Copy
nieuwsbrief

E-nieuws Nautilus, juni 2013

Beste Nautiliaan,
Graag sturen we je hierbij namens de redactie van de Nautiliaan en de webmaster van de Nautilus-site de digitale Nautilus nieuwsbrief van juni 2013.

Met vriendelijke groet,

Maria van Donkelaar
mede namens Jannet de Goede, Karen Teich en Sheila Tan
 

Zondag 4 augustus: Culinaire tocht naar de Hollandse Biesbosch


Dit jaar brengt de culinaire tocht ons naar de Biesbosch. We huren boten bij de Dordtsche en roeien door de Hollandse Biesbosch, een prachtige omgeving. Daar krijg je een uitgebreide luxe lunch geserveerd. Na het uitbuiken roeien we terug naar Dordrecht en gaan weer met de auto terug naar Rotterdam.
Verzamelen zondag 4 augustus om 09.30 uur aan de Oude Plantage. Terug om ongeveer 17.00 uur. Kosten € 12,50 p.p. Vervoer naar Dordrecht wordt onderling geregeld.
Inschrijven op de lijsten aan de Rotte of OP, of bij Ria van den Hoogen riahoogen@hotmail.com of Peter van de Witte petervandewitte@kpnmail.nl
  

Kom helpen bij de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta

Op zaterdag 7 september 2013 vindt de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta plaats. De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang en de eerste bedrijfsploegen zijn inmiddels hard aan het trainen. Om de regatta weer een gezellig en succesvol evenement te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We zoeken vrijwilligers die kunnen helpen op vrijdag 6 september en zaterdag 7 september. Dus kom helpen met opbouwen, sturen, catering of op het vlot. Stuur een mail naar Maartje Kranen (maartjekranen@gmail.com) of schrijf je in op de lijst.

 

24uur-van-de-Rotte

Met groot succes hebben dertien Nautilianen op 21/22 juni de '24uur-van-de-Rotte’ geroeid en met hun 14 rondes (Nautilus - Cafe Oud-Verlaat vv) van 14 km hebben ze dus 196 km in 24 uur afgelegd. Ze waren daarmee winnaar tussen alle Rijnmond- en een enkele Skadiboot.
De 24 uur werd geroeid voor het Sophia ziekenhuis, het Cystic Fibrosis team en georganiseerd door de 30-jarige RV Rijnmond. De dertien Nautilusroeiers kregen € 570 bijeen gesponsord en als winnaar kregen ze (uiteraard ook voor het goede doel van RV Rijnmond er nog eens € 20 per ronde (€ 280) bij. De totale organisatie zat zaterdagavond 22 juni op € 7100.
Het bleef droog, maar de wind was hard, de stemming opperbest, de slaap soms te kort, de roeitechiek was super, de verlichting helder, de nacht zo mooi, de stuurmanskunst scherp, de volle maan verdwenen, Bernards kilometers enorm, de BBQ gezellig, het succes gigantisch!!
De roeiers, Ernie de Boer, Hannie Visser, Wil Lokkerbol, Conny Coenders, Margriet Oosterveen, Fran van Vliet, Ernie Kortram, Bernard Seldenrath, Ricardo Oschatz, Kees Zwinkels, Chris Hijmans, Rob Freeke en John van Vliet, van harte gefeliciteerd. Ze hebben al plannen voor een Elfstedentocht …
Alle sponsors zeer grote dank !!

John van Vliet

 

 

Verborgen-tuinen-weekend  


‘Heel verrassend zo'n mooie tuin te vinden bij het clubgebouw.’
‘Een mooie dag en tuin en een begin van een roeicarrière?’
‘Lekker genieten van appelgebak en wijn, met een geweldig uitzicht op het water en natuurlijk een beetje zon. Bedankt voor jullie gastvrijheid. Groeten uit Antwerpen.’
Dit zijn enkele enthousiaste reacties van bezoekers in het gastenboek. 146 tuinliefhebbers, waaronder ook een paar mensen die willen gaan roeien, bezochten Nautilus.
De restanten van de Racemees deden dienst als plantenbakken en zijn aan 3 Nautilianen verkocht. Zij krijgen een tweede leven  in de tuin, op het balkon en aan de muur als kunstobject.
Met de hulp van veel Nautilianen in de tuin en achter de bar werd het weer een heel geslaagd Verborgen Tuinenweekend.
Alle vrijwilligers hartelijk bedankt.

Suzan Nout 

Kastanjeboom


Ongeveer 10 jaar geleden heb ik een vrucht van de kastanjeboom in de tuin van de Oude Plantage in een bloempot geplant. Deze is nu uitgegroeid tot een boompje van 100 centimeter en past zodoende op mijn balkon. Dit jaar heeft het Nautilusboompje voor het eerst een prachtige bloem voortgebracht.

Atie van Treuren
 


Drie overwinningen in juni

Spaarne Lente Race
Bij de Spaarne Lente Race op 2 juni zijn zes ploegen van Nautilus gestart.
Bij HV4+ startten er twee: Maarten van der Velde, Tjeerd Meester, Koen Vermeulen en Martin Leclerq werden 2e van de 8 ploegen. In hun eigen leeftijdsklasse HVB 4+ waren zij 1e van de 3 en dat leverde een blik op. Heren, gefeliciteerd! Ton Steenbergen, Pim Ouwehand, René van der Voorden, Maarten Wagenaar en stv. Sheila Tan werden 5e. 
De DClub8+ van Sjoerdieke Feenstra, Anne Marijke de Man, Wilma Straathof, Ellen Gonsalves, Merijn Pieterse, Sandra Gant, Anika Klevering, Ingeborg Absil en stv. Margreet Pontier werd 4e van de 4 ploegen.
Bij DV4* A-B werden Maartje Kranen, Dagmara van Drielen, Lucy Mackie, Dana Wiersma en stv. Floor Cornelisse 7e van de 14 ploegen.
Bij H4* A-C  werden Sybolt Wiersma, Maarten Hoorn, Frank Heukelom, Paul Kelder en stv. Margreet Pontier 7e van de11 ploegen.
Bij DV1x werd Chiharu Inoue 7e van de 9.

Eén weekend, drie wedstrijden, twee overwinningen

Thetis Sprint: Blik voor David
Op 7 juni was de Thetis Sprint, op de Bosbaan. Anna de Vries werd in DN1x 4e van de 4 en in DB1x 2e van de 4. David Kampman en Christiaan van Meggelen werden in J16 2x 12e van de 12. David werd in J16 1x 1e van de 6. David, gefeliciteerd!

Rottebokaal: Blik voor Lies
Op 8 juni was de Rottebokaal, in Zevenhuizen. Marieke van Holten werd in D1x 2e van de 2. Maurits Heemkerk en Thijmen Smelt werden 2e van de 3 in J16 2x. Casper Reinders werd in J18 1x 3e van de 3. En Lies Kelder werd in M16 1x 1e van de 3. Gefeliciteerd, Lies!

ARB (Amsterdamse Roeibond)
Op 8 en 9 juni was op de Bosbaan de ARB. David en Christiaan werden in J16 2x (NK) 19e van de 26. In LN1x werd David 16e van de 16. Anna werd in DO2- 11e van de 12, in DN2- 4e van de 4 en in M18 1x 3e van de 9. Vera Vlugter werd in M16 4x (NK) 8e van de 9 (Maas/Nautilus).

Dutch Masters Open
Op 15 en 16 juni waren in Zevenhuizen de Dutch Masters Open. Op zaterdag waaide het zo hard, dat het grootste deel van het programma naar de zondag verplaatst moest worden.
Marieke van Holten startte in 3 nummers. In W1x B werd zij 4e van de 9, in W1x C 4e van de 8 en in W4* A, met Frederieke van der Blom en Anne Rongen in een Maas/Nautilus/Njord combinatie, 3e van de 3. Hun enige tegenstander sloeg voor de start om en het nummer werd samengevoegd met W4x A.
Hans Leliveld werd in M1x E 8e van de 8.
Jantien van der Kooij en Desiree Verlegh werden in W2x E 4e van de 4.
Chiharu Inoue werd in W1x B 9e van de 9.
Ton Steenbergen, Ivo van der Werf, René van der Voorden, Pim Ouwehand en stv. Sheila Tan werden in M4+ B 3e van de 3.

Frans van der Vliet 

Werkplaats OP


In de werkplaats begint de overnaadse 8 Nautilus allengs klare vormen aan te nemen qua binnenwerk,dankzij de werkbare temperatuur in de loods. Na het aanbrengen en inkorten van slidings en het op maat in elkaar schroeven van de rolbanken - zodanig dat ze met weinig speling kunnen rollen - zijn, na het in- en opmeten de uithouders/riggers uit de riggerwerkplaats ontvangen en successievelijk op de boorden van de boot gemonteerd. En daarmee is weer een mijlpaal bereikt. Na het afwerken van stuurstoel en voetenborden dienen nog de vele vlonders gepast te worden en aangebracht, waarna de boot gekeerd, geschuurd, gerepareerd en gelakt kan worden. Het keren zal vele handen vereisen.
De oude wherry Amazone ligt er weer heelhuids bij na het pasmaken van 2 stukken gang en het deels inlijmen en klinken ervan. De passtukken voor de wrangen, die slecht aandeden, worden ingelijmd en vastgeschroefd, waarna de schoongeschraapte en geschuurde binnenhuid van beschermende lagen voorzien kan worden.
Eén dezer dagen zal een nieuwe wherry in strokenbouw worden afgeleverd, die ongeveer identiek zal zijn aan de Thames, waaruit met veel geduld en geschraap de schuimvulling uit de roeiplaatsen en stuurstoel is verwijderd.
Voor de tweede botenwagen is een opbergbak van de KNRB ter beschikking gekomen, die nog wel "even" op de wagen gemonteerd zal moeten worden. Het losse materiaal zal daarmee hopelijk eenvoudiger te vervoeren zijn.
De geschonden neus van de E-vier Pelikaan is gerepareerd en kan weer de nodige (aan-)slagen mee.
In de dubbelwherry Havel blijkt een hoofdspant te zijn gebroken, die reeds "opgelapt" was, maar tijdens een tocht Rondje Eiland van Dordt het wederom begaf. Het is in de werkplaats niet bekend wie in het "oplappen" de hand heeft gehad, maar de latere gebruikers zijn hiervan helaas wel de dupe.

Emile Bezemer
 
 

Werkplaats aan de Rotte - overzicht maand juni


Ballarat: bankje gerepareerd
Blizzard: losgelaten schroeven van bankje vervangen en vastgezet.
Bar en Boos: dolpen en dolhoek verbeterd
Fohn: afgebroken houder wedstrijdnummer teruggeplaatst
Half om Half: ontluchtingsdop vervangen
Jan Rap: riemen vervangen na breuk door ouderdom
Kopenhagen: leertjes voetenbord vervangen
Kokkel: kras in romp gelakt
Keulen: versleten manchet van riem vervangen
Manana: afgevende zwarte handvatten vervangen
Marlijn: kras gelakt en schroeven van bankje vastgezet
Onuitroeibaar: dollen vervangen en schoenen geplaatst
Parijs: slidings gerepareerd
Steenbok: bij  aanvaring afgebroken boegbal vervangen

Desiree Verlegh


 

Nautilus Triatlon 2013

Zaterdag 24 augustus vindt er een mooi evenement plaats op en rond de nieuwe Willem-Alexander Baan bij Rotterdam.
1/8 triatlon in de volgorde: roeien (3km), fietsen (20km) en hardlopen (5km).
Daag jezelf en je vrienden uit, pak je boot, fiets en hardloopschoenen en kom mij verslaan.
Is 3 onderdelen te veel, nodig dan een andere topper uit en start in een team.
Er is nog even tijd, dus je kunt nog de hele zomer ervoor doortrainen.
Kijk op www.rvnautilus.nl/triatlon.

Jeroen Harrewijne

 .


 

logo

E-nieuwsbrief
De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster.

De papieren Nautiliaan leent zich vooral voor achtergrondartikelen en sfeervolle verslagen. Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Stuur dit bericht door
Afmelden