Copy

 
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, september 2014

ActiviteitenagendaBridge- en klaverjasavond: 14 oktober

wegens succes geprolongeerd!

Het winterseizoen komt er weer aan! Dat betekent niet meer roeien in de avond. Heb je al een sixpack en is trainen van je lichaam dus niet meer nodig, dan is het trainen van de hersenen toch nog wel noodzaak. Kom daarom bridgen of klaverjassen. Meld je aan voor de eerstvolgende bridge- en klaverjasavond op 14 oktober a.s. bij Wil Lokkerbol:  willokkerbol@hotmail.com of 010-4550642 of 06-4481631
 
De koffie staat klaar aan de Oude Plantage om 19.30 uur. Gestart wordt met spelen om 19.45 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 
De avonden worden eens per maand gehouden op de tweede dinsdag van de maand, d.w.z. op 14 oktober, 11 november, 9 december 2014 en 13 januari, 10 februari en 10 maart 2015.
 
Jean Batist heeft voor de bridgers een kleine competitie in het leven geroepen. Hij zorgt ook voor de bidbakjes e.d. Wil Lokkerbol zorgt ervoor dat er steeds voldoende mensen zijn om aan elk tafeltje 4 spelers te krijgen. Een aantal Nautilianen kan zowel bridgen als klaverjassen waardoor het lukt om iedereen, die komt, ook daadwerkelijk aan het kaarten te krijgen. Elly Nijssen zorgt voor de koffie en de borrel.
Ook al kan je maar Ã©Ã©n avond in het komend seizoen aanwezig zijn, is dat geen belemmering. Ook niet-Nautilianen zijn van harte welkom.
 
Maar belangrijk: kan je niet kaarten en wil je alleen een avondje rond de bar doorbrengen of gewoon met je kaartende partner meekomen, dan kan dat uiteraard ook. Het verhoogt de gezelligheid! 

Wil Lokkerbol

Mosselmaaltijd op 1 november

Aanvang 18.30 uur
De mosselen zijn van goede kwaliteit, maar wel duur. Gelukkig kunnen wij de prijs van vorig jaar handhaven: 18,00 euro uitgaande van 1,5 kg p.p. inclusief brood en diverse sauzen.

De mosselman met echtgenote kookt voor ons de mosselen. De barcommissie zorgt voor bardienst, de aankleding, brood en sauzen.
Voor de niet-mossel- liefhebbers kan voor een vervangende maaltijd gezorgd worden, mits dat van te wordt aangegeven.

Aanmelden kan tot en met 27 oktober bij Elly Nijssen: e.nijssen@erasmusmc.nl

Elly Nijssen                                             
 

Wedstrijduitslagen

Erasmus Sprints
 

Op 13 september waren op de roeibaan in Zevenhuizen de Erasmus Sprints. Twee dingen vielen dit jaar op: Het geringe aantal deelnemende ploegen en het feit dat het bijzondere startsysteem eindelijk eens werkte. Voor Nautilus startten Lies Kelder en Noor Dirven. Noor werd 2e in haar voorwedstrijd en Lies 3e. Daarna wonnen beiden hun herkansing en in de halve finales werden beiden 5e en laatste. Daarmee eindigde Lies als 9e van alle 26 deelnemende ploegen en Noor als 10e. 
 
Frans van der Vliet

Oproepen

Triatloncommissieleden gezocht!
 

Om de Nautilus Triatlon ook volgend jaar weer te kunnen organiseren, zijn we dringend op zoek naar versterking van ons team. Lijkt het je wel wat? Meld je dan aan bij Sabine Wigmans (via triatlon@nautilus.nl). Persoonlijk aanschieten op de club kan natuurlijk ook. 

Sabine Wigmans

Overige mededelingen

Geslaagd aan de OP


Geslaagd voor Wherry/D4x+:
Jan van Bohemen
Marion Vredeling
Marieke Westgeest
Monique Steenbeek
Annemarie Mertens
Jeroen de Bruin.

Sofieke van Schaik


                   

Geslaagd aan de Rotte


De geslaagden van september zijn:
 
Jos Molema B 1x
Emilie Galjema B 1x
Rutger Land C 1x
Jeroen de Bruijn C 1x
Monique Steenbeek C 1x
Bart Joon C 4x+ 

Plezierige en veilige kilometers gewenst,
namens de afroeicommissie,

Jeroen Harrewijne

Nautilus Triatlon op zaterdag 6 september
 

Dit jaar vond voor de tweede keer de Nautilus Triatlon op de Willem-Alexander Baan plaats. De weersvoorspelling was gunstig (beetje bewolkt, maar nauwelijks wind) en zo'n 35 Nautilusvrijwilligers stonden klaar om niets aan het toeval over te laten. 
Het werd een mooie dag, een mooie strijd en er was een grote diversiteit aan deelnemers: van wereldtoppers (waaronder Peter Bots, een oud Olympiër van 72 en Rianne Sigmond, in 2013 wereldkampioene op de lichte dubbelvier) tot de ervaren en minder ervaren Nautilus (jeugd)leden. Zoals David Kampman, die individueel won op het onderdeel Triatlon Sprint, maar die ook samen met zijn vader en broer won op de "gewone" Triatlon, onderdeel team. Hiervoor moest hij niet alleen de Triatlon Sprint volledig volbrengen, maar ook nog het onderdeel roeien bij de gewone Triatlon. Een prestatie van formaat!
Onze jongste deelnemer was Marit Speerstra, die samen met haar vader Peter-Jan en moeder Marieke meedeed. Bij de gemengde teams werden zij eerste en Marit liep de 2 km in slechts 10 minuten. Gefeliciteerd! En natuurlijk niet te vergeten: Pien, Fleur, Willem en al die andere Nautilianen die ook fantastisch presteerden.
Alles bij elkaar dus wederom een prachtige dag, waarbij ieder op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf wist te halen. De reacties van de deelnemers waren ook dit jaar weer geweldig: goede ontspannen sfeer, vriendelijke medewerkers, leuker dan de Paul Veenemans Prijs! Met zijn allen hebben we niet alleen een mooie wedstrijd georganiseerd, maar hebben we Nautilus weer van zijn beste kant laten zien!
Ga voor foto's, inschrijvingen en uitslagen naar www.nautilus.nl/triatlon

Sabine Wigmans              
 
 

             
 
 

Doop aan de Rotte


Op 20 september werd de nieuwste aanwinst voor de Rotte-vloot gedoopt. Een dubbeltwee voor roeiers van 75-90 kg van het merk Wintech. Frans van der Vliet constateerde dat we veel tweetjes nodig hebben, niet eens om de vloot uit te breiden, maar omdat oude boten vervangen moeten worden.
Hanneke Willemsen, een van de initiatiefnemers van het Fifty Fit roeien, was gevraagd om de doop te verrichten. Dankzij het Fiftyfit roeien zijn er dit jaar al twaalf nieuwe leden bij gekomen die anders wellicht nooit in een boot waren gestapt. Zij krijgen op dinsdagochtend instructie en gebleken is dat er behoorlijk wat variatie is in aanleg en ambitie. Maar iedereen moet goed leren roeien!

Onze tweetjes worden vernoemd naar walvisachtigen of andere waterzoogdieren, zoals de bever en de otter. De nieuwe boot heeft de naam Waterkonijn gekregen.

        

    

Jouw feest in de sociëteit Oude Plantage (OP)


De vereniging mag van de gemeente maximaal 12 keer per jaar haar sociëteit op de OP gebruiken voor een verjaardag, bruiloft, examenfeest en andere persoonlijke evenementen. Het bestuur besloot dat alleen leden van Nautilus hiervoor in aanmerking komen. Dus niet voor een bedrijf, je buurman, je tante, ed.
We rekenen geen zaalhuur, wel moet er minimaal €500 (excl BTW) baromzet zijn.
Het maximum van 12 keer is nu nog niet bereikt. Dus wil je de sociëteit voor je eigen feest gebruiken, meld het even of vraag meer info: penningmeester@rvnautilus.nl.            
 

Opleiding voor coaches en instructeurs

De KNRB verzorgt regelmatig opleidingen voor coaches en instructeurs, idem afgestemd op het jeugdroeien.  De cursussen zijn op verschillend niveau 2, 3 en 4 en zijn afhankelijk van de mate van zelfstandigheid en het niveau waarop coaching of instructie wordt gegeven.

Kijk regelmatig op www.knrb.nl onder roeiacademie. In oktober starten er weer een paar. Nautilus heeft enig budget om de kosten volledig te vergoeden.       

Guus Sikkema               

Gratis meenemen:
 

1. Vergadertafel 1,40m x 2,95m, wit, stalen poten, blad heeft twee beschadigingen/gaatjes. Kan uit elkaar voor transport.
2. Elektrisch ontvochtigingsapparaat
Meld je vóór 15 oktober: penningmeester@rvnautilus.nl                        
 

Werkzaamheden werkplaats Rotte

De vaste leden van de werkplaatsploeg waren de afgelopen periode niet allemaal aanwezig in verband  met vakanties, zodat de vele onderhoudsvragen en schades slechts beperkt zijn opgepakt.
Er liggen veel verzoeken om versleten manchetten te vervangen, dat klusje is erg arbeidsintensief, dus roeiers zullen geduld moeten hebben.


 
Reparaties:
Antilope:            ontluchtingsluik vastgezet
Ballarat:             2 meldingen: problemen roeiplaats 2 en 4 opgelost, stuurkabel vervangen
Jan Rap            voetenbord gerepareerd
Kokkel:              overslagen dollen gerepareerd
Mañana:            dol vervangen
Mooi rood:         luchtdeksel vervangen
Noordkaper:     2 meldingen: gebroken riem, boegbal afgebroken
Orca:                 2 meldingen: neus en rigger beschadigd door aanvaring, vastzittend voetenbord
Onuitroeibaar:  dolproblemen
Parijs:                verbogen rigger door aanvaring
Rotterdam:        3 meldingen: dol, roestende bouten, riggerbevestiging
Springbok:         schade aan romp na aanvaring
Steenbok:          3 meldingen: diverse kleine herstellingen aan voetenbord en sliding
Storm:                hoogte voetenbord verbeterd
Mâcon:               6 meldingen : boot ligt voor groot onderhoud in de werkplaats
                           
Desiree Verlegh                                                                               
                                        

Werkzaamheden werkplaats OP

Tonijn
De overnaadse dubbelscull Tonijn is, na het vernissen van de buitenzijde en completeren van de kielstrip en roerophanging, gekeerd om nu de binnenzijde te bewerken (schuren en vernissen) en te completeren. Dit zal nog wel enige tijd vergen van de betrokkenen.
   
Amazone
Van de overnaadse dubbel-zijlwherry Amazone is het laatste deel bodem/zandstrook geplaatst en wordt aan de buitenkiel aan de hak gewerkt om een goed sluitend geheel te verkrijgen; hiervoor laat Aad zijn creatieve gaven het daartoe bestemde gereedschap aansturen.
 
Bootonderhoud
Verzorg ná het droogmaken van de boot ook de slidings met een spons om het slijpsel uit de slidings te halen dat anders tot korstjes verhardt en extra slijtage  tot gevolg heeft.       
                                                                                                                               
Tuinonderhoud
Het onderhoud aan gazon, perken en heg is bij Aad Breedveld in goede handen en heeft zich zelfs naar de aangroeiing/begroeiing aan de voorkant van het gebouw uitgestrekt alwaar de nooduitgang weer zicht- en bereikbaar is geworden door het verwijderen van de “heemtuin”. De kastanje naast de loopbrug laat momenteel volop haar bladeren en “vruchten” vallen, soms in de boot, maar overwegend gelukkig er naast.                                                  
                                                                                           
Emile Bezemer                                                                                                                                               
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar, Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus