Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, september 2015

Activiteitenagenda

Eet mee: laatste avondmaal aan de Rotte


Dinsdag 29 september is de laatste mogelijkheid om ’s avonds buiten te roeien. Dit jaar trad aan de Rotte Gert Jan voor het eerst als gastkok op. Afgelopen maanden waren er niet meer genoeg dinsdagavondroeiers om hem aan het werk te zetten. Maar om het seizoen af te sluiten willen we aanstaande dinsdagavond nog een keer een dinsdagavonddiner aan de Rotte organiseren.
Ditmaal iets vroeger dan afgelopen zomer (waarschijnlijk rond 20.00 uur), maar wel weer met twee gangen volgens de gebruikelijke formule, namelijk voor 7,50 waar we meehelpen met het serveren en opruimen.  Tegelijk willen we gebruik maken van de mogelijkheid om in kaart te brengen wat de meningen zijn over het dineraanbod van afgelopen voorjaar/zomer door Gert-Jan en daarmee gelijk informatie verzamelen voor een aanpak/aanbod vanaf volgend voorjaar. Dus: als je het nog niet hebt gedaan, vul direct bijgaande enquete in https://nl.surveymonkey.com/r/Z5FWV35  

En als je wil meedineren - dinsdagavondroeier of niet - geef je dan uiterlijk 28 september voor 20 uur op via etenaanderotte@gmail.com Na voldoende aanmeldingen ontvang je uiterlijk dinsdagmorgen een bevestiging.

Dagtocht over de Angstel, Vecht en Gein

Zaterdag 3 oktober 2015 - Ongeveer 24 km roeien
Zeer geschikt voor beginners afgeroeid voor wherry, zwemvest niet verplicht
 


Verzamelen Oude Plantage: 8.30 uur  - Terugkomst: ca. 17:00 uur
Om 10.00 uur gaan we het water op bij de roevereniging RV Weesp
 
Rondje  vanuit Weesp van 24 km over idyllisch water, langs buitenplaatsen, zomerpaleisjes, mooie dorpjes en weidelandschappen. Wherry’s huren we van RV Weesp vandaar dat er maximaal 16 roeiers kunnen deelnemen, dus wees er snel bij.
 
Kosten botenhuur 7,00 pp, + nog auto vervoer (wordt hoofdelijk omgeslagen).
Graag vermelden of je ook over een auto beschikt en mede passagiers wilt meenemen.
De lunchplek is de kaasboerderij waar je op eigen kosten heerlijk kunt eten.
 
Organisatie: Ria van den Hoogen en Isabelle Werneke.  
Aanmelden op de lijst of per mail rvnautilus.toercie@gmail.com

Indoor vanaf 6 oktober

 
Vanaf dinsdag 6 oktober begint de indoor. Iedere dinsdagavond 2 sessies, van 19uur tot 20uur of 20uur tot 21uur in sporthal de Esch tot en met eind maart. Trainen van de roeispiergroepen en je uithoudingsvermogen, alles in een aangename en aanmoedigende sfeer onder leiding van Kees Lindhout.
Het is een prima gelegenheid om tijdens de winter in conditie te blijven.
 
Ervaringen: "tijdens de sessie is het soms afzien, maar na afloop voel je je weer heerlijk"
 
Ben je nog niet eerder geweest. Kom een keer om het uit te proberen (betalen hoef je pas wanneer je vaker komt). De kosten zijn voor volwassenen 60Euro en jeugd 30Euro. Sporthal De Esch bevindt zich aan de Rijnwaterstraat, ingang achter de supermarkt Plus De Esch.
 
(graag schone schoenen mee svp)
 
Namens Kees

Mosselmaaltijd op 24 oktober

Aanvang 18.30 uur

De mosselen zijn van goede kwaliteit, maar wel duur. Gelukkig kunnen wij de prijs van vorig jaar handhaven: 18,00 euro uitgaande van 1,5 kg p.p. inclusief brood en diverse sauzen.

De mosselman met echtgenote kookt voor ons de mosselen. De barcommissie zorgt voor bardienst, de aankleding, brood en sauzen. Voor de niet-mossel- liefhebbers kan voor een vervangende maaltijd gezorgd worden, mits dat van te wordt aangegeven.

Aanmelden kan bij Elly Nijssen: e.j.nijssen@kpnmail.nl

Elly Nijssen                         

Het winterseizoen komt er weer aan, wat geen roeien meer in de avond betekent en mocht je al een sixpack hebben en is trainen van je lichaam dus niet meer nodig dan is het trainen van de hersenen toch nog wel noodzaak. Kom daarom bridgen of klaverjassen. Meld je aan voor de
 

Bridge- en klaverjasavond op Dinsdag 13 oktober 2015

 
bij Wil Lokkerbol willokkerbol@hotmail.com of 010-4550642 of 06-44816310
 
De koffie staat klaar aan de Oude Plantage om 19.30 uur. Gestart wordt met spelen om 19.45 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. De avonden worden eens per maand gehouden op de tweede dinsdag van de maand, d.w.z. op 13 oktober, 10 november, 8 december 2015 en 12 januari, 9 februari en 8 maart 2016.

 
Jean Batist heeft voor de bridgers een kleine competitie in het leven geroepen. Hij zorgt ook voor de bidbakjes e.d. Wil Lokkerbol zorgt ervoor dat er steeds voldoende mensen zijn om aan elk tafeltje 4 spelers te krijgen. Een aantal Nautilianen kan zowel bridgen als klaverjassen waardoor het lukt om iedereen, die komt, ook daadwerkelijk aan het kaarten te krijgen. Elly Nijssen zorgt voor de koffie en de borrel.
 
Ook al kan je maar 1 avond in het komend seizoen aanwezig zijn, is dat geen belemmering. Daarnaast zijn ook niet-Nautilianen van harte welkom.
Maar belangrijk: kan je niet kaarten en wil je alleen een avondje rond de bar doorbrengen of gewoon met je kaartende partner meekomen, kan dat uiteraard ook. Het verhoogt de gezelligheid.

Wedstrijduitslagen

 

Hazewinkel, drie blikken voor Marieke

 
Van donderdag 9 september tot en met zondag 13 september was de World Rowing Masters Regatta in Hazewinkel (bij Mechelen), een soort wereldkampioenschappen voor veteranen. De wedstrijd wordt elk jaar op een andere plaats gehouden. Het zijn wedstrijden over 1000 meter. Bij meer dan zes inschrijvingen krijgt elke winnaar van een heat een blik. Marieke van Holten is in acht nummers gestart. Dat leverde drie overwinningen op. Marieke, drie keer van harte gefeliciteerd!
 
Op donderdag werd zij eerste in Vrouwen Veteranen B Acht, in een ploeg met roeisters uit Nederland (Nautilus en De Laak), Finland, Denemarken, Italië en de VS. Zij waren ook sneller dan de winnaar van de andere heat.
 
Op vrijdag werd zij tweede in Vrouwen Veteranen C Vier-zonder, met roeisters uit Nederland, Hongarije, Engeland en Duitsland. De andere heat was trager, dus zij waren ook tweede in het totaal.

Bij Vrouwen Veteranen D Dubbel-vier werd zij eerste, nu samen met roeisters uit Litouwen, Denemarken en de VS. Zij werd ook nog tweede in Vrouwen Veteranen E Acht, nu als enige Nederlandse in een ploeg met verder roeisters uit Duitsland, Litouwen, de VS en Hongarije. Er was maar één heat en zij eindigden 2 seconden achter de winnaar.
 
Ook op zaterdag waren er drie starts. Bij Vrouwen Veteranen D Vier-zonder werd zij tweede, samen met roeisters uit Duitsland en de VS. Zij waren sneller dan de winnaar van de andere heat. Bij Vrouwen Veteranen C Vier-met werd zij derde, met roeisters (en stuurvrouw) uit Hongarije, Engeland, Duitsland en de VS. Bij Vrouwen Veteranen D Acht werd zij eerste, met ploeggenoten uit Denemarken, Duitsland en de VS. Zij waren sneller dan de winnaar van de andere heat.
 
De zondag was gereserveerd voor de Mix ploegen. Bij Mix Veteranen C Acht werd zij derde, met ploeggenoten uit Oostenrijk, de VS, Hongarije, Duitsland en Engeland.
 
Frans van der Vliet

Dispensatie roeien


De volgende roeiers hebben in augustus met succes dispensatie geroeid:
 
  Streeftijd Geroeide tijd %
Jeroen Harrewijne     1:49:03 1:39:16 91,0%
Krijn van Popering    2:08:12 1:51:07          86,7%
Stefano Pasquali 1:53:44 1:44:50 92,2%
Willem-Jan Zaadnoordijk 1:56:11          1:40:37 86,6%

Er zijn nog twee dispensatie roeidata in 2015:  27 september en 25 oktober.
Opgeven bij nandeweg@gmail.com.

Nautilus Triatlon


12 september ... de dag van de uitdaging voor iedereen! Vanaf 9 uur verzamelden de deelnemers voor de Nautilus triatlon zich bij de Willem-Alexander Baan om roeiend, fietsen of hardlopend de finish te bereiken. Het was een geslaagde dag waarop de commissie tevreden terugkijkt.

Hieronder twee anekdotes die een klein inkijkje geven in de voorbereidingen op de dag van de triatlon.

In de PR-campagne was een belangrijk onderdeel het werven van  deelnemers. De roeiverenigingen Rijnmond, Skadi en De Maas werden om die reden vereerd met een bezoekje van ons. Evelien de Looff en ik hebben De Maas voor onze rekening genomen. Bij aankomst liepen we vrijwel meteen een oude bekende tegen het lijf, de oud-burgervader van Rotterdam: Ivo Opstelten. Hij trad ons met een bulderende stem tegemoet: ”Hallo meisjes, wat leuk dat jullie langskomen!” Op gepaste toon begonnen we de triatlon te promoten. “Wij organiseren een triatlon bij Nautilus en werven deelnemers. Heeft u interesse om deel te nemen? Er zal worden geroeid, gefietst en hardgelopen.” Ivo reageert met: “Meisjes weten jullie wel hoe oud onze ‘boot’ is?...wel 300 jaar! Maar veel succes met jullie event”.

De heer Opstelten zou niet van de partij zijn, maar de PR-campagne had niettemin toch geleid tot een goede opkomst op 12 september. Op de dag zelf had ik andere verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld er zorg voor dragen dat de finishboog goed geplaatst en opgeruimd werd. In de Tour de France van 2014 deed zich daar een vervelend incident mee voor. De finishboog zakte in op het moment dat een aanstormend peleton met topsprinters niet ver meer van de finish verwijderd was. Deze perikelen wilden we bij de triathlon van Nautilus toch graag voorkomen! We hebben de boog goed opgeblazen en toen verankerd met scheerlijnen aan de grond. Verder goed gecheckt dat de ventilator continu voorzien was van een deugdelijke stroomtoevoer. Hiermee was de veiligheid gewaarborgd. Er zijn ... deelnemers veilig onder de boog doorgekomen. Missie geslaagd!


Er deden ook dit jaar weer veel Nautilianen mee, individueel, met vrienden, buren en familie. Marc Oele won met zijn twee zoons het familieveld in de triatlon sprint en ontving, naast de enige echte Nautilus-triatlon-tompouce, een wedstrijdpakje van de Willem-Alexander Baan.

Namens de Nautilus triatlon commissie: Mechli Janssen

Oproepen

Zin in een feestje? Nautilus 130 jaar!

 
In 2016 bestaat Nautilus 130 jaar. Elk lustrumjaar vieren we met een bijzondere activiteit. In 2011 gingen we met 14 boten roeien in Venetie. Kijk nog even terug.

Wat wordt het in 2016? Heb je zin om mee te denken en mee te helpen in de organisatie? Het bestuur wil graag van je horen. bestuur@rvnautilus.nl
 

Voorzitterschap


In november vervalt de bestuurstermijn van onze voorzitter Frans van der Vliet. Inmiddels is er een kandidaat voorzitter bekend: Sandra Gant. Graag ontvangt de secretaris aanmeldingen voor andere kandidaten voor deze functie. Deze moeten uiterlijk  4 weken voor de geplande datum van de ledenvergadering op 30 november in haar bezit zijn.
Je kunt een bericht mailen naar Joke Stenvert, secretarisnautilus@gmail.com

Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta


De Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta was afgelopen jaar weer een groot succes met een mooi aantal deelnemers en ploegen die bij nautilus hebben getraind. Dit jaar nemen we afscheid van een groot deel van de commisie en zijn we op zoek naar ongeveer 4/5 nieuwe leden voor de commissie.

We zijn op zoek naar een of twee mensen die zich bezig houden met het werven van vrijwilligers voor de dag zelf, het rooster hier van maken, de lunch afstemmen en mogelijk helpen met vrijwilligers zoeken voor de trainingen. Verder zoeken we iemand voor de taak van wedstrijdleiding. Hieronder valt bijvoorbeeld het regelen van kamprechters, het regelement overzien en op de dag zelf overzie je de technische aspecten van de wedstrijd. We zoeken ook nog iemand die zich met de technische aspecten in de voorbereiding bezig houdt. Denk hierbij aan vergunningen etc. En als laatst iemand voor de pr. Zoals stukjes voor de nieuwsbrief schrijven en het onderhouden van facebook en de website van de regatta.

Vanaf januari vergaderen we ongeveer 1x per maand en de laatste 6 weken iets vaker. Uiteraard is het fijn als je op de wedstrijddag ook aanwezig kan zijn, maar het is geen verplichting.  De wedstrijd zal zaterdag 9 juli weer plaats vinden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Emilie Galjema via egaljema@gmail.com

Gezocht: vormgever(s) voor het Nautiliaan Jaarboek 2015


Susan Rutten en Anika Klevering, die de vormgeving van het Jubileumboek 1886-2011 en van het Nautilaan Jaarboek van 2013 en 2014 hebben verzorgd, hebben aangegeven dat zij door andere activiteiten niet meer kunnen meewerken aan het volgende Jaarboek.
Om het Nautiliaan Jaarboek 2015 te kunnen maken, zijn wij daarom op zoek naar één (of twee) vormgever(s) die daaraan mee wil(len) werken.
 
Heb je belangstelling, stuur een mailtje naar de redactie: nautiliaan@rvnautilus.nl of bel voor meer informatie met Karen Teich (010-4187673/0644616321).

Overige mededelingen

WEER THUIS !!!!

 
Na een verblijf van 7 weken in zorghotel Aafje ben ik ruim 2 weken geleden weer thuis gekomen. En het is heerlijk om weer thuis te zijn! Toch is mijn lange tijd in het zorghotel ook een prima tijd geweest. En dat komt voor een heel groot deel door jullie. Ik kreeg kaarten, mails, telefoontjes en vooral heel veel bezoek. Dat maakte dat ik het soms zelfs druk had en het bracht enorm veel gezelligheid.

Zo zijn die 7 weken eigenlijk nog snel voorbij gegaan, mede dankzij jullie.
Ik ben tot mijn grote genoegen al weer een keer naar de Rotte geweest en heb daar al een aantal van jullie gezien.Toen liep ik nog met twee krukken, sinds gisteren mag ik met één kruk lopen zo kom ik steeds een stapje verder. Ik hoop snel weer in de boot te zitten!!!
 
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor alle belangstelling die jullie getoond hebben, dat heeft mij heel erg goed gedaan en ik hoop jullie allemaal snel weer te zien.

Hartelijke groet,
 
Han Wigmans

Bedankt


Graag wil ik op deze plek mijn dank uitspreken aan allen die hun betrokkenheid en medeleven hebben betoond bij het ziekbed en het afscheid van mijn moeder.

Bernard en Tineke


Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling en de steun bij de uitvaart van Jan Zoeteman op 1 augustus j.l.
Hij had nog zoveel plannen.

Maartje Zoeteman

Onze kastanje aan de OP (voorlopig) gered door Bernard

 
De grote kastanje (uit 1936) links naast het vlot aan de OP heeft al een paar jaar last van de mineermot, net als vele andere kastanjes in het land. De bladeren worden al in juli bruin alsof het herfst is, en als dit zo een paar jaar doorgaat dan krijgen andere ziekten en schimmels vrij spel. Omdat er nauwelijks iets tegen mineermotten te doen is, betekent dit doorgaans het einde van de boom. Praktisch alle gemeenten doen niets tegen deze parasiet en hebben maar één oplossing: omhakken die boom.

Zoniet bij Nautilus! Bernard Seldenrath heeft zich ontpopt tot verbeten mottenbestrijder en de boom voorlopig gered. Met hulp van koolmezen (die lusten wel een motje), kleefbanden en lokdozen zijn er veel minder motten dan vorig jaar in de boom terechtgekomen. De bladeren zien er veel groener uit dan vorig jaar om deze tijd en de negatieve spiraal van verzwakking is hopelijk doorbroken.

Je kunt het op de foto's zien! We kunnen pas echt tevreden zijn als de boom er volgend jaar nog beter bijstaat. Tot nu in ieder geval hulde aan Bernard!
 
Pim Kerklaan

Energieadvies


We hebben van NUON een gratis energiecheck/advies gekregen voor beide gebouwen (bijgevoegd Advies Rotte en Advies OP). Op beide locaties ligt het energiegebruik ca 30 % lager dan voor soortgelijke gebouwen in combinatie met de ledenaantallen gebruikelijk is. Anderzijds blijkt er nog wel een verdere besparing mogelijk.

De eerste stappen zijn reeds gezet; zowel op de Rotte (ruim 200 Watt) als de Oude Plantage (bijna 500 Watt) is zuinigere verlichting ingezet. Op jaarbasis moet dit ongeveer 100 euro besparing opleveren. Een ongeveer even grote 2e stap wordt voorbereid. Maar een oproep aan alle leden; Laat verlichting en apperatuur niet onnodig branden. 

Geslaagd!


In de afgelopen zomerperiode zijn op de Rotte geslaagd:

C1x : juni: Roland Blonk, Janneke Coenen;  juli: Claudia Hofemann, Tania Pearse-Danker, Josine Dekkers; augustus: Yannick van Riet, John Stornel en Wouter Bos
B1x : juni: John Cornelisse; augustus: Iris Visser en Jan Klapwijk
A1x : augustus: Alexis Roseillier
 
C4x+ : juni: Josine Dekkers, Brechtje Jutte, Wouter Bos, Yannick van Riet, Claudia Hofemann, Tania Pearse-Danker, Leonie de Bont, Mariska Bremmer, Martine Mentzel, Nerea Bajeneta en Monique Rhuggenaath. augustus: Joelle Vermeulen, Elke Vermeulen, Marco Vermeulen, Astrid Bos, Frank Hanswijk, Loes Verhaart, Jenneke Klapwijk, Marjo de Bot.
 
Allen plezierige kilometers toegewenst,
namens de afroeicommissie, Jeroen Harrewijne

Werkzaamheden werkplaats OP


Overnaadse C-vier ABC
Er zijn de nodige schuur-en krapbewegingen aan het topboord van de ABC gedurende meerdere weken uitgevoerd, met als doel de vele oneffenheden en oude vernislagen te verwijderen en daarna is er een laag verdunde vernis aangebracht.
De nieuwe inmiddels gereviseerde rvs-uithouders zijn binnen gekomen met enkele druk- en trek-stang en aansluitend op proef gemonteerd om een extra bevestigingsgat in de hoofdspant te boren.
De gedemonteerde rvs-slidings worden bewerkt om vastgeschroefd in plaats van verlijmd te worden. De vele bevestigingsgaten in de vrangen en spanten zijn verlijmd en de loggaten zijn uitgeschuurd
 
Amazone
De dubbelwherrie Amazone heeft opgeknapte zijleuningen aan de stuurstoel gekregen. De rvs-slidings zijn op de vulhouten provisorisch gemonteerd en de vulhouten zijn voorzien van verlijmde en ondersteunende voorstops. De achterstops zijn aangemaakt en kunnen na vastschroeven van de slidings aangebracht worden. De nieuwe slidings hebben een rollengte van 75 cm, tegenover de oude een lengte van 60 cm. De voetenbord-verstelstrippen zijn op de binnenkiel gemonteerd en de rolbanken zijn van nieuwe onderstellen voorzien.
 
Biesbosch
De dubbele schuur in de BB-zandstrook in de dubbelwherrie Biesbosch is na in- en extern schuren verlijmd met epoxy en afgewerkt met vernis, waarmee de boot weer aan het varend bestand is toegevoegd.
 
Loopbrug
Het hinderlijke gat voor de loopbrug is na ampele pogingen nu gedicht met specie, dat naar het zich vooralsnog laat aanzien goed blijft zitten en waardoor de wherriewagens niet ontsporen.
 
Stuurproef 8
Danny Mense is de stuurproef voor de overnaadse 8 op de rivier behaald, proficiat!

Emile Bezemer

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in juli,augustus en september
 
Amsterdam verzoek vervanging roer wordt niet gehonoreerd
Bar en Boos slidings aangepast
Beluga riggers voorzien van nautilusnaam
Blizzard lekkage ontluchtingsluik verholpen
Boreas dol vervangen ,versleten riemen vervangen
c-ster geen lekkage aangetroffen in luchtkast afsluiters
Chinook riemen gelakt
Dick v.d.Laan kleine lakschade gerepareerd met epoxy
Gazelle riem voetenbord vervangen, sliding vastgezet
Half om half handvat riemen vastgezet en vervangen
Jan Rap voetenbankje boeg gerepareerd
Jan van gent voetenbord gerepareerd
Kopenhagen stellingplaats in loods aangepast
London scheurtje in romp met epoxy gedicht
Macon stuurtouwbevestiging vastgezet, voetenbord plaats 1 gerepareerd
Makreel afsluiting luchtkast nagekeken
Manana sliding boeg vastgezet, voetenbord slag gangbaar gemaakt, controle afstelling riggers
Orca verdwenen hielstring vervangen
Parijs sb dol plaats 1 vervangen, instapplankje stuur hersteld
Pekingeend lekkende riem nagekeken, niets aangetroffen
Reis van Thijs dol afstelling verbeterd, correcte  lengte riem gecontroleerd
Rotterdam slidings slagplaats vervangen, wieltjes bankje slagplaats vervangen
Scheermes schade aan boeg hersteld
Sevilla stuurkabel vastgezet, schade voordek met epoxy gedicht, trekstang vervangen
Springbok geen lekkage van dek aangetroffen, boot wordt in 2016 afgevoerd
Tornado losgekomen bevestiging voetenbord met splitpen gerepareerd
Witte de With naam op nieuwe riemen

N.B. houdt slidings schoon, dat vermindert slijtage aan wieltjes en sliding en roeit bovendien fijner.

Desiree Verlegh
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp