Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, februari 2016

Activiteitenagenda


Wedstrijdroeien in maart en april

In maart en begin april staan er een paar mooie wedstrijden op de kalender. Zie hieronder en ook op KNRB.nl. Dit zijn met name de grote wedstrijden op de Amstel in Amsterdam. Ik raad iedereen aan om mee te doen of ploegen te komen aanmoedigen.
 
Datum Wedstrijd Plaats Deadline inschrijving
5 maart  Saurus International Regatta  Maastricht  28-2-2016
12 & 13 maart  Heineken Roeivierkamp  Amsterdam    3-3-2016
19 & 20 maart  Head of the River Amstel  Amsterdam  10-3-2016
2 april  Jeugd en Tweehead  Amsterdam  24-3-2016
3 april  Skiffhead  Amsterdam  24-3-2016

Graag hoor ik van jullie als jullie mee willen doen! Stuur een mail naar: wedcomnautilus@gmail.com

Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
 

LET OP!

Ben je van plan dit jaar een roeiwedstrijd te starten en heb je de afgelopen jaren geen wedstrijdcontract getekend, regel dit snel! Neem contact op met Margreet Pontier (ledenadministratie), mail: ldnadm.rvnautilus@gmail.com Het kost namelijk even tijd om dit te regelen en zonder wedstrijdcontract kan je (als roeier, maar ook als stuur!) niet ingeschreven worden!

 
 Kom ook naar het Headbuffet op 20 maart!


In het jaar dat Roeivereeniging Nautilus 130 jaar bestaat, mag het HEADBUFFET
natuurlijk niet ontbreken. Op zondag 20 maart staat op de Oude Plantage vanaf 18:00 uur
een feestelijk buffet klaar, inclusief toetjes! Deelnemers aan de roeiwedstrijd in Amsterdam
kennen het Headbuffet inmiddels. Het zou leuk zijn om dit jaar ook veel nieuwe gezichten te
zien! Spreek af met je ploeg en maak plannen voor komend roeiseizoen of evalueer je geroeide
wedstrijd onder het genot van een hapje en drankje. Kosten 18,00 euro p.p. Aanmelden kan
tot en met woensdag 17 maart per mail naar: e.j.nijssen@kpnmail.nl

Elly Nijssen


Zaterdag 16 april: openingstocht naar Dordrecht

Dit jaar geen Koningsdag in Dordrecht, daarom is Nautilus dit keer wel welkom in de historische binnenstad. De tocht is geschikt voor iedereen die is afgeroeid voor wherry. De afstand is 2×20 km, zwemvest is verplicht. Verzamelen op de Oude Plantage om 9.15 uur. Lunch in Dordrecht op eigen kosten. Vertrek uit Dordrecht rond 14.00 uur. Terug op de OP rond 17.00 uur. Kosten: 5,- per persoon (koffie, thee en lekkers voor vertrek en soep met brood bij terugkomst).


De organisatie is in handen van Sofieke van Schaik en Isabelle Werneke. Je kunt je bij een van hen aanmelden of per mail opgeven via: rvnautilus.toercie@gmail.com

Paul Lageschaar

Elfstedentocht op 6 en 7 mei
Ook dit jaar doet Nautilus weer mee met de Elfstedentocht op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei. Nee, niet schaatsend van de ene Friese stad naar de andere, maar met het alternatief voor roeiers: in een C2x+ door Friesland, 220 km roeien, langs alle elf steden, binnen 24 uur. Er zijn al genoeg aanmeldingen voor een eerste ploeg; voor de tweede ploeg zoeken we nog een aantal roeiers. Bij voldoende aanmeldingen gaan we door voor een derde ploeg! Daarnaast zoeken we ook nog een paar chauffeurs om gedurende de tocht de volgauto’s te besturen en iedereen op tijd op de juiste plek te krijgen.
 
De roeimarathon start vrijdagavond 6 mei om 20.00 uur vanuit Leeuwarden. Vrijdag overdag rijden we van Rotterdam naar Leeuwarden, doen alle noodzakelijke aanpassingen aan de boot en maken ons klaar voor de start. Doel is om in maximaal 24 uur ( richttijd < 22 uur) de hele tocht te roeien. Terugkeer naar Rotterdam is op zondag 8 mei. Draaiboeken en wisselschema’s van voorgaande jaren zijn beschikbaar voor aanpassing naar eigen inzicht. Kosten zijn ongeveer €150,- per roeier, voor de chauffeurs zijn deze minimaal.
 
Het is de bedoeling om met een mixploeg te starten. Iedereen met een redelijke goede conditie kan meedoen. Er wordt in estafette geroeid, met 4 ploegjes van 3 personen, waarbij iedereen een aantal roei- en stuurbeurten heeft.  In totaal roei je 40 – 45 km van de tocht. We kunnen de ploegen zo indelen dat er 1 of 2 ploegen (een deel van) de nacht kunnen slapen. Hiervoor huren we een appartement dat we ook voor de zaterdagnacht boeken.
 
Roei jij mee of wil je mee als chauffeur? Zo ja, laat het ons zo snel mogelijk weten en ook of je wel of niet wilt slapen gedurende de nacht. Mail je aanmelding naar Maarten Wagenaar (maarten.wagenaar@gmail.com) en we nemen z.s.m. contact met je op. Vergeet niet je contactgegevens mee te sturen!

Maarten Wagenaar


Pinkstertocht: 14, 15, 16 mei

Ben je afgeroeid voor wherry, kom dan mee met de Nautilus Pinkstertocht op 14, 15 en 16 mei. We roeien dit jaar van Luik naar en om Maastricht en overnachten in deze oergezellige stad. Op de website van Nautilus vind je meer informatie en een inschrijfformulier. De kosten zijn € 180. Het hotel in Maastricht moet tijdig worden gereserveerd, dus wacht niet te lang en geef je vóór 15 maart a.s. op!

Vera Swan


Jubileumkalender krijgt vorm!

In de vorige nieuwsbrief hebben jullie gelezen dat onze vereniging dit jaar 130 jaar bestaat. Alle organisatoren binnen Nautilus (en dat zijn er nogal wat!) zijn daarom uitgenodigd om er dit jaar 'een schepje bovenop' te doen. En dat lukt al aardig. Voor een aantal evenementen is inmiddels ook al een datum geprikt. Houd er vast rekening mee in je agenda!
Zo vindt de open “Nautilus & Friends dag” aan de Rotte  plaats op zaterdag 18 mei. Zodra er meer bekend is over deze dag komen we er in deze nieuwsbrief op terug. Het jubileumfeest aan de OP in het najaar is gepland op zaterdag 10 september (en dus niet op 3 september, zoals eerder aangekondigd). Dit belooft extra feestelijk te worden voor al onze vrijwilligers die zich inzetten voor evenementen als de regatta, de triatlon en de WK. En jawel, de jubileum verrassingstocht gaat ook door en wel in het weekend van 25 september! Meer informatie over de jubileumtocht verderop in deze nieuwsbrief.

Jan Klapwijk

Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta: 9 juli
Heb je zin om met je collega’s mee te doen aan de Bedrijvenregatta op zaterdag 9 juli? Ook collega’s zonder roei-ervaring kunnen meedoen, 21 maart is de startbijeenkomst voor de training van de onervaren ploegen dus meld je aan! We zoeken nog een commissielid, dus als het je leuk lijkt om mee te helpen met de organisatie van dit evenement, geef je op. Natuurlijk zijn we ook weer op zoek naar sturen en coaches voor de trainingen.
Kijk op www.nautilusbedrijvenregatta.nl voor meer informatie en/of meld je aan op info@nautilusbedrijvenregatta.nl

Berber Westerhuis

Nautilus Triatlon op 3 september

Op zaterdag 3 september 2016 vindt op de Willem-Alexander Baan de vierde editie van de Nautilus Triatlon plaats. Een evenement waar jij als Nautiliaan aan mee kan helpen, of waag jij je dit seizoen als deelnemer in het veld van fanatieke familieteams en stoere sportievelingen?
De Triatloncommissie is nu al op zoek naar helpende handen en wij hebben jou daar hard bij nodig! Wij kúnnen niet zonder onze vrijwilligers, omdat er veel werk verzet moet worden om het evenement veilig en geolied te kunnen organiseren. Ook kunnen we niet zonder vrijwilligers, omdat zij, jullie, het succes van de Nautilus Triatlon zijn! In alle evaluaties komt naar voren dat de vriendelijke, behulpzame vrijwilligers door de deelnemers worden geroemd.
We zijn op zoek naar aanpakkers die op de dag zelf beschikbaar zijn. Je hoeft je niet voor een hele dag op te geven, een ochtend of een middag is ook voldoende. Voorbeelden van taken zijn het opbouwen van het parcours, ontvangst van de deelnemers, begeleiden van deelnemers, bewaken van parcours, catering verzorgen, assisteren bij startprocedures, het klokken van tijdwaarneming tijdens de finish, schoonmaken aan het eind van de dag, enz. Geef je alvast op en laat ons weten wat je interesseert en waar je goed in bent. We houden rekening met je voorkeuren. Welke taak je ook krijgt, je vormt een belangrijke schakel in de organisatie en we zullen je hulp enorm op prijs stellen.  
Mail ons voor meer informatie: triatlon@rvnautilus.nl De nieuwe website is nog onder constructie, maar komt naar verwachting vanaf 22 maart online beschikbaar. 
 
We zien je graag!
 
Hartelijke groeten,
Anna Bertling, René de Jong, Martin Leclerq, Evelien de Loof, Jos Molema, Ivo van der Werf, Sabine Wigmans, Suzanne Kuit
 

Jubileumtocht naar Parijs: 23, 24, 25 september

Nautilus bestaat dit jaar 130 jaar. Eén van de activiteiten om dit te vieren is een roeitocht over de Seine in Parijs, Traversée de Paris et des Hauts-de-Seine. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement, waaraan ruim 200 boten deelnemen en waar Nautilus dit jaar ook van de partij zal zijn. Er wordt geroeid in C-vieren.
De Nautilus trip is van vrijdag 23 t/m zondag 25 september 2016. De kosten zijn ca. € 280. De exacte hoogte van het bedrag wordt vastgesteld als bekend is hoeveel Nautilianen er meegaan.
Wil je deze unieke tocht meemaken, meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij Wil Lokkerbol, willokkerbol@hotmail.com . Het hotel moet al binnenkort worden gereserveerd, dus doe dat vóór 1 april 2016. 
Meer informatie over deze jubileumtocht vind je op de website van Nautilus. Informatie over de roeitocht zelf vind je op de website van de Franse organisatoren: http://www.aviron-iledefrance.org > Traversée de Paris et des HS.

Vera Swan
 

Wedstrijduitslagen

Ergohead

Op 24 januari werd de Ergohead (20 minuten zo hard mogelijk roeien op de ergometer) gehouden in Amsterdam. Er deden drie Nautilianen aan mee. Van de jeugd: Tom Becker in het J16 veld: hij werd 5e van de 41. En Broer Schipper, hij werd in het J18 veld 66e van de 76. Ook Jeroen Harrewijne (HV40) deed mee en werd 2e van de 5.


Rotte Competitie

Op 30 januari is er weer een Rotte Competitie editie geweest, 12 boten van Nautilus deden mee. Er stond een stevige wind, dus het wedstrijdparcours werd aangepast: starten bij de brug bij de Rottemeren en finishen iets voor de Irenebrug. Door het bochtige parcours was het lastige manoeuvreren voor met name de achten. De 4x- met Frank Heukelom, Ivo van der Werf, Ton Steenbergen en Niels Andeweg werd knap 9e van de 37 deelnemers, de hoogste Nautilus notering.
 

Winterwedstrijden Delft

Op 20 februari deden 4 jeugdleden van Nautilus mee aan de Winterwedstrijden in Delft: Arend, Broer, Lies en Fleur deden mee in de skiff. De velden waren klein en de competitie was erg sterk.

Janine Dousma

Oproepen

Slidings schoonmaken

Door materiaal slijtage verzamelt zich slijpsel en ander vuil in de slidings. Als dat niet regelmatig wordt verwijderd, klontert het samen waardoor de slidings aanvoelen als een berglandschapje. Veeg daarom voor of na het roeien de slidings even schoon met de speciale (gele) reinigingsdoekjes die onlangs zijn neergezet in een kratje nabij de droogdoeken. Hiervoor beslist geen schuursponsjes meer gebruiken: daarmee schuur je meteen door het zeer dunne beschermlaagje heen en is de sliding binnen de kortste keren niet meer bruikbaar. En natuurlijk ook geen boot-droogdoeken gebruiken want daarna zijn deze niet meer bruikbaar.

Krijn van Popering

Overige mededelingen


Nautilustuin aan de Rotte in het voorjaar

De tuincommissie heeft geen winterstop gehouden, maar winterklussen uitgevoerd, zoals snoeien van struiken en kleine bomen en onkruid verwijderen. Veel planten groeiden gewoon door in de zachte winter en de sneeuwklokjes staan al ruim een maand in bloei. De echte voorjaarsbeurt is in maart. Wil je helpen kom dan de tweede woensdag van de maand om 12 uur naar de tuin.

Voor iedereen, die thuis planten gaat stekken of delen: gooi ze niet op de composthoop, maar pot ze op voor de markt. Mensen die geen tuin hebben kunnen de uitgebloeide narcissen en blauwe druifjes  bij ons inleveren. In de tuin krijgen ze een tweede leven, zo is de afgelopen jaren al  veel moois  weer opgekomen.  Wil je weten hoe de tuin is ontstaan? Op de website is bij Rottelocatie een nieuw stuk geplaatst over de tuin aan de Rotte.

In de volgende nieuwsbrief meer over de plantjesmarkt in april.
 
Suzan Nout 

Tien mannen en een baby

Een legendarisch moment op de locatie Rotte: 
na een training de trap op lopen naar de kantine, en zie daar: 

 

Koen Vermeulen en Celine Berdeaux, met baby bezoek aan het H8 team.
Tien mannen (twee vrouwen) en een baby, daar krijg je toch een lach van op je gezicht?
 
Margreet Pontier
 

Werkzaamheden werkplaats OP


Werkplaats
Dank zij Bernard zijn de werkplaats en botengangen in een snelontstekende lichtlijn omgetoverd, die volgens zijn energie-metingen een grotere lichtopbrengst geeft. Mooi, mooi.
 
ABC
De overnaadse C-boordvier ABC is thans aan de buitenzijde voorzien van diverse lagen vernis, die per laag een opschuurbeurt vergen, maar daar draait Pim zijn hand niet voor om. Hij hanteert krabstaal en schuurpapier met verve. Na omkeren van de boot vraagt de binnenzijde om vele schuur- en krabbewegingen.
Suez
De hechthouten dubbelwherry Suez, die onttakeld in de dameskleedkamer ligt (zie foto), heeft enige deklagen op de buitenhuid gekregen. De boot is vervolgens gekeerd en wordt nu aan de binnenkant bewerkt. Dat wil zeggen: opruwen, schuren en in eerste instantie dun vernissen, hetgeen halfweg inmiddels gedaan is. Separaat worden de losse en losgemaakte onderdelen geschuurd en gevernist, een klus die eveneens prettig vordert. De instapplanken op de roeiplaatsen krijgen ondersteunende versterking. Uiteindelijk moet na het lakken nog enig inbouwwerk van de onderdelen worden verricht alvorens deze wherry weer vaarklaar is en met het zusterschip uitgewisseld kan worden.

Thames
Van de strokenwherry Thames zijn de beide kimkielen, na het aanschuinen/afzagen, van enige vernislagen voorzien. Hopelijk voorkomen deze aanschuiningen nieuwe beschadigingen.

Binnenwerk Suez wordt opgeknapt
Zeemeeuw
De binnenhuid van de dubbelwherry Zeemeeuw is geschuurd. De loszittende binnenkiel is ter hoogte van het boegvoetenbord met lijm en schroeven vastgezet en opgevuld. In de messing verstelstrippen zijn loggaatjes voor zijdelings ontwatering aangebracht. De montage van deze strippen is aanstaande, evenals het vernissen van de binnenhuid.
 
Amazone

In de dubbelwherry Amazone zijn nieuwe voetenbordverstelstrips aangebracht voor de gemodificeerde voetenborden, met middenbevestiging tegen opwippen bij het oprijden.
 
Emile Bezemer

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in februari


Boreas                       dollen /riemen afgesteld
Chinook                     kapotte sensor snelheidsmeter verwijderd
Constant                    versleten stuurkabel vervangen, waterkering gerepareerd
Parijs                          slidings vastgezet, roer nagekeken i.v.m val op de steiger
Storm                         lekkage achterschip hopelijk opgelost, taft gerepareerd
Tien Geboden            plaats 5 te lange bout aan rigger vervangen
12 riemen                   lakwerk

Desiree Verlegh
Namens de werkplaats
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Jeannine Westenberg
mede namens Karen Teich, Mette van Essen en Ton Steenbergen

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp