Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, maart 2014

Wedstrijdresultaten

Joke en Marieke 2e en 3e bij RotteCompetitie 2013/2014

Op 8 maart was de laatste wedstrijd van de RotteCompetitie 2013/2014. Er waren 159 deelnemers, waarvan 46 Nautilianen (nog afgezien van onze 5 stuurlieden). Zoals altijd noem ik degenen die zich bij de beste honderd wisten te plaatsen.
Marieke van Holten 9e, Joke Stenvert 10e, David Kampman 58e, Christiaan van Meggelen 76e, Bas Kruik 77e, Chiharu Inoue 78e, John Beljaars, Ton Degenkamp. Rob Lloyd, Edzo Ebbens, Jaap Dekker, Wim Verburg, Krijn van Popering en Aad Terlouw 80e t/m 87e, Casper Reinders 88e, Lies Kelder en Noor Dirven 90e en 91e, Hans Leliveld 92e en Dagmara van Drielen, Maartje Kranen, Lucy Mackie en Marlies van Hoeve 97e t/m 100e.
En dan nu het eindklassement. 302 roeiers hebben een of meer keer meegeroeid, waaronder 72 Nautilianen. Ook hier de top honderd:
Joke 2e, Marieke 3e, Desirée Verlegh 42e, David 44e, Niels Andeweg 51e, Jeroen Harrewijne 52e, Christa Louwer 54e, Krijn 58e, John 59e, Aad 60e, Ton 62e, Jaap 63e, Edzo 65e, Rachel Lopes Cardozo 66e, Susan Rutten 67e, Merijn Pieterse 68e, Christiaan 71e, Pim Kerklaan 72e, Chiharu 75e, Koen Vermeulen 78e, Josanne Heeroma 79e, Ingeborg Absil 80e, Wilma Straathof 81e, Casper 86e, Maartje 87e, Marlies 88e, Anne-Marijke de Man 94e, Anika Klevering 95e, Marinke Visser 96e, Hans 97e, Sjoerdieke Feenstra 98e en Sandra Kelder 99e.  

Frans van der Vliet

Heineken Roeivierkamp: Blik voor Anne, Marieke, Frederieke en Janine

                        

Bij de Heineken Roeivierkamp op de Amstel op 15 en 16 maart zijn Anne Rongen, Marieke van Holten, Frederieke van der Blom en stuurvrouw Janine Dousma met Maasroeister Willemijn Ritsema van Eck aan boord eerste van de veertien geworden in DVB4*. Gefeliciteerd dames!
In DVA4* werden Dagmara van Drielen, Maartje Kranen, Lucy Mackie, Marlies van Hoeve en stuurvrouw Dana Wiersma derde van de drie.
In DVC8 werden Sjoerdieke Feenstra, Anne-Marijke de Man, Ingeborg Absil, Josanne Heeroma, Sandra Kelder, Wilma Straathof Anika Klevering, Marinke Visser en stuurvrouw Lia van Zuylen zesde van de zeven.
En in HVB8 werden Jeroen Harrewijne, Tom Dousma, Tjeerd Meester, Sybolt Wiersma, Jeroen de Mutsert, Damir Vukovic, Maarten van der Velde, Martin Leclercq en stuurman Willem van den Berge negende van de dertien.
 
Frans van der Vliet

Head of the River

Op 22 en 23 maart was de Head of the River. Er deden vier ploegen van Nautilus mee. Drie van die ploegen waren zondagavond aanwezig bij het traditionele en ook dit jaar weer uitstekend verzorgde Headbuffet in ons gebouw aan de Oude Plantage.

De VB8 van Jeroen Harrewijne, Tom Dousma, Tjeerd Meester, Koen Vermeulen, Damir Vukovic, Maarten van der Velde, Martin Leclercq en stuurman Willem van den Berge werd in de divisie VA-D8 14e van de 70. In hun eigen leeftijdsklasse VB8 werden de heren 4e van de 14, een uitstekende prestatie!

De VG8 van John Beljaars, Ton Degenkamp, Rob Lloyd, Edzo Ebbens, Douwe Schuurman, Pim Kerklaan, Krijn van Popering, Aad Terlouw en stuurman Lex Hagens werd in de divisie VE-H8 44e van de 64. In de eigen klasse VG8 werden zij 8e van de 15.

De DVA4* van Marlies van Hoeve, Lucy Mackie, Maartje Kranen, Dagmara van Drielen en stuurvrouw Dana Wiersma werd bij DVA-E4* 36e van de 61. In hun eigen klasse DVA4* werden de dames 6e van de 8.

En de VA4* van Ton Steenbergen, Peter van Soldt, Pim Ouwehand, Ivo van de Werf en stuurvrouw Sheila Tan werd bij VA-E4* 31e van de 46. In hun eigen klasse werden zij 2e van de 2. 

Frans van der Vliet

Nautilus geeft cursus roeien op stromend water

Veel leden van andere verenigingen willen ervaring opdoen met roeien op stromend water. Er zijn niet erg veel verenigingen die aan stromend water liggen, dus roeien op stromend water is voor hen iets bijzonders. Bovendien worden sommige toertochten van de KNRB op stromend water gehouden en als je daaraan mee wil doen, kan je maar beter ervaring op roeien op dergelijk water hebben.
Nautilus gaat in overleg met de Toercommissie van de KNRB aan die vraag voldoen met een cursus gericht op het roeien op stromend water. Dit kunnen wij doen dankzij de unieke combinatie van onze ligging aan de rivier en de kunde van onze stuurlieden. Op 30 maart, 6 april en 13 april ontvangen wij 24 cursisten van andere verenigingen om hen te laten meemaken wat stromend water met je boot doet. Er is zoveel vraag vanuit het land dat Nautilus deze cursus ook in oktober 2014 en in het voorjaar van 2015 gaat geven.
 
Wil je als lid van Nautilus ook eens ervaren hoe het er op stromend water aan toegaat? Je bent van harte welkom op de de Oude Plantage! Laat wel even weten dat je komt (zie de contactpersonen voor instructie op de OP), dan weet je zeker dat je meekan.
 
Pim Kerklaan

FiftyFit Roeien succes!

De nieuwe opzet voor 50-plussers is succesvol gestart. 12 belangstellenden waren op 4 maart aanwezig op de introductie-ochtend en 8 van hen zijn ook daadwerkelijk enthousiast met roeien begonnen. Elke dinsdagochtend zijn zij op de Rotte te vinden.
Op 6 mei kunnen er weer 4 nieuwe FiftyFitters starten. Dus als je iemand kent die dit leuk zou vinden, laat hem of haar contact opnemen met Hanneke Willemsen, FiftyFitRoeien@rvnautilus.nl

Dinsdag- en donderdagavond roeien Oude Plantage start 1 april


 

Vanaf dinsdag 1 april kan er weer geroeid worden op de Oude Plantage. Er geldt het 'open inschrijfsysteem'. Schrijf om 18 uur je naam in de loods op en je wordt in een leuke ploeg ingedeeld. Na afloop kan je op dinsdag en donderdag aanschuiven aan het buffet en genieten van de ondergaande zon (door de zomertijd gaat de zon dan onder om 20:13 uur).
Ook handig voor net-wherry-afgeroeiden om na de winter weer te beginnen.

Ernie Kortram


 

Eerste Avondmaal aan de Rotte op dinsdag 1 april

Het zomerseizoen begint weer traditioneel met het Eerste Avondmaal.
Schrijf je in op de inschrijflijst!

Margreet Pontier


 

Openingstocht zaterdag 12 april

Een tocht naar Vlaardingen over de Maas 2x20 km.
Roeien met stroom mee, geschikt voor beginners net afgeroeid voor wherry of vergevorderd met wherry instructie.

Verzamelen Oude Plantage om 9.00 uur; terug  ca. 16.00 uur
Kosten € 7,50 pp. incl koffie bij vertrek en aangeklede borrel na afloop.
Lunch in Vlaardingen voor eigen rekening.
We kunnen een lunchbuffet regelen bij de Hofnar voor 10 euro pp. broodjes beleg koffie of thee en zo. Geef even aan of je daar gebruik van wilt maken.

Organisatie: 
Anoushka van Dijk  avandijk9@gmail.com
Paul Lageschaar    paul.lageschaar@online.nl

Pinkstertocht naar Noord-Holland: 7 t/m 9 juni

Ben je afgeroeid voor wherry en lijkt het je leuk om 3 dagen mee te gaan roeien op het prachtige water van Noord-Holland? Schrijf je dan in voor de Nautilus Pinkstertocht van zaterdag 7 tot en met maandag 9 juni 2014.
 
We starten bij de Alkmaarse Roeivereniging en varen de eerste dag naar De Rijp, waar we overnachten in hotel De Rijper Eilanden.
De zondag -1e Pinksterdag-  is ter vrije besteding, met je boot bepaal je die dag waar je heen vaart. Water is er genoeg! Aan het eind van de dag kom je weer terug bij het hotel.
Op Pinkstermaandag varen we dan van De Rijp naar Recreatiegebied De Woudhaven, vlakbij het Alkmaarder Meer. Daar gaan de boten uit het water en halen botenwagen en bus de boten en bemanning op om ze terug te brengen naar Rotterdam.
De kosten voor deze tocht zijn ca. € 160.
 
Inschrijven kan door het formulier op de website in te vullen en vóór 10 mei op te sturen aan Wil Lokkerbol, willokkerbol@hotmail.com

                                    
 

Plantenmarkt aan de Rotte: zaterdag 12 april van 10.00 uur tot 13.00

Verkocht worden: stekjes, zaailingen, zaden uit de Nautilustuin en privétuinen.
De opbrengst is voor Nautilus: voor de tuin of voor het gebouw, zoals de zonneschermen en de bankjes op het balkon.
Vrijdagavond 11 april vanaf 19.30 wordt de markt opgebouwd, de fietsenrekken worden net als voorgaande jaren buiten het hek bij de ingang geplaatst en de planten worden uitgestald. Ook zaterdagochtend kunnen nog planten worden gebracht.


 

Op woensdag 9 april na het roeien kunnen we nog mensen met groene handen gebruiken om planten op te potten. Wil je planten brengen, komen helpen op woensdag, vrijdag of zaterdag, meld je aan bij: suzan.nout@ xs4all.nl

Suzan Nout

Midsummer Music Afternoon: zondag 22 juni op de Oude Plantage

Wij willen het zomerroeiseizoen muzikaal openen door leden van Nautilus.
Er zijn al twee bands, die zich hebben opgegeven om op 22 juni te komen spelen, n.l. de band van Marieke Westgeest en de band van Janneke Zoutendijk. Maar misschien heb jij ook wel zin om te komen spelen of te komen zingen. Hierbij doen we een oproep aan allen die het leuk vinden om mee te doen. Wij kunnen je ook met elkaar in contact brengen als je als duo of trio wilt optreden. Dit is het moment om ontdekt te worden, of gewoon om je muzikale hobby uit te voeren. Laat het ons weten. We hopen dat er  veel Nautilianen afkomen op deze feestelijke  Midsummer Music Afternoon.
Noteer alvast in je agenda. Zondag 22 juni, einde van de middag, met daarna een BBQ  voor wie dat wenst. Meer informatie volgt nog.

De Interne: interne@rvnautilus.nl
Ineke van Gulick, Els Heerschap, Barbera Luten, Fran van Vliet, Barbera van der Wilk en Peter van de Witte.

                                     

Boordroeien OP

Op de Oude Plantage liggen een aantal boordboten (2+, 4+ en 8+). Behalve voor roei-instructie en stuurinstructie worden ze weinig gebruikt, terwijl er bij sommigen wel de wens bestaat om wat vaker in een boordboot de Nieuwe Maas op te gaan. Vandaar dit initiatief om het boordroeien op de Nieuwe Maas nieuw leven in te blazen. Ook omdat de Nautilus (8+) binnenkort weer vaarklaar is, lijkt me dat geen verkeerd idee.

Ben je afgeroeid in de boordvier op de OP en heb je interesse om regelmatig of wat vaker in een boordboot te roeien? Geef dat dan aan via een e-mail naar martin.vd.graaff@upcmail.nl. Geef daarbij aan op welke roeitijden je dat het best uit zou komen. In principe zou dat kunnen op de reguliere roeitijden (vanaf 3 april is er ook de mogelijkheid om op donderdagavond te roeien, vanaf 18:00, later in het seizoen vanaf 18:30). Geef ook de frequentie aan (b.v. wekelijks, tweewekelijks, incidenteel, etc.).

We kunnen gebruik maken van de mySportsplanner om de beschikbaarheid van boordroeiers en stuurlieden bij te houden, zodat ik  eventueel nog wat boordroeiers kan ronselen. Omdat we roeien op open-inschrijfmomenten, zal er, als er niet voldoende boordroeiers zijn of te weinig niet-boordroeiers natuurlijk in andere boottypes worden geroeid.

Martin van der Graaff

Dispensatieroeien

Dispensatie roeien kan elke laatste zondag van de maand. De start is om 8:00. De data voor 2014 zijn:
zondag 27 april
zondag 25 mei
zondag 29 juni
zondag 27 juli
zondag 31 augustus
zondag 28 september
zondag 26 oktober
Opgeven kan bij Niels Andeweg per email nandeweg@gmail.com.
Geef het boottype op en de namen van alle roeiers.

                

 

Afroeien aan de Rotte

De afroei examen data aan de Rotte voor 2014 zijn :
zaterdag 29 maart,
zaterdag 3 mei (niet 26 april ivm Koningsdag),
zaterdag 31 mei,
zaterdag 28 juni,
zaterdag 26 juli,
zaterdag 13 september (niet  30 aug = WK, niet 6 sep= Triatlon),
zaterdag 4 oktober,
zaterdag 1 november.
 
Het afroeien begint vanaf 11:15.
 
Aanmelden via de website www.rvnautilus.net , onder de knop Afroeien, uiterlijk maandagavond voorafgaand aan de betreffende zaterdag.
Op donderdag volgt het schema per email hoe laat welke ploeg wordt verwacht.
Succes en veel plezier met de trainingen.

Janine Dousma, Erik van't Hoff, Arjen de Blok, Jeroen Harrewijne
                                                                                                                    

 

Werkzaamheden werkplaats Rotte: onderhoud in februari en maart

Ballarat: voetenbankje hersteld
Desiderius: veiligheidsband aan schoen vervangen
Half om half: riemen gerepareerd
London: voetenbord gerepareerd
Mooi  Rood: schade aan punt gerepareerd en nieuwe boegbal geplaatst
Tornado: lakschade aan romp gerepareerd
Walvis: ontluchtingsklep gerepareerd
Wil de Rijck: lakschade aan romp hersteld
Witte de Wit: ontluchtingsklep gerepareerd

Desiree Verlegh

 

 

Waterslang aan de Rotte is weer aangesloten

Gebruik alleen kraanwater als dat door vervuiling in de Rotte  nodig is. Reden: er zit nl. veel kalk in het Rotterdamse kraanwater, waardoor een boot sneller vervuilt.
 

Intensieve schoonmaak van de boten aan de Rotte

Geef in de maand april de boot waarin je regelmatig roeit een intensieve schoonmaakbeurt. Schoonmaakmiddel en ontkalkmiddel staan klaar in het kastje naast de werkplaats. Aan de deur van de werkplaats hangt de lijst met te behandelen boten en de werkwijze.

Desiree Verlegh

Werkzaamheden werkplaats OP

De hoogwaterschotten en zandslangen zijn weer opgeborgen tot het najaar, omdat we tot die tijd geen extreem hoogwater meer verwachten.
 
De door een watertaxi aangevaren Snip is weer vaarklaar verklaard. Diverse scheuren zijn verlijmd, de nok/huikondersteuning in het achterschip is vernieuwd, de steunspanten zijn herplaatst en de binnenzijde van achterschip en gehele buitenzijdes zijn gevernist.
 
De werkzaamheden aan de Zeemeeuw betroffen: opgedikte spanten voor de klapriggers, een nieuwe steunvrang achter de stuurstoel, beluchtingsgaten in de stuurstoelschotten en "last but not least" gemoderniseerde vlonderplanken, die om de centraal bevestigde voetenborden heen gaan.
 
De dubbelwherry Doubs bleek bij een zeer slechte vrang te hebben, zwart van de alg uitgeslagen en aangetast. Hiervoor is een nieuwe vrang voor gemaakt en na de huid behandeld te hebben, is deze erin geklonken. Ook is de binnenhuid opgeschuurd en behandeld. Verder zijn de diverse onderdelen gelakt en kan de Doubs weer ingericht worden.
 
De achteroverstaande dolpennen van de 100- jarige zijn rechtgezet en van nieuwe dollen voorzien, omdat de bestaande dollen teveel speling vertoonden.
 
Bij de Nautilus wordt gewerkt aan het op maat maken van de vlonders, die nog van enige lagen vernis en plaatselijke ondersteuning op de vrangen en spanten voorzien moeten worden. Binnen afzienbare tijd zal een hernieuwde tewaterlating kunnen plaatsvinden.
 
De Amazone mist momenteel een deel van de bodem van het achterschip, daarbij bleek dat zich reeds vele reparaties opgestapeld hadden aan de kiel en hak. Voor Aad Terlouw is dit een kolfje naar zijn hand om hiervoor de modellen te maken en de bootlijnen in tekening te brengen. Maar: hoe ver ga je?
 
Slidings
Hierbij nogmaals aandacht voor het schoonvegen van de slidings na gebruik, aangezien het aluminiumslijpsel gaat klonteren door vocht en korrels tot gevolg heeft en daardoor onprettig rijden van de bankjes.
 
Maaspontje
Attentie: Vanaf 14 april 2014 staat ons een veerpont te wachten van 7.00 tot 19.00 varend tussen de ponton Plantagelaan naar de Piekstraat op Feijenoord, aldus een bericht in het AD op 21-3-2014.

 Emile Bezemer


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar, Sheila Tan

Copyright © *|2014|* *|LIST:COMPANY|*