot ingedeeld. Coördinatie en informatie bij Suzan Nout (suzan.nout@xs4all.nl)
  • Donderdagochtend om 9.30 wordt er ook geroeid. Coördinatie en informatie bij Atie van Treuren  (vantreuren@hotmail.com)
  • Vrijdagochtend rond 9.00 – 9.30 zijn er een beperkt aantal leden die gaan roeien.  Ook dan is er zeker iemand bereid je te helpen een boot in het water te leggen.
  • Op zaterdagochtend wordt er door verschillende C ploegen geroeid om 9.00 of 11.00 uur. Zij kunnen nog wat uitbreiding gebruiken.
  • Zondagochtend om 10.00 is er inlooproeien voor zowel A als C roeiers via wekelijkse aanmelding op de sportsplanner. Het A roeien wordt gecoördineerd door Bas Goris (basbasbas@xs4all.nl), voor het C roeien zoeken we nog een coördinator.
In de winter wordt ook op de Maas geroeid. Dit gebeurt op dezelfde tijden als in de zomer.
Zaterdag om 10.00 uur en 13.00 uur en Zondag om 10.00 uur.

Genoeg mogelijkheden dus om lekker te blijven roeien, zowel voor de net afgeroeide C leden als de gevorderde roeier!
Wil je meer informatie, stuur een mailtje naar zoekeenploeg@rvnautilus.nl
 
Corien Bos, coördinator ploegvorming

Zondagochtend inloop roeien A-ploegen


We hebben nu 17 deelnemers en we er komen meestal tot 5 Ã¡ 6 roeiers op de zondag. We pakken, afhankelijk van met hoeveel we zijn, A1, A2 of A4+boten en als we genoeg dispensatieroeiers hebben ook een A4 ongestuurd. Het werkt dus goed, maar meer deelnemers zijn welkom.

Bas Goris         
 

Overige mededelingen

Verbouwing toiletten OP


Op maandag 12 januari wordt er gestart met werkzaamheden aan de dames- en herentoiletten op de eerste verdieping van de sociëteit OP.
Zowel de stortbakken, toiletpotten als de tegels worden verwijderd, schoongemaakt en opnieuw  aangebracht.
De toiletten op de begane grond zijn wel beschikbaar.
Werkzaamheden duren tot 23 januari a.s.
 
Cees van Dam        
 

Nieuwe barcommissaris Rotte


Jan van Bohemen gaat met ingang van 2015 de roostering van de bardienst Rotte op zich nemen. Het bestuur is er trots op dat we in de vereniging steeds weer vrijwilligers kunnen vinden om dit soort taken op zich te nemen. 
We bedanken Annelie Couvée voor het werk dat zij de afgelopen tijd heeft verricht.
Wil jij - net zoals 75 andere Nautilianen - ook 2-3 keer per jaar leuk achter de bar staan op de Rotte, meld je dan bij Jan: janvanbohemen@gmail.com
        
 Guus Sikkema

Nieuwe website: Toer!

Het Evenementennummer voor roeiers komt dit jaar niet meer uit. De KNRB stopt met het blad Roeien en het nieuwe blad Roei! vult dit in met een Roei! kalender. Abonnees krijgen vanzelf dit blad met de kalender erbij. 
Er is nu een nieuwe website Toer!, http://www.toertochten-marathon-roeien.nl/content/toerplatform, speciaal voor toertochtenroeiers. Daar staat op dit moment al informatie over de KNRB botenwagen 2015 en de KNRB hoteltochten. Inschrijven is later mogelijk via de toercommissie KNRB en/of de KNRB site. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Het blad Roei! en de website Toer! vormen samen het nieuwe platform voor en door alle roeiers in Nederland. De website wordt gevuld door toer- en marathonroeiers en verenigingen. Informatie komt van verslagen, (verenigings-) websites, waterkaarten en uit oude roeiboeken.
Op de website Toer! komen ook alle verenigingstochten voor 2015 te staan. Het is bedoeld om toer-en (prestatie)marathonroeiers te inspireren en te informeren over tochten en vaarwater.​​ Alle informatie van en voor kenners is zo op één plek terug te vinden. 

Tevens bevat de website informatie over buitenlandse tochten, maar deze informatie wil men graag nog uitbreiden met:
- ervaringen met tochten in het buitenland
- foto's van tochten, zodat mensen een indruk krijgen van een bestemming
- tips voor overnachtingsplekken, botenwagen of wat dan ook.

Voor meer informatie, neem contact op met toerredactie@gmail.com 

Bruggenloop


Op 7 december heeft  Nautilus weer een flink aantal vrijwilligers geleverd voor de begeleiding van de Bruggenloop. In totaal waren 4 rayonhoofden, 27 verkeersregelaars en 28 vrijwilligers die een verzorgingspost hebben bemenst, actief.
Mede dankzij onze inzet hebben de 12.000 lopers veilig en goed verzorgd de 15 km kunnen volbrengen.

Gebouw


Rotte:

Douches: op advies van de fabrikant van de geisers heeft de installateur terugslagkleppen geplaatst. Als het goed is voorkomt dit dat de geiser afslaat als één gebruiker de kraan snel sluit. Temperatuurwisselingen zullen minder zijn als u douchekranen langzaam opent en sluit.
Bar: Lekkage gootsteen bar. Na een melding wezen kijken. In mijn aanwezigheid wil daar niets lekken. Ook het onderliggende kastje was kurkdroog.
Tegels:gelijk maar de boomwortel die de tegels bij de voordeur steeds schever duwde, afgekapt en verwijderd.
 

Oude Plantage

Laatste “klassieke” peertjes vervangen door zuiniger modellen. Niet alleen Elly heeft peertjes in de verkoop: ik ook. Ongebruikt, voor de liefhebber van echte gloeilampen: zowel van 100 watt (1EU) als 40 en 25 (50 ct).  
Hoog water bescherming:  bij de laatste stormvloed geconstateerd dat het principe van de nieuwe vloedplanken werkt, maar bewerkelijk  is. Verder dat er nog2 lekken waren. Deze zijn nu ook dichtgezet/hoogwaterbestendig gemaakt.

Groet
Bernard

Werkzaamheden werkplaats Rotte


Overzicht werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in de maand december
 
Beluga: versleten slidings vervangen
Blizzard: strips riemen vervangen
Fohn: strips riemen vervangen
Gazelle: manchetten vervangen
Jan van Gent: voetenbord gerepareerd
Keulen: voetenbord gerepareerd
Kopenhagen: vervangen manchetten niet uitgevoerd, boot wordt in 2015 verkocht incl riemen
Manana: afstelling riggers nagemeten en aangepast
Noordkaper: schade aan romp hersteld met epoxy
Orca: dek v. boeg opnieuw ingetaped, poreuse boeg gedroogd en met epoxy behandeld
Sevilla: manchetten van de riemen vervangen
Tornado: manchetten vervangen, voetenbord en bankje nagekeken
Walvis: manchetten vervangen
Z'n Maat: borging dollen gerepareerd
Zephyr: voetenbord gerepareerd

14 riemen gelakt
Tot het voorjaar is de waterslag voor afspoelen van boten afgekoppeld.
Drie avonden waren extra vrijwilligers aanwezig waardoor veel werk is afgerond.
In de maanden januari/februari/maart 2015 zal preventief onderhoud aan enkele boten worden uitgevoerd.

De werkplaatsploeg wenst alle roeiers een mooi 2015.

Desiree Verlegh

Werkzaamheden werkplaats OP


Tonijn
De overnaadse getuurde dubbelscull Tonijn is inmiddels voorzien van opnieuw geverfde uithouders in de loods gelegd en gereed voor gebruik. De boot was sedert oktober 2007 buiten dienst doordat er een stuk uit de hak gebroken was en tijdens herstelwerkzaamheden de boot plaats diende te maken voor het project "Nautilus", dat eveneens iets meer tijd in beslag heeft genomen dan oorspronkelijk gedacht.


Amazone
Van de dubbelwherry Amazone zijn qua onderschip de gangen waterdicht verlijmd en geklonken. Door de relatief hoge temperatuur verloopt het uitharden van de tweecomponenten lijm niet te snel, waardoor we wat meer gelegenheid hadden voor het klinken van de gangen. De buitenhuid dient nog licht opgeschuurd te worden en kan dan van een dunne laag vernis voorzien worden om de nu kale gangen te beschermen tegen lekwater/condens. Daarna kan het werken aan de inrichting van de boot plaats vinden.

Doubs
De dubbelwherry Doubs heeft aan de binnenzijde een facelift gehad. Na het omkeren van de boot blijkt de huid nogal zware beschadigingen te hebben opgelopen, die deels te verklaren zouden zijn dat bij het ui het water tillen van de boot en de loopbrug optrekken de boot naast de rol terecht komt, tussen stootrubber en roloplegging, deze schade oploopt. Gaarne hier op letten bij alle boten.

Tureluur
De overnaadse boordvier Tureluur is verlost van de vleugelmoertjes waarmee de slidings vastgezet waren en die ongeregeld los werkten. Er zijn nu zelfborgende moeren, die het losdraaien dienen te voorkomen, aangebracht. Tevens is de slagbank voorzien van een nieuw onderstel aangezien de kunststof blokkerstoppen op de wielassen verscoven waren, waardoor scheefloop optrad. De voetenbordplanken vragen eveneens nog om onderhoudende handen.

2015
Voor 2015 goede gezondheid en weinig schade/onderhoud.

Emile Bezemer

 

EN NATUURLIJK:


 

IEDEREEN
HELE FIJNE FEESTDAGEN TOEGEWENST
en
TOT VOLGEND JAAR!


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Sheila Tan en Karen Teich

Copyright © *|2014|* RV Nautilus