Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, maart 2015

Activiteitenagenda

Plantenmarkt zaterdag 18 april

Plantenmarkt aan de Rotte op zaterdag 18 april van 10:00 tot 13:00

Verkocht worden: stekjes, zaailingen, zaden uit de Nautilustuin en privétuinen.
De opbrengst is voor Nautilus: voor de tuin of voor het gebouw, zoals de zonneschermen en de bankjes op het balkon.

Vrijdagavond 17 april vanaf 19.30 wordt de markt opgebouwd, de fietsenrekken worden net als voorgaande jaren buiten het hek bij de ingang geplaatst en de planten worden uitgestald.
Ook zaterdagochtend kunnen nog planten worden gebracht.
 
Op woensdag 15  april na het roeien kunnen we nog mensen met groene handen gebruiken om planten op te potten. Wil je planten brengen, komen helpen op woensdag, vrijdag of zaterdag, meld je aan bij: suzan.nout@ xs4all.nl

Suzan Nout
 

Dispensatie roeien


Elke laatste zondag van de maand kan je dispensatie roeien. Als je de dispensatie test binnen jouw streeftijd roeit, mag je weer twee jaar lang in dispensatie boten roeien. Je streeftijd wordt berekend aan de hand van je geslacht, leeftijd en boottype waarin je de dispensatie test wil roeien.

Recente dispensatie lijsten kan je vinden op de Nautilus website in de ledensectie:
http://www.rvnautilus.nl/2013/ledensectie/dispensatie/

Voor 2015 zijn de volgende data gepland:

Zondag 26 april
Zondag 31 mei
Zondag 28 juni
Zondag 26 juli
Zondag 30 augustus
Zondag 27 september
Zondag 25 oktober


De dispensatie test start om 8:00 om de drukte op het water voor te zijn.
Geef je van te voren op bij Niels Andeweg (nandeweg@gmail.com).

Wedstrijduitslagen

Rotte Competitie

 
Op 28 februari was de vijfde wedstrijd van de Rotte Competitie 2014-2015, deze keer met 113 deelnemers waaronder 39 Nautilianen.
28e Joke Stenvert, 38e t/m 45e Maarten van de Velde, Jasper Schouten, Koen Vermeulen, Damir Vukovic, Jeroen Harrewijne, Frank Heukelom, Maarten Hoorn en Sybolt Wiersma, 59e t/m 66e Stefano Pasquali, Joost Ruttemman, Rob Lloyd, Stef Jansen, Frans van der Vliet, Pim Kerklaan, Krijn van Popering en Aad Terlouw, 67e t/m 70e Ton Steenbergen, Sabine Wigmans, Ivo van der Werf en Lisanne Schrijver, 71e en 72e Nirels Andeweg en Johan Maljaars,  90e t/m 93e Floor Cornelisse, Marlies van de Hoeven, Chiharu Inoue en Dana Wiersma, 94e Desiree Verlegh, 99e Casper Reinders, 100e t/m 107e Margreet Pontier, Yosanne Heeeroma, Anika Klevering, Wilma Straathof, Sandra Gant, Sjoerdieke Feenstra Ingeborg Absil en Anne-Marijke de Man, 112e en 113e Jan-Willem Sanders en Erik van ’t Hoff.
 
Het klassement telt inmiddels 258 namen, waaronder 73 Nautilianen. Bij de eerste 100 staan:
3e Joke Stenvert, 4e Marieke van Holten, 38e David Kampman, 48e t/m 51e Koen Vermeulen, Sybolt Wiersma, Damir Vukovic en Jasper Schouten, 55e Maarten van de Velde, 56e en 57e Desiree Verlegh en Jantien van der Kooi, 58e Maarten Hoorn, 61e Jeroen de Mutsert, 62e en 63e Margreet Pontier en Merijn Pieterse, 64e t/m 67e Krijn van Popering, Pim Kerklaan, Aad terlouw en Stefano Pasquali, 72e t/m 74e Frederieke van der Blom, Janine Dousma en Anne Rongen, 77e Jaap Dekker, 78e Frank Heukelom, 79e Rob Lloyd, 80e Noor Dirven, 81e Lisanne Schrijver, 82e Chiharu Inoue, 87e Sabine Wigmans, 91e en 92e Ingeborg Absil en Wilma Straathof, 97e Wim Verburg, 98e Jan-Willem Sanders 99e Casper Reinders en 100e Erik van ’t Hoff.
De zesde en laatste wedstrijd van de Rotte Competitie 2014-2015 is op zaterdag 28 maart.
 

Heineken Vierkamp

 
Op 14 en 15 maart was de Heineken Vierkamp. Er deden twee ploegen van Nautilus mee.
De HVB8, onze “jonge” veteranenploeg die ook bij de Rotte Competitie goed voor de dag komt, werd 6e van de 10 ploegen. De ploeg bestond uit Maarten van de Velde, Koen Vermeulen, Jasper Schouten (De Laak), Damir Vukovic, Jeroen de Mutsert, Frank Heukelom, Maarten Hoorn, Sybolt Wiersma en stuurman Willem van den Berge. De DVA4* van Frederieke van der Blom, Janine Dousma, Marieke van Holten, Anne Rongen en stuurvrouw Irene Dousma (Willem III) werd 2e van de 8.


Head of the River

 
Op 21 en 22 maart was de Head of the River. Nautilus deed mee met twee achten, drie vieren en een roeier en een stuurvrouw in een combinatieploeg.
De HVB8 van Maarten van de Velde, Koen Vermeulen, Jeroen Harrewijne, Damir Vukovic, Jeroen de Mutsert, Jasper Schouten (De Laak), Maarten Hoorn, Sybolt Wiersma en stuurman Willem van den Berge werd bij de Veteranen A t/m D 17e van de 70 ploegen en in de eigen leeftijdsklasse 6e van de 12.
De HVF8 van Joost Rutteman, Ton Degenkamp, Wim Verburg, Pim Kerklaan, Rob Lloyd, Frans van der Vliet, Krijn van Popering, Aad Terlouw en stuurman Lex Hagens werd bij de Veteranen E t/m H 39e van de 58 ploegen en in de eigen leeftijdsklasse 12e van de 15.
De HCl4* van Erik van ’t Hoff, Jan-Willem Sanders, Philippe Perret, Frank Heukelom en stuurvrouw Maartje Kranen werd 11e van de 16 ploegen.
De DVA4* van Frederieke van der Blom, Anna Bertling, Janine Dousma, Anne Rongen en stuurvrouw Irene Dousma (Willem III) werd bij DV4* A t/m D 11e van de 67 en in de eigen leeftijdsklasse 2e van de 7.

Frans van der Vliet

Oproepen

Opleiding instructeurs 2015

Hierbij de aankondiging van de opleiding voor instructeurs 2015.  Op  woensdag 1 april zal de opleiding worden verzorgd door Frederieke en Koen. Wij willen dit jaar ook een ‘terugkomdag’ organiseren op donderdag 7 mei, waarbij iedereen de kans krijgt om dingen in het lesgeven waar hij/zij tegenaan loopt met elkaar in groepen te bespreken, zodat we zo ook van elkaar kunnen leren.

Bij interesse kun je je opgeven bij Lucy Mackie of Dagmara van Drielen.        

Trainingen Bedrijvenregatta begin april van start                       


Een 5-tal ploegen gaat begin april bij Nautilus starten met de training voor de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta op 11 juli a.s. Tijdens een kick-off bijeenkomst kregen zij ter voorbereiding een presentatie over de regatta, de huisregels tijdens de trainingen en de roeitechniek.

In 10 weken worden de ploegen klaargestoomd om deel te nemen aan de wedstrijd. Voor die trainingen hebben we nog coaches en sturen nodig, zodat alle ploegen ook elke week een goede trainingssessie kunnen krijgen. De trainingen zijn op maandag- en donderdagavond van 19 tot 21uur in de maanden april, mei en juni.

Help mee en meld je aan bij: Chiharu.Inoue@unilever.com
         

Appeltaartroeien bij 1-jarige FiftyFit               


De FiftyFit-ploeg heeft het winterseizoen afgesloten met een gezamenlijk rondje Oud-Verlaat. In C4-en en wherry’s togen 18 FiftyFitters naar café Oud Verlaat voor koffie met appeltaart.

FiftyFit Roeien is vorig jaar maart gestart en heeft nu een vaste kern enthousiaste roeiers die iedere dinsdagmorgen hun weg naar Nautilus vinden. Op 7 april beginnen weer nieuwe leerlingen.

Ben je 50+ en zou je op dinsdagochtend met deze gezellige ploeg wel mee willen roeien, dat kan. Er is vrij roeien van 11.00-12.30 uur. Om half 11 is er koffie!
 

Overige mededelingen

Werkzaamheden werkplaats Rotte


Overzicht werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in de maand maart
 
Burger: dol opnieuw geplaatst  en op juiste hoogte ingesteld
Depressie sliding vastgezet
Desiderius schoen plaats 2 vervangen door maat 47
Dick v/d Laan: speaker gerepareerd
Kopenhagen: een stel riemen vervangen
Scirocco: kras op romp, deze is niet door gelcoat heen, insmeren met was
Walvis: wieltjes vervangen
Wil de Rijck: wieltje vastgezet

6 riemen bijgewerkt
Boot afspuit installatie is weer aangesloten.

N.B  De waterhardheid van Rotte is vrijwel identiek aan kraanwater nl. gemiddelde hardheid. Boten alleen afspuiten  met kraanwater indien boot vuil is, in andere gevallen afdrogen.

Desiree Verlegh

Werkzaamheden werkplaats OP

                                                                                                         
Werkplaats OP.
De werkplaats, inhoudelijk het roeimateriaal in de meest uitgebreide zin des woords, is dit eerste kwartaal geteisterd door personele letsels en uitval door ziektes; dit heeft ten gevolge dat het (gedachte) "target" niet gehaald wordt en er derhalve met de bootindelingen in de komende tijd met de gelimiteerde beschikbaarheid gerekend moet worden. De verwachtingen voor de toekomst zijn wederom hoog gespannen en wij rekenen op Uw begrip in deze.
 
Stern
De kunststofdubbelvier Stern blijkt na klachten aangaande een te grote handle-overlap een wat krappe span te hebben variërend van 156 tot 159 cm. Inmiddels zijn de dollen op 159,5 cm gezet en aansluitend de kragen van 88 naar 87 cm, waarmee het roeien iets zwaarder wordt. Naar Uw reactie(s) dienaangaande wordt uitgekeken.
 
Tonijn
De houten dubbelscull Tonijn is begin dit jaar weer in de vaart gekomen, waarbij eveneens het span van 149 cm als bijzonder krap is ervaren. Om dit span met de vaste vierspaaks-uithouders te vergroten is gekozen voor een vulling met houten klossen onder de steun/bevestigingspunten van de uithouders, die in bewerking zijn en waarvoor de bevestigingsbouten tevens opgerekt moeten worden.
 
Aalscholver
De kunststof dubbel-E-vier Aalscholver vordert gestaag in het schuur- en vernis-proces, waarna de herinrichting met slidingspieën en nieuwe slidings tot de vervolmaking van dit proces moeten bijdragen aan het roeicomfort.
 
Salamander
De houten dubbelwherrie Salamander, die onderhanden genomen wordt in de kleedkamer, ondergaat vooralsnog een grondige schuurbeurt van de binnenhuid, waarbij slechte plekken in de huid en scheuren gerepareerd worden. Alle losneembare delen worden separaat bewerkt. Na vernissen van de binnenzijde zal de buitenhuid onderhanden genomen worden. Al met al is deze boot nog niet roei-klaar/-baar.
 
Amazone
Door bovenvermelde omstandigheden stagneert de bewerking van deze oude overnaadsche wherry Amazone. De nieuwe hogere binnenkiel is voorzien van grotere sparingen bij de vrangenpassages. De winterse koelte is behulpzaam geweest bij het plaatsen door het vertraagd verharden van de lijm bij het aanbrengen van de verlengde binnenkiel middels lijmen en schroeven. Na bewerken van de uitgeharde overtollige lijm is voorzichtig een verdunde vernislaag aangebracht op de blanke delen in het binnenschip.
 
Loopbrug
De loopbrug naar het vlot, die zo nu en dan deels onder water staat waardoor de planken glad worden en afhankelijk van het tij een steile helling vormen, is voorzien van AL-strippen, die hopelijk toekomstige uitglijders doen voorkomen.

Emile Bezemer


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Karen Teich, Jeannine Westenberg en Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus