Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, Juni 2016

Activiteitenagenda

7 t/m 9 juli geen vlot ivm Bedrijvenregatta


Vanaf 7 t/m 9 juli kan er niet geroeid worden aan de Rotte. De vlotten worden donderdag 7 juli verplaatst naar de Bergse Voorplas. Zaterdag 9 juli is iedereen uiteraard van harte welkom om te komen helpen of te kijken.

Nautilus Triatlon

3 september 2016
 
Met nog drie maanden te gaan tot de vierde editie van de Nautilus Triatlon, beginnen de aanmeldingen van deelnemers en vrijwilligers binnen te lopen. Overweeg jij ook om deel te nemen? Klik dan op onderstaande link om te zien wie jouw tegenstander wordt:

http://www.rvnautilus.nl/web/triatlon/inschrijvingen/
 
Wil je helpen als vrijwilliger? Heel graag! We zoeken nog veel mensen, waaronder twee mensen met een vaarbewijs en één arts. Maar ook: parcourswachten, mensen voor het wedstrijdsecretariaat, mensen die kunnen helpen bij het opbouwen van het terrein, starters, klokkers, etc. etc.

Aanmelden kan via: triatlon@rvnautilus.nl

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.nautilustriatlon.nl of schiet één van ons aan op de club.

De Nautilus Triatlon Commissie

Anna Bertling, René de Jong, Martin LeClercq, Evelien de Looff, Jos Molema, Ivo van der Werf en Sabine Wigmans
 

Wedstrijduitslagen


Beste Nautilianen,
De afgelopen maand waren er een paar leuke wedstrijden waar veel Nautilianen aan mee hebben gedaan:

Spaarne Lente Race 29 mei 2016, Heemstede
De jeugd was aanwezig met 2 dubbel 2-en. De jongens (Tom en Arend) waren erg snel en wonnen ruim 20 sec voor de rest van het veld! De meiden (Fleur en Noor) werden 4e van de 5. Ook deden er nog 2 achten (dames en heren) en 1 combi acht (Marieke van Holten) mee. Marieke werd in het DVC veld 1e! De heren (vd Velde, HVB8+) werden netjes 5e van de 11, de dames (Absil, DVC8+) 9e van de 10.
De drie vieren (2 dames en 1 heren team) presteerden wisselend. De dames 4* met Anne Rongen, Anna Bertling, Frederieke van de Blom, invaller Marije van TOR en stuur Irene Dousma verdedigden hun 1e plaats van vorig jaar met succes: weer 1e in het DVA veld! De mannen (vd Werf, HVB4*) veroverden een mooie 6e plaats (van de 17) in het overall veld. De dames in het clubveld (v Hoeve) werden 9e vd 9.
Marieke van Holten deed ook mee in de 2x en werd daar wederom 1e in het DVB veld!
Wat een mooie prestaties van deze Nautilianen: 4 overwinningen! Gefeliciteerd!

Jeugdwedstrijd in Barendrecht 5 juni 2016
Aan deze kleine onderlinge wedstrijden deden 6 jeugd skiffs mee van Nautilus.

Dutch Masters Open 11-12 juni 2016, Rotterdam
Deze 1 kilometer wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan werd goed bezocht door onze jeugdleden en ook Marieke van Holten startte in meerdere combinaties. Ondanks dat de velden klein waren, werden er mooie wedstrijden gevaren. Er waren meerdere overwinningen voor de Nautilianen. Lies Kelder werd 1e in de M18 skiff. Arend en Tom waren elkaars tegenstander in de J16 skiff, Arend werd 1e. Broer werd 1e in de J18 skiff: het veld waar maar liefst 4 jeugdskiffeurs van Nautilus aan meededen. Ook deden er nog 5 dubbel 2-tjes mee van de jeugd.
Marieke deed mee in de 8, de 4X en de mix 2x. De DV8+ en de mix 2x werden gewonnen!

Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
 

Vol gaan en Houden! Hofvijver Regatta

Op 3 juni werd, voor alweer voor de 8ste keer, de Hofvijver Regatta gehouden. Dit is een 200 meter boord-aan-boord race op, hoe kan het ook anders,  de Hofvijver. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos en de opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is er een totaal bedrag van €8.046,- ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport.


 
Omdat wij (de Dames 8) niet vies zijn van een beetje spektakel, hebben we ons dit jaar ingeschreven voor de race.  Hoofddoel roeien op de Hofvijver en een mooie foto...oké winnen is ook leuk...We zijn uitgekomen voor onze sponsor Stichting Welzijn Projecten Indonesië, waar Lia van Zuylen,onze stuurvrouw, zich voor inzet.


Het was één groot en onvergetelijk spetter festijn!
De eerste race een slechte start, maar uiteindelijk op het laatste stuk toch onze tegenstanders, een dames acht van RV De Laak, geklopt met 2 sec. De tweede race roeiden we tegen een studenten wedstrijd acht (heren) van K.S.R.V. Njord die we helaas niet bij konden houden. Uiteindelijk zeer tevreden geëindigd met een tijd van  00:45.1 en tweede van de vier dames achten. Volgend jaar gaan we zeker in de herkansing.

Mette van Essen

Oproepen

DOPPEN VERVANGEN BALLEN

 
Doordat de boten op de nieuwe stellingen dichter boven elkaar kunnen liggen moet voorkomen worden dat bij het tillen de romp door scherpe uiteinde van de dolpennen van de bovenliggende boot beschadigd kan worden. Hiervoor zijn bij een aantal boten de tennisballen die om de dollen zitten vervangen door een rubberen doppen die met een speciale flensmoer op de dolpen is gemonteerd. Deze doppen kunnen permanent blijven zitten maar kunnen er wel af als bijv. de riggers worden gedemonteerd voor botentransport.
 
Het is ook belangrijk om de boten precies op de gele pijlstickers en rode strepen weer terug in de stellingen te leggen.

Krijn van Popering
 

Gezocht: coördinator A4 instructie

 
Hallo...mijn naam is Anna Jäger (lid sinds 2014). Ik heb begin dit jaar de coördinatie van de A4 instructie overgenomen, maar ik merk dat het voor mij soms lastig is om deze rol te vervullen. Ik ben nog niet zo goed bekend met het reilen en zeilen binnen de vereniging en ken nog te weinig leden.
 
Ik ben daarom op zoek naar een ander Nautilus lid die samen met mij de coördinatie wil oppakken. Het liefst iemand die al een aantal jaren op de vereniging rondloopt, die op zaterdagen aanwezig is en ervaring heeft met het roeien in de A4. Dit zijn uiteraard geen harde eisen. De enige voorwaarde is dat je enthousiast bent en zin hebt om met mij de schouders eronder te zetten.

Ik hoor het graag.

Anna Jäger
die.anne@upcmail.nl

Overige mededelingen

Botendoop
Op 18 juni zijn weer twee boten gedoopt:
  • Ada Noorland doopte een dubbeltwee (wedstrijd-boot tot 75 kilo) : Dolfijn.
  • Jantien van der Kooij doopte een A skiff (ook tot 75 kilo): Wapiti.

Ik doop U DOLFIJN en wens U een behouden vaart

 
Ik dank het Bestuur van Nautilus dat ik deze doop heb mogen verrichten. De reden om mij te vragen was, dat ik als oudste nog roeiende vrouwelijke Nautiliaan ook (internationale) wedstrijden heb geroeid. Bovendien had ik een eigen skiff, Dolfijn.
 
Waarom kocht ik een privé boot. In 1960, toen ik lid werd, en nog vele jaren daarna was het botenbestand gering. Ik woonde in Maassluis, en als ik wilde roeien, was er dikwijls geen boot beschikbaar. Ik besloot, na mijn vakantiegeld te hebben ontvangen en daar nog een groot aantal spaarcenten aan toe te voegen, een eigen skiff te kopen. Het werd een in Engeland gebouwde mahoniehouten boot. 29 jaar heb ik  er plezier van gehad en daarbij nooit schade gevaren. Toen ik merkte dat achterom kijken lastig voor me werd en ik moeite kreeg met het houden van snelheid en balans, heb ik hem verkocht.
 
Waar komt de naam Dolfijn vandaan. Mijn grootouders waren binnenschippers en hadden een aantal schepen varen. Mijn grootvader overleed en de schepen werden verkocht, op één na de Dolfijn. Discussies over de exploitatie laaiden dikwijls hoog op, waarbij men vergat dat ik als klein kind onder de tafel kroop en meeluisterde. Ik begreep er natuurlijk niets van maar het ging altijd over de Dolfijn. Jarenlang heb ik er nog over gehoord.  Op het moment dat ik mijn skiff kocht heb ik geen seconde getwijfeld, de boot kreeg natuurlijk de naam Dolfijn. Bovendien paste het goed in de traditie van Nautilus om boten naar vissen te vernoemen.

In 1973 wonnen Wil van Wieringen, Ada Noorland, Agnes Reuter en Francis van Holst de allereerste senioren dames Head quadrupple.

Het wedstrijdroeien.
Vele jaren heb ik wedstrijden geroeid, in alle boottypen behalve de skiff. Als nieuw lid kreeg ik instructie van Clara de Heer. Samen met nog drie anderen begonnen we in de quadrupple Carte Blanche. Al heel snel werden we ingeschreven voor een wedstrijd, bij de Goudse. Dat was me wat. Ik had zelfs nog nooit een wedstrijd gezien. “Oh maakt niets uit, gewoon hard roeien” werd me vertelt. En dat deden we. We wonnen een zilveren medaille en een bos rode tulpen. Hierna viel de ploeg uit elkaar, waardoor Riekje Meyerink en ik overbleven en we besloten samen in de dubbeltwee te stappen. Dat leek goed te gaan en onze coach, de heer De Ryck van de Gracht, schonk de vereniging een wedstrijd-dubbeltwee, een Staempfi, met de bedoeling om ons erin te laten roeien. De boot was nog naamloos, maar de internationale wedstrijden van de Koninklijke Holland Beker stonden voor de deur en wij zouden meedoen, in een internationaal veld van zes. Ik was geconcentreerd, zag niets, maar even over de helft van de 1000m zei Riekje: “Ada ga door, we liggen voor!” En ja hoor we wonnen. Het is van al mijn medailles de meest waardevolle. Het is heel indrukwekkend, als het volkslied voor je gespeeld wordt. Ik heb dit nog twee keer mogen meemaken bij de wedstrijden van de Match de la Mer du Nord in 1962 en in 1964 in Lille, uitkomend voor Nederland.
 
Met een andere ervaren Nautilusploeg vormden we vaak een quadrupple. Natuurlijk was het altijd trainen geblazen, van maandag t/m vrijdag, zaterdag de wedstrijdbaan verkennen en zondag de wedstrijd. Je raakt je sociale leven kwijt, je hebt nergens tijd voor, maar je kreeg er een nieuw sociaal leven bij. Hier aan de Rotte met andere wedstrijdroeiers die in hetzelfde schuitje zaten. Marinus van Holst in de skiff, Jan Maasdijk met Arie Verhoef in de ongestuurde twee en nog veel meer. We vormden vriendschappen voor het leven en hadden erg veel lol met elkaar! Met plezier roeiden we de Head of the River in de acht, later in de dubbelvier. We kwamen praktisch altijd met de blauwe wimpel naar huis. Vele keren heb ik , o.a. met Ton Degenkamp ook nog actief roeiend, succesvol de IJsselmondetocht geroeid, waaronder de wedstrijd over 10 km in de wherry.


Wedstrijdroeien is spannend, winnen is het doel. Je kunt nog zo goed getraind zijn, maar als je het niet met hartstocht en overgave doet dan wordt het niets, zo zie een TV-commentator deze week bij de voetbalwedstrijden. Een ding heb ik overgehouden van het wedstrijdroeien: tot op de dag van vandaag ben ik, met de auto als voorste wachtend bij het stoplicht, al eerste weg: êtes vous prêts, partéz!
 
Ada Noorland, Rotterdam, 17.06.2016
 

BBQ aan de OP

 
Op dinsdagavond 21 juni organiseerden Nautilus en De Maas een gezamenlijke barbecue aan de OP. Na het avondroeien deden een kleine veertig roeiers zich te goed aan de sappigste zalm- en garnalenspiesjes, lamskoteletten en worstjes. Een saladebuffet completeerde al het lekkers van de grill.
Het bleef droog, gelukkig. Na enkele forse regenbuien aan het einde van de middag, trok het wolkendek begin van de avond landinwaarts, zodat er droog kon worden geroeid. Halverwege het barbecuen verscheen de zon zelfs nog even aan de horizon. Een mooie afsluiting van de langste dag van het jaar.

Website Nautilus

De nieuwe website draait nu ruim een maand en we krijgen nog altijd veel leuke bijdragen en tips binnen. Sinds deze week hebben we een kalender aan de website toegevoegd:

http://www.rvnautilus.nl/web/activiteiten/roeikalender/
 
We hebben de kalender vast met enkele data gevuld, maar het is vanaf nu vooral de bedoeling dat deze kalender door de leden zelf bijgehouden gaat worden. Dus iedereen die een toertocht, afroeisessie, feest, roeitraining, of wat dan ook, toe wil voegen kan dat doen. Het enige wat je hoeft te weten is het welbekende (water) wachtwoord en daarna kun je daaronder per veld de details van jouw evenement toevoegen. Bij ‘activiteit’ en 'locatie' hebben we vast wat keuzes opgenomen, maar het staat je vrij om hier een eigen keuze in te vullen.

Wellicht ten overvloede, maar voor de volledigheid melden we het toch maar: het is een roeikalender! Bedoelt voor roei én Nautilus gerelateerde evenementen. Dat betekent dat bijv. de Nautilus bridge avonden er wel op kunnen, maar dat ontzettend leuke feest van je buurtvereniging niet …
 
Verder krijgen we nog steeds wat vragen over de ledenlijst en het botenreserveringsysteem. Vandaar dat we dat stukje uit de vorige nieuwsbrief nogmaals herhalen:

Er bestaan twee websites binnen de vereniging:

www.rvnautilus.nl
Dit is een openbare website die beheerd wordt door Ton Steenbergen en Sabine Wigmans (webmaster@rvnautilus.nl).

www.rvnautilus.org
Dit is een afgeschermde website voor leden die beheerd wordt door Arjen de Blok (arjen@deblok.org).
 
Op www.rvnautilus.org staan het botenreserveringsysteem en de ledenlijst die daaraan gekoppeld is. Het wachtwoord voor deze site is een wachtwoord dat persoonlijk is en gekoppeld is aan je e-mail adres. Wanneer je je wachtwoord niet (meer) weet kun je het beste contact opnemen met Arjen. Je kunt deze website via de openbare Nautilus site bereiken door op het icoontje 'boten reserveren' onderaan de hoofdpagina te klikken. Je kunt deze website ook bij je favorieten zetten, wanneer je hier vaak gebruik van maakt.
 
Voorheen stond er ook een ledenlijst op de beveiligde sectie van de openbare Nautilus site (www.rvnautilus.nl). Deze hebben we verwijderd, omdat hier veel oude informatie in stond en het bijhouden van twee ledenlijsten ondoenlijk is. Wel is er nog altijd een 'afgeschermd' deel op deze openbare Nautilus site. Dit deel kun je vinden door te klikken op het icoontje 'ledensectie' onderaan op de hoofdpagina. Op deze ledensectie kun je inloggen met het wachtwoord 'water'.

We blijven doorwerken aan de site. Graag zien we jullie opmerkingen en bijdragen ook de komende tijd tegemoet.

Webmaster Nautilus

Ton Steenbergen
Sabine Wigmans

webmaster@rvnautilus.nl

Groeien barkrukken in de tuin?


Veel Nautilianen hebben al gezien, dat er iets gebeurd is bij de Rottebar. De opbrengst van de plantenmarkten is dit jaar besteed aan het herstellen van de barkrukken. Ook kan er nog tuingereedschap en een mooie plant met blauwe bloemen worden aangeschaft.
 
Peter Linke, die ook de bankjes op de verwarming heeft gemaakt heeft de barkrukken aan de Rotte hersteld. Van de 18 barkrukken hebben er 15 een nieuwe zitting gekregen. Daarna zijn ze drie keer gelakt, 3  barkrukken zijn alleen gelakt. Nog voor de familie en vriendendag op zaterdag 18 juni was het werk al af.


 
Suzan Nout

Afgeroeid! Gefeliciteerd!

 Eind mei zijn afgeroeid in de skiff aan de Rotte:
Noortje Naeff in de A1x en Liesbeth Buiel in de B1x.

14 juni, zijn voor wherrie afgeroeid:
Nicole Feringa
Bexy Locht
Jorden Jansen
 
Eind juni zijn de volgende mensen afgeroeid aan de Rotte in de C4x+:
Noor Klapwijk, Cataline Sinnige
Vincent Sluijter, Martijn Boon
Rosalie Schröder, Minke Kortekaas
Jetteke Runia, Nicole Meijer
Marit Klomp, Marianne Fontein
Mark Kooijman, Tanja Vermeijden
Marlous van Deelen, Ivo van der Meer
Marius van Delft

Eind juni zijn de volgende mensen afgeroeid aan de Rotte in de A4x+:
Carlo van den Bergh
Jos Molema
Marc Oele
René de Jong
    
Allen veilige kilometers gewenst,
Namens de afroeicommissie,
Anne Rongen

Roeiweekend Oudewater

 
Met 3 wherries vetrokken we zaterdag 11 juni met lichte regen via Gouda en Hekendorp naar Oudewater. In de middag klaarde het op en kwamen we eind van de middag aan met zonnetje bij de Boerencamping liggend aan de prachtige lange Linschoten.

We hebben s’avonds heerlijk buiten pasta à la Sophieke gegeten en sloten af met kampvuur. Zondag ochtend werd de tafel buiten door de boerin gedekt en hebben we gesmuld van een heerlijk ontbijt, de kippetjes en kalfjes keken toe :-)

Om 10:00 uur zijn we vol goede moed met zonnetje richting Rotterdam vertrokken en hebben we een zware regenbui bij Hekendorp overwonnen. Rond half 7 kwamen we moe maar voldaan aan op de OP. We hebben genoten van deze mooie tocht!

Salut Marianne van den Hadelkamp
E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp