Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, Juni 2016

Activiteitenagenda

19 November - Mosselmaaltijd OP
 

130 JAAR NAUTILUS – 130 KILO MOSSELEN !

Kunnen we dat halen?
In ons feestjaar 125 jaar Nautilus is het gelukt 125 kg! Dus graag in groten getale voor 14 november aanmelden bij Elly Nijssen: e.j.nijssen@kpnmail.nl

 
Ook dit jaar ontbreekt de Mosselmaaltijd niet op het programma van de Oude Plantage.
19 NOVEMBER 18.30 is het zover!

De mosselman uit Bruinisse komt met echtgenote zijn meegebrachte mosselen voor ons koken, geheim recept van zijn schoonmoeder! Wij zorgen voor lekker brood, eenvoudige salade, sauzen en een toetje!!!

De prijs is wederom 18,00 pp.. De mosselman moet natuurlijk ook betaald worden! Voor diegenen die niet van mosselen houden maar toch mee willen doen kan voor een vervangende maaltijd gezorgd worden. Wel even aangeven natuurlijk.

Graag tot de 19e november!
Elly Nijssen

SAVE THE DATE
28 november - Algemene Ledenvergadering

Onderwerpen: Begroting en Vlootplan 2017 en nieuws, discussies, themabespreking

Wedstrijdagenda

 
Het roeiseizoen loopt op zijn einde. Er zijn nog een paar leuke wedstrijden in november en je kan je natuurlijk gaan voorbereiding op de roei-ergometer wedstrijden!
 
    Deadline inschrijven:
6 nov Novembervieren (4 km), Amsterdam 29-10-2016
12 nov Paul Venemansprijs (roeien, fietsen, hardlopen en/of schaatsen), Deventer 3-11-2016
12 nov Lingebokaal (6 km), Leerdam 3-11-2016
20 nov Suikerrace (7 km), Roosendaal 9-11-16
20 nov Korte Vliet wedstrijd (4,7 km), Leiden 9-11-16
27 nov Hel van het Noorden (6 km), Groningen 19-11-16
27 nov Winter Race (6 km), Eindhoven 20-11-16
10 dec NKIR ergometerwedstrijd, Amsterdam 1-12-16
 
Graag hoor ik van jullie per mail als jullie mee willen doen.

Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
wedcomnautilus@gmail.com

Wedstrijdverslagen


24 september RRC 1:
De eerste Rotte Roei Competitie wedstrijd heeft alweer plaatsgevonden. Het was goed weer en er waren veel deelnemende Nautilianen: 3 vieren, 3 tweetjes en 8 skiffs. Marieke van Holten en Joke Stenvert voeren beide in de skiff een goede race, zij staan nu in de gecorrigeerde uitslag op de 3e en 4e plaats! De 4x met Ivo van de Werf, Johan Maljaars, Ton Steenbergen en Niels Andeweg wisten de afstand het snelst van allemaal af te leggen. Jeugdleden Arend en Tom in de 2x staan van alle jeugd het hoogst genoteerd in de uitslag.
De derde RRC zal 26 november plaatsvinden, schrijf je in via de website: www.de-maas.nl
 
15 en 16 oktober Tromp Boat Races, Hilversum
Vanwege het enorme aantal deelnemers had de organisatie dit jaar de wedstrijd over 2 dagen verspreid. De roeiers roeiden 5250m over het Hilversums kanaal met de finish bij Tromp.Op zaterdag startten onze dames 4x (Frederieke van de Blom, Marieke van Holten, Marina van Holst en Anna Bertling). Na een goede race werden ze 6e van de 33 en 2e DVB. Onze  jeugd skiffeurs Victor en Job hebben goede wedstrijdervaring opgedaan en eindigden achterin het J18 veld. De heren V4+ (Jeroen de Mutsert, Maarten Hoorn, Koen Vermeulen en Jasper Schouten met stuur Willem van den Berge) werden mooi 10e van de 23. Arend en Tom werden 4e van de 6 in het J16 2x veld.

Op zondagochtend ging de wedstrijd verder met voor ons de V2x (Erik van ’t Hoff en Frank Heukelom), zij werden 16e van de 18. In het tweede blok startte de V4x+ (Niels Andeweg, Ton Steenbergen, Johan Maljaars, Ivo van de Werf gestuurd door Sabine Wigmans). Zij werden 18e van de 26. En als laatsten gingen Chiharu Inoue en Joke Stenvert van start in de skiff. Chiharu werd 21e, Joke 16e van de 23 skiffeuses.
 
Janine Dousma, wedstrijdcoördinator

Oproepen

Gezocht: Assistentie Rotte Roei Competitie


Ook dit jaar doen weer veel Nautilianen mee aan de Rotte Roei Competitie (RRC). Elke maand een RRC komt er niet vanzelf en vergt voor de Maas veel organisatie. Ze hebben ons gevraagd, aangezien we als vereniging graag meedoen aan deze competitie, of we kunnen bijdragen aan de organisatie van deze winterwedstrijden.

Voor meer informatie (en aanmelden als assistent) kunnen jullie een mail sturen naar het secretariaat van de maas: krzv@de-maas.nl
 

Dispensatie roeien

 
Zondag 30 oktober was in principe weer de laatste gelegenheid om dispensatie te roeien voor 2016. Deze zomer hebben weer veel roeiers hun dispensatie gehaald of verlengd. In april 2017 gaan we weer beginnen. Is je dispensatie nu verlopen en je wilt hem toch nog zo snel mogelijk verlengen (om in dispensatie boten te roeien deze winter), neem dan contact op met Niels Andeweg.
 
Meer informatie over de dispensatie staat op de Nautilus website:
http://www.rvnautilus.nl/web/instructie-en-afroeien/dispensatie/.
In de ledensectie staan ook de laatste dispensatie lijsten:
http://www.rvnautilus.nl/web/ledensectie/.

Niels Andeweg
Dispensatie coördinator

Schoenen aan de Rotte en aan de.........Ook de sportschoenen vormen een kunstwerk!
Wie weet waar de andere schoenen staan?

Het antwoord kan je mailen naar Suzan Nout

Overige mededelingen

Sluitingstocht door Amsterdam

(Door onoplettendheid van de nieuwsbriefredacteur hebben we twee keer een verslag van de sluitingstocht in Amsterdam. Omdat we de input erg waarderen, en het een geslaagde tocht was, plaatsen wij beide berichten.)
 
Met 29 Nautilianen roeiden we op een, bijna zomerse, herfstdag de Grachtentocht. De laatste tocht van het seizoen, het zit er weer op voor dit jaar.
Het was druk op het water. Heel wat Amsterdammers trokken er nog  even op uit met hun sloep(je) en het mooie weer zorgde ook voor een file aan rondvaartboten. De gouden regel is: rondvaartboten hebben voorrang en nemen dat ook! Dat leverde af en toe spannende momenten op.
Tijdens de lunch koesterden we ons in het warme zonnetje in de buurt van de Stopera.
Daarna roeiden we via het Oosterdok en IJhaven naar Zeeburg. We rondden we  Artis en  via de Nieuwe Prinsengracht en de Amstel waren we om  5 uur terug  bij de Hoop. Het leuke van deze tocht vind ik altijd de afwisseling van de hectiek in de grachten en de wijdsheid van het IJ.
En ....het lijkt wel of in Amsterdam altijd de zon schijnt!

Renske
---------


Saskia Sizoo heeft foto's gemaakt van de tocht. Meer foto's zijn hier te vinden.

--------
Oké, Rotterdam is fantastisch vanaf het water, maar ook Amsterdam heeft goede papieren. De kleine dertig Nautilianen die op zondag 16 oktober meededen aan de sluitingstocht genoten in ieder geval van een bijzonder mooie tour door de hoofdstad. De zon schijnt en de bomen staan al volop in hun herfstkleuren. Ook dat draagt bij aan de goede stemming.
We starten bij roeivereniging De Hoop aan de Amstel en roeien via de Amstelkade richting het Olympisch Stadion. Dan via de Schinkel naar de grachtengordel. De eerste kilometers is het nog rustig in de grachten, maar voorbij het middaguur passeren we steeds meer rondvaartboten en komt het zo nu en dan aan op sterk stuurwerk. Voordat we het IJ opgaan, leggen we aan voor een snelle lunch op een zonnig terras.
Tijdens het tweede deel van de tocht gaan we het IJ op en roeien we langs het Java-eiland en Zeeburg, via het Oostelijke Havengebied weer terug naar de Amstel. Rond 17.00 zijn we terug bij De Hoop waar we boten op het droge tillen, opruimen en de roeiers van De Hoop bedanken voor hun ontvangst en het gebruik van de boten. Nog een afscheidsborrel bij de tapasbar op de hoek en dan weer richting het Rotterdamse.
 
Met de sluitingstocht is het zomer-toerseizoen 2016 afgesloten. In 2017 worden er weer nieuwe tochten georganiseerd, te beginnen met de openingstocht 2017. Begin 2017 is de nieuwe toerkalander bekend. Houd hiervoor de website in de gaten!
 
Jeannine Westenberg

Afgeroeid!

 
Maar liefst 2 rondes in de maand oktober. De september sessie was naar oktober verplaatst in verband met de jubileumtocht in Parijs.
Op zaterdag 1 oktober de 3 instructie C4x+ met nieuwe leden. Alle 3 de boten zijn geslaagd; Maruschka Vos, Wouter Boogaart, Koen van Swam, Dino Bodzinga; Matteo Picello, Arek Glaas, Anna Notenboom, Lotte Wejden; Barbara Sleijffers, Coen den Heijer, Toon Verhoeven, Helene de Bruin, Gaby Post.
De C1x-skiff kunnen Mark Kooijman en Monique Rhuggenaath bijschrijven en Anne Jager de A1x-skiff bevoegdheid.

Er is veel geoefend in de skiff dit najaar en dat hebben we gemerkt, veel mensen die hun uren oefenen hebben willen toetsen op zaterdag 22 oktober.
Geslaagd zijn voor de C1x  Jorn Dijkstra, Minke Kortekaas, Jetteke Runia, Cataline Sinnige en Noor Klapwijk. B1x klassificatie voor Rosalie Schroder en voor de A1x-skiff Jan Klapwijk en Jochem Slikboer.
En een A4x+ geslaagd met Ilona van Wagtendonk, Marco Vermeulen, Astrid Bos, Frank Hanswijk, Talea Bohlander en Suzanne Odijk.

Allemaal van harte gefeliciteerd.
Blijf lekker doorroeien in de winter, je kan bijna altijd roeien. En wie het leuk lijkt probeer eens een Rottecompetitie. Nu het kouder wordt neem wel de juiste voorzorgsmaatregelen; draag opvallende kleding, ga niet alleen weg, niet de meren op in een klein nummer als je niet comfortabel bent of neem een meerpersoonsboot ipv skiff als het weer echt minder is.

Veilige en plezierige kilometers, namens de afroeicommissie Rotte, Jeroen Harrewijne

Website Nautilus


De vernieuwde website draait nu zo’n half jaar en veel Nautilianen weten ons te vinden met leuke nieuwtjes en mooie foto’s. Het vaste deel van de website is inmiddels redelijk op orde. Alleen aan het stuk over de geschiedenis van Nautilus wordt nog gewerkt. We hebben een pagina ‘actueel’ aangemaakt waarop we aankondigingen, foto’s, filmpjes en terugblikken kunnen plaatsen (in aanvulling op wat er in de nieuwsbrief staat natuurlijk). Wil je weten (en vooral zien) wat er zoal op de vereniging gebeurt, kijk dan regelmatig naar deze pagina: http://www.rvnautilus.nl/web/actueel

Informatie 2017
2016 loopt op zijn eind en daarmee begint ook wat informatie op de website te verouderen. Hierbij kun je denken aan informatie over de instructie in 2016, afroeien, dispensatieroeien, de toerkalender, etc. Ben jij verantwoordelijk voor deze informatie? Vergeet dan niet om ook even naar de tekst op de website te kijken en ons actuele informatie te sturen. Wellicht zijn de gegevens voor 2017 nog niet bekend, maar we zouden dan een tekst als: “in februari zetten we de data voor 2017 op deze plek” kunnen plaatsen.

Twee websites binnen de vereniging
Zo nu en dan krijgen we ook nog vragen over de ledenlijst en het botenreserveringsysteem. Vandaar dat we dat stukje uit een eerdere nieuwsbrief nogmaals herhalen:
Op www.rvnautilus.org staan het botenreserveringsysteem en de ledenlijst die daaraan gekoppeld is. Het wachtwoord voor deze site is een wachtwoord dat persoonlijk is en gekoppeld is aan je e-mail adres. Wanneer je je wachtwoord niet (meer) weet kun je het beste contact opnemen met Arjen. Je kunt deze website via de openbare Nautilus site bereiken door op het icoontje 'boten reserveren' onderaan de hoofdpagina te klikken. Je kunt deze website ook bij je favorieten zetten, wanneer je hier vaak gebruik van maakt.
 
Voorheen stond er ook een ledenlijst op de beveiligde sectie van de openbare Nautilus site (www.rvnautilus.nl). Deze hebben we verwijderd, omdat hier veel oude informatie op stond en het bijhouden van twee ledenlijsten ondoenlijk is. Wel is er nog altijd een 'afgeschermd' deel op deze openbare Nautilus site. Dit deel kun je vinden door te klikken op het icoontje 'ledensectie' onderaan op de hoofdpagina. Je vindt hier informatie over de vertrouwenspersoon van Nautilus, de kleding verkoop, dispensatielijsten, enz. Op deze ledensectie kun je inloggen met het wachtwoord ‘water’.

We blijven doorwerken aan de site. Graag zien we jullie opmerkingen en bijdragen ook de komende tijd tegemoet.

Webmaster Nautilus

Ton Steenbergen
Sabine Wigmans

webmaster@rvnautilus.nl

Soeplunch


Woensdagmiddag 26 oktober was er weer, voor het tiende jaar, de traditionele soeplunch als afsluiting van een lange zomer vol roeiplezier. Het culinaire niveau was hoog en daarom was het niet gemakkelijk kiezen tussen de venkel-, pompoen-, (Thaise) linzen-, bruine bonen- en/of bloemkoolsoep. En als afsluiter: een meloensoep met lange vingers.Als (redelijk) nieuwe woensdagochtend roeier, vond ik het erg leuk en smakelijk om aan te sluiten. Ik kijk nu al uit naar de voorjaarslunch als afsluiting van een lange winter vol roeiplezier!

Mette van Essen

Schade RIO


Afgelopen 12 oktober om 18u is er een ernstige aanvaring geweest met de Rio bij de Philips Willembrug in onderhoud. Tijdens een opzetje is tegen een pijler die nog in het water staat gevaren. Het was een behoorlijk harde klap, de wedstrijddames waren in volle training voor de Tromp dat weekend. De inzittende waren: Stuur: Lies Kelder, Slag naar Boeg: Anna Bertling, Marina van Holst, Marieke van Holten, Frederieke van der Blom.

Er waren gelukkig geen ernstige persoonlijke letsels, wel aanzienlijke schade. Er zijn drie riggers aan bakboord afgebroken en twee bakboord riemen beschadigd geraakt. De boot zelf lijkt geen schade te hebben. Vanuit het bestuur is de volgende dag contact opgenomen met de gemeente. Vrijdag erna zijn er markeringen en verlichting geplaatst en de gemeente neemt contact op voor de verzekering. Het is nog niet bekend wat dit financieel gaat betekenen.

Vanuit het bestuur zouden we graag onze waardering willen uitspreken voor de rust en professionaliteit waarmee de teamleden met dit ongeluk zijn omgegaan. Ik ben ook erg blij dat er geen letsel is. Het had ook anders kunnen lopen! En zolang de bouwwerkzaamheden bij de Kippenbrug nog bezig zijn, geldt voor alle roeiers op de Rotte: Extra blijven uitkijken - de situatie kan weer veranderd zijn.Sandra Gant

Werkplaats Rotte

Werkzaamheden werkplaats aan de Rotte in oktober 2016
 
Boreas Schade aan blad van een riem verholpen
Depressie Krassen gelakt, schade aan blad van riem 1 gerepareerd
Dick v d Laan Manchetten van alle riemen vervangen. Vastgelopen roer gerepareerd
Driekwart Kraag vervangen van riem 1. afstandhouders van bankje gerepareerd
M’n Eendje Luchtkamer gangbaar gemaakt
Gazelle SB-dol vervangen
Macon Overslag dol BB 3 gerepareerd
Manana Hielsteun en riem voetenbord vervangen. Voetenbord gangbaar gemaakt. Versleten slidings op beide plaatsen vervangen. Bankjes 1en 2  op juiste plaats gezet.
Parijs Alle dollen vervangen. Slidings deels vervangen
Scirocco Nautilus sticker geplaatst op rigger
Sevilla Voetenbord stuurplaats beter vastgezet zodat sturen trefzeker is
Springbok Verzoek ander bankje  (zonder gaten) zal niet worden gehonoreerd
Storm Krassen aan romp bijgewerkt
Wapiti Na aanvaring nagekeken, geen reparaties nodig op dit moment
Winvis Dollen vervangen.

Komende maand zullen meerdere riemen van nieuwe manchetten worden voorzien

De aanvaring met Rio: drie nieuwe riggers besteld, twee  BB-riemen worden vervangen i.v.m. beschadiging. De romp heeft geen schade. Tweede deel november is boot weer beschikbaar.

Desiree Verlegh
Werkplaats aan de Rotte
 

Werkplaats Oude Plantage

Werkzaamheden werkplaats aan de Oude Plantage in oktober 2016

IJssel
In de strokenwherry IJssel zijn de voetenbordverstelstrippen aan beide uiteinden ingekort om op de kiel beter te kunnen schoonmaken en minder water-/vuilverzamelplaatsen te hebben. Door de onverwachte bevestiging met houtschroefhulzen diende er eerst overlegd te worden met de bootbouwer en nam dit al met al meer tijd in beslag.

Zeemeeuw
Van de ouderwetse gangenwherry Zeemeeuw is de stuurstoelleuning opgeschuurd om van vernis voorzien te worden voor het nieuwe seizoen.

Spree en Amazone
Deze beide wherries zijn met terpentine gereinigd, omdat sop niet hielp, nadat ze door een schuimlaag op de rivier zijn gevaren. De schuimlaag was waarschijnlijk oliehoudend en wellicht afkomstig van een lozing of morsing.

Riggers
Voor de single maasscull Flipper, de dubbelscull De Maas en de boordtwee 1940 zijn nieuwe rvs-riggers opgemeten en reeds aangeleverd. Rest nog het monteren na vastleggen van het oude riggerprofiel. Dit is voor De Maas reeds gedaan benevens het demonteren van de zwaar aangetaste aluminium schetsplaten, die ter versteviging van de boordranden bij de riggerbevestigingspunten zijn aangebracht. Tevens moeten enige aangetaste houten spanten nog gerepareerd worden. Het is dus een ietsje meer werkvergende klusje dan vervangen van de riggers.

Ahoy
Deze onderhanden zijnde wherry is gekeerd om de buitenkant te bewerken, zoals schuren aanvullend lijmen en huid opschuren naast een kritisch onderzoek van de kiel waaraan reeds vele stukken  blijken te zijn ingezet.

Bootstellingen
De bootstellingen worden deels bekleed met strippen zink vanwege het splinteren van de houten uithouders door de metalen kielstrippen bij het in en uit de stellingen halen dan wel verschuiven van de boten.

Aan boord, van boord

 
Nieuwe Leden na 01-09-2016 Afmeldingen na 01-09-2016
Wouter Kets
Wilma Teekens
Thijs Schoenmaker
Lenie van der Walle
Irma van der Mast
Tjalie Mangindaan
Martijn van den Berg
Tygo Rompa
Hedwige Langeveld
Jorn Dijkstra
Joke Sangster
Ellis van den Berg
Zij-instroom
Fiftyfit
Fiftyfit
Fiftyfit
Fiftyfit
Jeugd
Jeugd
Jeugd
Jeugd
Zij-instroom
Fiftyfit
Fiftyfit
Charles Füss
 
Mechli  Janssen
Paul Bliek
Leon van Meel
Sjoerdje Poppe
 
Giselle Fischer
Ruth Schov
Judith Rothen
Daan Nieuwenhuizen
Wilma Rijsdijk
Elke Vermeulen
 
Wordt donateur na 42 jaar lidmaatschap
 
 
 
Naar studentenroeiverening
 
 
 
 
 
 
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2016|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp