Copy

 
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, juli 2014

Activiteitenagenda

Toertocht Vecht, Angstel, Gein op zondag 24 augustus

Vanaf Weesp een ronde over deze prachtige oude riviertjes, gelegen tussen Muiden en Utrecht. 40 km roeien langs fraaie buitens, oude zomerpaleisjes, leuke plaatsjes en door een fraai weidelandschap.
We lenen wherries van RV Weesp. Kosten ongeveer 10 euro pp en vervoer.
Vertrek vanaf de OP met de auto: 8.00 uur.
Opgave en informatie bij Anoushka van Dijk (avandijk9@gmail.com) en Sofieke van Schaik (sjvanschaik@tiscali.nl)

Nautilus Triatlon op zaterdag 6 september  

   
Over 6 weken vindt de Nautilus Triatlon plaats en de inschrijvingen beginnen binnen te lopen. We hebben inmiddels 10 deelnemers voor de Triatlon, 1 deelnemer voor de Triatlon Sprint en drie teams die meedoen in de teamcompetitie, waaronder twee families.
 
Kortom: wacht niet langer, volg hun goede voorbeeld en meld je ook aan. Ga in familieverband de strijd aan met de familie Kampman en de familie Saat, of zoek je concurrenten in één van de andere onderstaande velden.
 
Naam Achternaam Vereniging Individueel/team Veld Overige teamleden
John van Vliet NAUTILUS Individueel Heren (open) -
Tjeerd Meester NAUTILUS Individueel Heren (open) -
Sander van der Matten KDR&ZV Individueel Heren (open) -
Jaap Dekker NAUTILUS Individueel HVD+ -
Hans Leliveld NAUTILUS Individueel HVD+ -
Gerton Van Helden KDR&ZV Individueel HVD+ -
Geert Jager Hunze Individueel HVA-C -
Edward Kruidhof KDR&ZV Individueel HVA-C  
Melanie van der Meulen NAUTILUS Individueel Dames (open) -
Rianne Sigmond SKADI Individueel Dames (open) -
           
David Kampman NAUTILUS Individueel Jeugd -
           
Jolanda Saat NAUTILUS Team Heren (mix) Tanja Saat, Ronald Saat, Reinier Saat
David Kampman NAUTILUS Team Heren Paul Kampman, Leon Kampman
Chiharu Inoue NAUTILUS / Vitality Runners Vlaardingen Team Heren (mix) Anja Schwenzfeier,  Jaap van Rij
 
En… we hebben ook nog altijd heel veel vrijwilligers nodig: tijdwaarnemers, starters, twee personen met een vaarbewijs, en voor nog meer leuke en iets minder leuke (schoonmaken!) taken. Aanmelden kan bij mij: op 06-14592255 of via triatlon@rvnautilus.nl
 
Sabine Wigmans 

Wedstrijduitslagen

De laatste wedstrijden voor de zomervakantie


Bij de Markregatta, “de 4 km van Breda” op 28 juni, startten twee boten van Nautilus. Bas Kruik werd in V1x A 2e van de 3 in zijn eigen leeftijdsklasse en in het totaal bij V1x 5e van de 15. De V4* A van Ton Steenbergen, Pim Ouwehand, Ivo van der Werf, Peter van Soldt en stuurvrouw Sheila Tan werd in zijn eigen leeftijdsklasse 5e van de 6 en in het totaal bij V4* 8e van de13.
                                                                                                                                                                                           
Op vrijdagavond 4 juli was de Argosprint.
Lies Kelder en Noor Dirven werden bij M16 2x 5e van de 5. David Kampman werd bij J18 1x in zijn heat 5e van de 6 en in het totaal 8e van de 11. Christiaan van Meggelen werd bij J16 1x in zijn heat 4e van de 4 en in het totaal 8e van de 9.

Op 5 en 6 juli waren de NSRF Slotwedstrijden, net als de Argosprint op de Bosbaan.
Op zaterdag werd Christiaan bij J16 1x B in zijn heat 5e van de 6 en in het totaal 20e van de 29. David werd bij J18 1x B in zijn heat 4e van de 6 en in het totaal 15e van de 24. Lies werd bij M16 1x B in haar heat 4e van de 6 en in het totaal 12e van de 23. En Lies en Noor werden met twee meisjes van DDS bij M16 4x in hun heat 4e van de 4 en in het totaal 11e van de 13.
Op zondag werden Lies en Noor bij M16 2x in hun heat op ruim 2 secondes 2e. Dus net geen blik! In het totaal werden zij 10e van de 19. Bij LB1x werd David Kampman in zijn voorwedstrijd 5e van de 6. Daarmee was hij 22e van de 24. Bij J18 1x werd hij in zijn heat 4e van de 5 en in het totaal 26e van de 34. In hetzelfde nummer werd Christiaan in zijn heat 6e van de 6 en in het totaal 33e. En bij M16 8+ werden Lies en Noor (DDS/De Laak/Nautilus) in hun heat 5e van de 5 en in het totaal 6e van de 7.

Frans van der Vliet                                                                                                      

Overige mededelingen

Van Oord - Nautilus Bedrijvenregatta

 
Zaterdag 12 juli heeft de 35ste editie van de Van Oord – Nautilus Bedrijvenregatta plaats gevonden. De vele voorbereidingen hebben tot een mooie dag geleid en het weer zat gelukkig mee. Ondanks de onweersvoorspellingen was het een droge dag met weinig wind. Ideaal voor de wedstrijd.
Op donderdag voor de regatta hielpen de eerste vrijwilligers al met skippyballen oppompen en vlotten omvaren. Op vrijdag is de baan uitgezet, werden boten gebracht en is het Aegir-terrein klaar gemaakt. Zaterdag begon de dag met een klein beetje regen, maar al snel werd het droog en meldde de eerste ploeg zich. Vanwege het 7e lustrum waren er voor alle deelnemers en vrijwilligers heerlijke petit fours en naderhand kreeg iedereen een oranje bidon. Dit gaf de dag een extra feestelijk tintje.
Met 13 achten en 8 vieren was het veld goed gevuld. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en daardoor konden we genieten van spannende wedstrijden. Uiteindelijk ging Ordina er in het mixed vierenveld met de eerste prijs vandoor en in het mixed achtenveld was Calco de snelste van de dag. Toch konden ze Randstad, de winnaar van het heren achtenveld, niet van de Van Oord wisselbokaal afhouden. Randstad mocht de beker, nadat ze hem die ochtend in bewaring hadden gegeven,  weer mee naar Amsterdam nemen.
Vele vrijwilligers hebben de afgelopen tijd geholpen met sturen, coachen, opbouwen en op de dag zelf met de lunch, borrel en tijdwaarneming. Ook de jeugdleden hebben weer goed geholpen door als vlothond en als stuur aanwezig te zijn bij de wedstrijd.
Allen hartelijk dank voor jullie inzet. Zonder jullie hulp geen bedrijvenregatta!
Hopelijk tot volgend jaar.

 
De bedrijvenregatta-commissie    

Meer foto's van dit evenement  zijn te zien op  www.nautilusbedrijvenregatta.nl           
 

Botendoop aan de Rotte

Op zaterdag 25 juli werden drie nieuwe boten gedoopt, twee skiffs en een vier. Frans van der Vliet introduceerde de "peettantes" van deze boten en lichtte toe waarom, waar en waarvan deze boten gekocht zijn.
De eerste skiff werd gedoopt door Lies Kelder, een van onze jeugdleden. Voor haar is de skiff de favoriete boot. Deze boot kreeg de naam Antilope en past qua naam bij onze andere (recent aangeschafte) skiffs Ree en Hert. De nieuwe skiff is geschikt voor roeiers tussen 75 en 90 kg.    
Dana Wiersma, voorzitter van de bedrijvenregattacommisie, doopte de nieuwe vier en deze kreeg de naam Amsterdam. Onze vieren worden vaak vernoemd naar steden waar een wereldkampioenschap heeft plaatsgevonden en dat gaat eind augustus in Amsterdam gebeuren.
De tweede skiff werd door Dagmara van Drielen gedoopt. Dagmara coördineert samen met Lucy Mackie de instructie aan de nieuwe leden. Deze boot, een C-skiff, heeft weer de naam van een schelpdier gekregen, namelijk Scheermes.                    
 

Geslaagd aan de Rotte

De geslaagden van de maand juli aan de Rotte:
A1x : Louise van der Voort en Lisanne Schrijver
A4x+ : Melanie van der Meulen
C4+ : Paul Bliek, Wim Balvert en Paul Jurres
 
Allen gefeliciteerd en vele goede en veilige kilometers gewenst.

Jeroen Harrewijne

Werkzaamheden werkplaats Rotte

Flinke schade aan ORCA gerepareerd

Begin juni kreeg de werkplaats de melding dat de punt van de boeg van de ORCA was beschadigd. De Orca is een houten twee, gebouwd in 1990. De schade was indrukwekkend, de punt zwaar was beschadigd door een aanvaring.
Nadat we de punt hadden vrijgemaakt van boegbal e.d. kregen we pas goed zicht op de schade. We stelden vast dat het hout al behoorlijk zacht was; blijkbaar was door de jaren heen toch water onder de boegbal in het hout getrokken. Dat verklaarde mede de grote schade.
Enkele leden van de werkplaats hebben de kennis en vaardigheid om met hout te werken en hadden wel zin in deze klus. Allereerst is zorgvuldig het zachte hout rondom de beschadigde punt verwijderd. Vervolgens is een mal gemaakt om de vorm van de punt te bepalen. Toen begon het echte vakmanschap: de juiste houtsoort zoeken en met dat hout de punt repareren. Elke week werd aan de ORCA  gewerkt totdat het gewenste resultaat was bereikt. Na de laatste laklaag glimt de punt van de boeg weer als nieuw.
Ze kan weer in de vaart. Wees er voorzichtig mee!

Namens de werkplaats
Desiree Verlegh
                                    

Werkzaamheden werkplaats OP

Amazone
De Amazone heeft nog enige oude reparatie-geheimen prijsgegeven bij nadere demontage alias sloopwerkzaamheden van de kiel en spanten in het achterschip. Aldaar blijken diverse kunststofvullingen op elkaar gestapeld te zijn met verdekt opgesteld inmiddels verrot hout. Aad denkt/hoopt dat hij nu vrijwel alle gare componenten verwijderd heeft en aan de opbouw kan beginnen.
 
Tonijn
De gestuurde overnaadse dubbeltwee Tonijn wordt door Pim stevig onderhanden genomen en moeizaam ontdaan van zijn vele externe vernislagen door licht verwarmen met de föhn en de schrapstalen. Voorwaar geen sinecure bij de huidige tropische temperaturen.
 
Thames en IJssel
Beide dubbelwherries hebben kleine gebreken vertoond tijdens de 2 weekse tocht in Frankrijk. Deze worden in de loop der tijd opgelost/hersteld. In beide boten zijn stevigere/zwaarder voetenbordriemen aangebracht, halsbandriemen afkomstig uit de dierenwinkel.
 
Vlot
Pogingen om het vlot weer te bevrijden van de ganzenpoep stranden helaas op enerzijds een hakkelende blauwe hogedrukspuit, terwijl anderzijds de gele spuit blokkeert. Het is dus bezemen geblazen. De windpropellers laten het eveneens afweten bij gebrek aan wind.
De versterking van de loopbrug ligt in het verschiet, de gedachten en materialen zijn voorradig.
 
Emile Bezemer                                                                                                     
 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar, Sheila Tan

Copyright © *|2014|* RV Nautilus