Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, juni 2014

Activiteitenagenda

Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta: 12 juli is al over 2 weken!


De vijf bedrijven die met hun ploegen bij Nautilus trainen voor de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta doen er alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Iedere week wordt er getraind. Zal het genoeg zijn om in de top mee te kunnen? Er komen ook nog sterke tegenstanders die ergens anders trainen.
Kom het zien en meebeleven op zaterdag 12 juli vanaf 10.30 uur op de Bergse Voorplas!
LET OP               
Het vlot aan de Rotte wordt weggehaald voor gebruik bij de Regatta. Dat betekent dat er vanaf donderdag 10 juli vanaf 19 uur tot en met zaterdag 12 juli NIET geroeid kan worden.

Vera Swan
                                                                                                                                   
 

Zondag 27 Juli 2014: Culinaire tocht over de Reeuwijkse plassen


25 km roeien
Ook voor mensen die net afgeroeid zijn voor wherry

Dit jaar brengt de culinaire tocht ons naar de Reeuwijkse plassen. We huren boten bij de Goudse en roeien dan over de plassen. Halverwege zullen we een uitgebreide, luxe lunch serveren. Na het uitbuiken, roeien we terug naar De Goudse en gaan weer met de auto terug naar Rotterdam.
Verzamelen aan de OP om 9.45 uur
Terugkomst op de OP ca. 17.00 uur
Kosten: € 12,50- pp.              
Vervoer naar Reeuwijk wordt onderling geregeld.
Gaarne bij opgave vermelden of u met een auto wilt rijden naar Reeuwijk.

Organisatie:
Ria van den Hoogen  (riahoogen@hotmail.com)
Paul Lageschaar   (paul.lageschaar@online.nl
 

De uitdaging, de ervaring: Nautilus Triatlon op 6 september

                                                 

 

Wereldkampioene Rianne Sigmond heeft zich al ingeschreven.
Ga jij ook de uitdaging aan? Tri it!


Terugblik

Fiets in de olie en Dextro op zak. Mijn eerste triatlon, de voorbereidingen vonden vooral mentaal plaats. De avond voor de grote dag, roeien we de boot over. Onderweg komen we de concurrentie tegen. De voorpret is begonnen. Eenmaal op de Willem-Alexanderbaan doen we even een 250m sprint. Deze zachte zomerse avond met spiegelglad water is een cadeautje.
De volgende ochtend stappen we na een uitgebreide uitleg over het parcours, in de boten om richting de vliegende start te gaan. De bocht van oproeibaan naar wedstrijdbaan pakken we net even te scherp.
Dan draaien we de baan op en zien onze directe tegenstanders opkomen. We kiezen het 2e laantje om meer manoeuvres te voorkomen. Maar we laten ze niet voorbij. Met een tempo van 30 slagen per minuut leken we over de baan te vliegen.
Dan start even later het fietsen en hardlopen. Tussen de druppelhelmen, racefietsen met dichte wielen en tegenwind op alle stukken, houd ik dapper de teller op zo’n 30km/u. Die 20 kilometer voluit trappen op mijn mountainbike was pittig. Dan tik ik Merijn aan om het stokje over te nemen. Zij rent zich de longen uit het lijf en we worden keurig 2e.
De sfeer was bijzonder goed deze dag, dit jaar gaan we de uitdaging zeker weer aan!
Jij ook?
Christa Louer
Nautilus Triatlon

roeien-fietsen-hardlopen
Zaterdag 6 september, Willem-Alexanderbaan
Website: www.rvnautilus.nl/triatlon

       
 

Wedstrijduitslagen

Wedstrijden in juni

ARB


Op 7 en 8 juni waren op de Bosbaan de wedstrijden van de ARB (Amsterdamsche Roeibond). Op zaterdag mocht Christiaan van Meggelen om 8.10 uur starten in J16 1x B. In zijn heat werd hij 2e van de 5 en in het totaal qua tijd 5e van de 17. Om 8.22 uur gingen Lies Kelder en Noor Dirven van start in M16 2x (Nationaal Kampioenschap). In hun voorwedstrijd werden zij 5e van de 5 en in het totaal 18e van de 20. Daarna was David Kampman aan de beurt in J18 1x B. Hij werd in zijn heat 3e van de 5 en in het totaal 9e van de 19. Om 10.26 uur, twee uur na hun eerste wedstrijd, startten Lies en Noor in M16 4x (Nationaal Kampioenschap) met twee meisjes van DDS. In een spannend gevecht veroverden zij in hun voorwedstrijd de derde plaats (3e van de 4), waardoor zij zich plaatsten voor de B Finale. Ook die B Finale werd op zaterdag geroeid, hun derde twee kilometer wedstrijd op een dag. Uiteindelijk werden zij 5e van de 5, vrij dicht achter nummer 4. Daarmee waren zij 11e van de 13 ploegen.
Op zondag statte David en Christiaan in J 18 1x. David werd in zijn heat 2e van de 3 en in het totaal 3e van de acht. Christiaan werd in de andere heat 4e van de 5 en in het totaal 7e van de 8.


Dutch Masters Open


Op 14 en 15 juni was Nautilus met 28 roeiers en 3 stuurlieden op de Willem-Alexander Baan voor de Dutch Masters Open. Dit zijn wedstrijden over 1000 meter voor Veteranen. Het programma was aangevuld met juniorennummers, ook over 1000 meter. De junioren mochten twee keer starten. Nummers met maar één inschrijving werden samengevoegd, met startverschil. Onze resultaten in volgorde van optreden:

Christiaan van Meggelen, j16 1x: 1e ronde 4e van de 5 in zijn heat en in het totaal 7e van de 9. 2e ronde 2e van de 4 en in het totaal 6e van de 9.
David Kampman, J18 1x: 1e ronde 3e van de 5, 2e ronde 3e van de 4.
Erik van 't Hoff en Frank Heukelom, V2x B: 4e van de 4.
Anne Rongen, Janine Dousma, Frederieke van der Blom (Maas/Nautilus), DV4x A: 4e van de 4.
Lies Kelder en Noor Dirven, M16 2x: 1e en 2e ronde 4e van de 4.
Thijmen Smelt en Maurits Heemskerk, J18 2x: 1e en 2e ronde 2e van de 2.
Pien Ruigrok, Hieke Lampe, Fleur van Dijk, Hester van Wessel, stv. Sjoerdje Poppe, M16 4*, samengevoegd met J16 4*: 1e en 2e ronde 1e van de 2. Dus een overwinning. Gefeliciteerd, dames!
Willem van den Berge, Tom Becker, Maas Wilson, Arend van Gogh, stuurman Broer Schipper, J16 4*, samengevoegd met M16 4*: 1e en 2e ronde 2e van de 2.
Anne Rongen, Marieke van Holten, Frederieke van der Blom (Maas/N autoluw) , Dv4x B, samengevoegd met DV4*:2e van de 7.
Jeroen Harrewijne, Tom Dousma, Tjeerd Meester, Koen Vermeulen, Jeroen de Mutsert, Damir Vukovic, Maarten van de Velde, Martin Leclercq, stm. Willem van den Berge, V8+ B, samengevoegd met V8+ D: 3e van de 3.

 

Frans van der Vliet

  
 

Oproepen

Kom helpen bij de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta


Op zaterdag 12 juli 2014 vindt de 35e editie van de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta plaats. De voorbereidingen voor deze dag zijn in volle gang en meerdere bedrijfsploegen zijn inmiddels hard aan het trainen. Om deze speciale editie van de regatta een gezellig en succesvol evenement te maken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We zoeken vrijwilligers die kunnen helpen op vrijdag 11 juli en zaterdag 12 juli. Dus kom helpen met opbouwen, sturen, catering of op het vlot.

 Stuur een mail naar Maartje Kranen (maartjekranen@gmail.com) of schrijf je in op de lijst.

                 

Oproep vrijwilligers Nautilus Triatlon 
zaterdag 6 september 2014
                            

                    
Wil je meegenieten op de Willem-Alexanderbaan en helpen met de organisatie vooraf of tijdens de triatlon? Meer informatie over de triatlon vind je op: rvnautilus.nl/triatlon 
Er is nog van alles mogelijk, van secretariaat, parcours tot wedstrijdorganisatie. Of heb je zelf nog leuke ideeën, laat het ons weten! Met jouw hulp en enthousiasme kunnen we er weer zo'n mooi spektakel van maken. Graag laten we samen met jou Nautilus weer van zijn beste kant zien.
Mail naar triatlon@rvnautilus.nl of meld je bij één van ons persoonlijk. We zien uit naar je reactie! 

Jeroen Harrewijne, Suzanne Kuit, Martin Leclercq, Christa Louer, Jos Molema en Sabine Wigmans 
 

Overige mededelingen

Geslaagd aan de Rotte


De geslaagden van het voorseizoen 2014 zijn:
April
A4+ : Jos Molema, Martijn Maas, Rene de Jong, Marc Oele, Rutger Lightenberg en Carlo van den Bergh.
Mei
B1x : Nelly Twigt en Isabelle Werneke
C1x : Paulien Oudijn, Francien Ursinus en Pieter Vlietstra
Juni
B1x : Dave Deen
C1x : Rene van Ooste en Anne Jäger
A4+ : David Havenaar
C4x+ : Monique Suiker, Mechli Janssen, Leon van Meel, Tom van Krugten, Jan van Krugten
C4x+ : Suzanne Odijk, John Cornelissen, Rutger Land, Rene Moerland.

Jeroen Harrewijne
 
                    
 

ElfStedenRoeiMarathon 2014


Na alle voorbereidingen was het op vrijdag 30 mei zover: we vetrokken naar Friesland om de Elfstedentocht te roeien. Om acht uur 's avonds gingen we van start. We roeiden in vier ploegen, elke ploeg steeds een uur. De sfeer aan de start was gemoedelijk en een beetje carnavalesk. Maar na de start werd meteen duidelijk dat er toch echt een wedstrijd geroeid werd: stevig doorroeien, serieuze gezichten en ook bij het wisselen werd geen seconde verloren. De ploegleden die niet roeiden stonden op het wisselpunt klaar met pikhaken: de boot werd naar de kant gehaald en de roeiers en stuur werden uit de boot getrokken, terwijl de nieuwe lichting er zorgvuldig, maar snel, in werd geholpen.
's Nachts roeien was een beleving op zich. Mijn eerste stuurbeurt viel bij dageraad: terwijl het langzaam licht werd en er meer zichtbaar werd dan sterren en lichtjes van andere boten, kwam ook de mist opzetten, waardoor nauwelijks meer te zien was waar het water ophield en de wal begon. Maar ook dat was een onvergetelijke ervaring. We finishten ruim binnen de tijd in 21 uur en 54 minuten en werden daarmee 68e van de 107 deelnemende ploegen.
Behalve een spannend roeiavontuur, bleek deze tocht ook een goede manier om elkaar wat beter te leren kennen: zo ontdekten Jannet en ik tijdens onze eerste roeibeurt dat Geert alles wist over de erfopvolging binnen Friese en Groningse boerenfamilies en bleek onze chauffeur Alec (geen roeier) veel humor te hebben. De quote van de dag kwam van hem: "Watervrij roeien? Dat kan toch helemaal niet?" om daar droog aan toe te voegen: "Ja, op een ergometer".

Sabine Wigmans

       
 

Rotterdam Rond: 21 juni                            
 

Aan de 14-editie van deze toertocht namen 86 roeiers deel en 21 boten deel waaronder veel leden van andere roeiverenigingen. Voor een impressie van deze mooie dag; bekijk de foto's op de website.
 

Muziekmiddag, barbecue & Nautilusacht 


Zondag 22 juni werd er op de OP een muziekmiddag gehouden. Twee muzikale Nautilusleden, namelijk Marieke Westgeest (jazz) en Janneke Zoutendijk (pop) traden op met hun bands. Bovendien speelde William Christofoletti twee nummers voor ons op de panfluit.
Daarna was er een bbq, verzorgd door de Interne. Het was prachtig weer, de muziek aanstekelijk en de bbq heerlijk en overvloedig.
Voordat het feest begon werd de 103-jarige Nautilus, een houten overnaadse 8 waarmee op de Nieuwe Maas geroeid wordt, weer in de vaart genomen. Na een restauratie van 2 1/2 jaar, werd de boot eerst door een mannenploeg, daarna door een vrouwenploeg weer aan het natte element toevertrouwd. De experts zijn het erover eens: de boot roeit beter dan ooit! Drie mannen die nauw betrokken waren bij het restauratieproces, werden door Wil Lokkerbol in het zonnetje gezet: Aad Terlouw, Emile Bezemer en Henk Hoeksema. Hun echtgenoten kregen bloemen voor de vele uren dat ze hun mannen moesten missen.

Maria van Donkelaar

                     

 

Nieuwe bankjes aan de Rotte

Van de opbrengst van de Plantenmarkt in april zijn twee bankjes voor het balkon aan de Rotte aangeschaft en vrijdag 20 juni in elkaar gezet door Pim Kerklaan.
Er staan nu 4 dezelfde bankjes naast de vaste banken.  Dat ze hard nodig waren, bleek de volgende dag toen de roeiers van het rondje Rotterdam langs kwamen.

Suzan Nout

                                  
 

Werkzaamheden werkplaats Rotte

Dick v.d. Laan   rigger vastgezet en hielstring geplaatst
Heerenleed       drukstangen gerepareerd
Macon               stuurstoel gerepareerd
Manana             dol vervangen
Onuitroeibaar    ontluchtingsdopje vervangen, dolpen en drukstang vastgezet
Reis v. Thijs      met gelcoat schade gerepareerd
Rotterdam         hielstring aangebracht, klittenband schoenen vastgezet, overslag
                          gerepareerd
Steenbok           wieltjes nagekeken
Tornado             bankje gerepareerd
Walvis                instapplaats verstevigd,  kragen riemen vervangen
Witte de With     luchtkastdopje gerepareerd

Desiree Verlegh
                                        

Werkzaamheden werkplaats OP

Nautilus
Met veel enthousiasme en onder veel belangstelling is de overnaadse 8 in bedrijf genomen na een 2 1/2 jaar in beslag nemende reparatie en renovatie. De huidige stijfheid van de boot komt ten goede zowel aan de roeibeweging als het sturen. Het resultaat geeft een tevreden gevoel.
 
Tonijn
De overnaadse dubbelscull Tonijn, die plaats moest maken voor de 8 in de werkplaats, is na een waterdichtheidstest in de werkplaats gelegd om de geconstateerde lekkages te verhelpen, waartoe slechte plekken langs de kiel zijn weggekrabt en tevens de buitenhuis wordt ontdaan van vele lagen vernis, die deels slecht gehecht is.
 
Vlot en Loopbrug
De planken op het vlot zijn van koppelstroken voorzien, waarmee verzakkende planken ten gevolge van uitzetten en krimpen wordt ondervangen (vewachten wij).
De loopbrug vertoont hetzelfde euvel als voorheen het balkon op de Rotte: het doorbuigen van de planken. Er wordt voor een identieke oplossing gekozen, namelijk een ondersteuning onderlangs de loopbrugplanken, waarvoor de diverse benodigde materialen zijn voorgesorteerd. Rest nog de uitvoering.

Emile Bezemer                                                                                                             
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar, Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus