Copy
nieuwsbrief

Een volle nieuwsbrief dit keer:
Naast een drietal oproepen om je in te schrijven voor tochten (‘Vierentwintig uur aan de Rotte’ op 21 juni (inschrijving tot 1 mei!), roeien op de Willem Alexander baan op zondag 9 juni, en de Pinkstertocht van 2013) is er een oproep voor sturen en coaches voor het trainingsprogramma voor de Van Oord-Nautilus Bedrijven Regatta.
Frans van der Vliet geeft de wedstrijduitslagen van de Skiffhead (31 maart jl), de Akersloot-Alkmaar-race (21 april) en Hollandia (21 april). Er is een verslag van de doop van een wedstrijdskiff aan de Rotte en een tekstje over de Aegon Open Roeidag. Natuurlijk ontbreken de overzichten van de werkzaamheden aan de boten aan de Oude Plantage en aan de Rotte niet (met een kleine extra over de warmwatervoorziening in het gebouw aan de Rotte). En, last but not least: er wordt nog steeds iedere dinsdagavond gegeten na het roeien op de Oude Plantage. Veel plezier.

OPROEP 24 uur van de Rotte, 21 – 22 juni

Wie wil er met mij, John van Vliet, een team formeren om mee te doen aan de "24 uur van de Rotte"?
Informatie via www.rvrijnmond.nl en de posters en inschrijflijsten aan de Rotte en de OP.

24 uur van de Rotte is een sportief feest waarin de deelnemers in estafetteverband 24 uur roeien tussen de roeiverenigingen aan de Rotte en Café Oud Verlaat. De deelnemers laten zich sponsoren ten bate van het Cystic Fibrose Team van het Sophia Kinderziekenhuis/EUR. De start is op 21 juni om 19 uur. Café Oud Verlaat is 24 uur open voor roeiers en hun supporters. Boten vanaf twee roeiers toegestaan. Skadi, De Maas en Nautilus varen vanaf hun eigen steigers. Deelnemers krijgen een herinnering en zijn uitgenodigd op de afsluitende barbecue bij RV Rijnmond. De boot met de meeste rondes wordt beloond met € 20 per ronde, gesponsord door RV Rijnmond, eveneens ten bate van het CF Team.

Inschrijven kan vóór 1 mei, € 5 per persoon. Na ontvangst van het inschrijfgeld is deelname gewaarborgd. Deelnemers schrijven zich als team in, dit team houdt de boot 24 uur varend. Afhankelijk van het aantal teamleden kunnen we kiezen voor het boottype, indeling, roei-frequentie, blokindeling, enz.

Algemene inlichtingen en inschrijven van een team: Carla van Deutekom 06-21852340 of email: 24uur@rvrijnmond.nl
Voor het Nautilusteam: john.vanvliet@inholland.nl

John van Vliet

OPROEP: Roeien op de Willem-Alexanderbaan, zondag 9 juni

De Interne organiseert een kennismakings-roeidag naar de nieuwe Willem-Alexanderbaan. Het programma voor die dag ziet er globaal als volgt uit:
Na de koffie vertrekken we om 10 uur met de boten vanaf de Rotte. Bij de WA-baan dragen we de boten over (er liggen prachtige vlotten om dit mogelijk te maken). Tot 12 uur al roeiend verkennen van de roeibaan en de omliggende wateren. Om 12 uur een roeiwedstrijd over 2 km op de officiële wedstrijdbaan. Daarna wordt in het sportcafé van de WA-baan een lunch verzorgd. Na de lunch een rondleiding door het gebouw en de directe omgeving. 's Middags roeien we weer terug naar onze Rotte locatie (aankomst tussen 16 en 17 uur).

Ga je mee? Schrijf je dan in. Dit kan individueel en als (roei)ploeg. Geef aan in welk boottype je wilt roeien (alle beschikbare boottypes zijn mogelijk) zodat we daar met de indeling rekening mee kunnen houden en of je wel of niet met de wedstrijd mee wilt doen.

Inschrijven kan op de lijsten die aan de Rotte en de OP komen te hangen en via interne@rvnautilus.nl

De kosten voor de dag zullen tussen de 10-15 euro zijn.
Afhankelijk van het aantal teamleden kunnen we kiezen voor het boottype, indeling, roei-frequentie, blokindeling, enz.

OPROEP: Aanmelding Pinkstertocht verlengd tot 5 mei

Het wordt nu toch echt lekker roeiweer.
Heb je je nog niet aangemeld voor de Pinkstertocht en krijg je de kriebels om toch mee te gaan?

Dan kun je je nog inschrijven, tot 5 mei. Kijk voor meer informatie op de Nautilus website.

Vera Swan

OPROEP: Coaches en Sturen gezocht voor de Bedrijvenregatta

Op zaterdag 7 september is de Van Oord-Nautilus Bedrijven Regatta voor bedrijfsachten (8+) en -vieren (C4+). Voor meer info zie www.nautilusbedrijvenregatta.nl

Nautilus biedt in combinatie met inschrijving voor deze wedstrijd ook een kort trainingsprogramma aan van 10 sessies met gebruik van boten, onder begeleiding van een Nautilus coach en/of stuur waar nodig. Dit levert voor Nautilus naast directe inkomsten ook mogelijk nieuwe leden op!
 
Vijf bedrijfsachten hebben interesse in de trainingen, daarom zijn we op zoek naar Coaches en Sturen! De trainingen zijn op maandag-, woensdag- en/of op donderdagavond en beginnen om 19 uur. De eerste bedrijfsacht wil al beginnen op donderdagavond 2 mei.

Wil jij bijdragen aan een succesvolle Van Oord-Nautilus Bedrijven Regatta door te coachen danwel te sturen, dan kun je je bij mij opgeven: Frank Heukelom, 06 24519085.
Bij voorbaat dank!

Frans Heukelom


WEDSTRIJDUITSLAGEN

Skiffhead: Goede prestatie van Marieke bij de dames veteranen
Op 31 maart was de Skiffhead. Tegenwind, dus geen toptijden op de 7,5 kilometer. Anna de Vries was de snelste van de zes Nautilianen. Met haar tijd van 34.48,09 werd zij 13e van de 24 bij M18 1x. Marieke van Holten was met 35.28,35 4e van de 45 dames veteranen – een geweldige prestatie! In haar eigen leeftijdsklasse, DVC1x, werd zij 2e van de 10. Peter Pronk werd met 37.52,8 122e van de 160 veteranen. In zijn eigen klasse, LVD1x, werd hij 3e van de 4. Joke Stenvert werd met38.32,99 21e bij de dames veteranen. In haar eigen klasse, LDVD1x, werd zij 1e van de 3. Dus een overwinning. Gefeliciteerd, Joke! Hans Leliveld werd met 40.08,8 145e bij de veteranen. In zijn eigen klasse, LVE1x, werd hij 6e van de 6. Chiaru Inoue tenslotte werd met 41.29,5 40e bij de dames veteranen en bij DVB1x 5e van de 5.

Nautilus vóór Pampus
Bij de Akersloot-Alkmaar-race op 21 april heeft de Veteranen Vier met Stuurman van Maarten Wagenaar, Peter van Soldt, Pim Ouwehand, Ton Steenbergen en stuurman Jos Molema zijn enige tegenstander, Pampus, verslagen. Gefeliciteerd!

Hollandia: Blik voor Anna
Op Hollandia, op 20 en 21 april, is Anna de Vries in het nummer M18 2x eerste geworden van de 12 ploegen (Nautilus/Viking combinatie). Gefeliciteerd!
Bij het Nationaal Kampioenschap in M18 1x werd zij, na voorwedstrijden, halve finales en B-finale, uiteindelijk 11e van de 29.
Bij het Nationaal Kampioenschap J16 1x strandde David Kampman in zijn voorwedstrijd, met de 25e tijd van de 36 deelnemers. Met Christiaan van Meggelen werd hij in J16 2x qua tijd 6e van de 23 ploegen.  
                                     
Frans van der Vliet

Doop nieuwe wedstrijdskiff aan de Rotte

Op zaterdag 13 april heeft Annette Diender de nieuwe Hudson wedstrijdskiff gedoopt. Annette zet zich in voor het schoolroeien bij Nautilus en was daarom door het bestuur gevraagd voor deze eervolle taak.
De boot heeft de naam Chinook gekregen. De Chinook is een droge warme wind die in het westen van Canada en de VS waait. De naam Chinook komt van de Chinook-indianen, maar deze skiff lijkt in het geheel niet op de door hen gebouwde kano’s. Maar de naam past wel mooi in de rij van Föhn, Mistral, Tornado, Blizzard. De boot is inmiddels al gebruikt door Anna de Vries tijdens het NK kleine nummers, de Hollandia/AEGON NK 2013 op 20 en 21 april.

Karen Teich

Veel belangstelling voor Aegon Open Roeidag

De open roeidag van zaterdag 20 april jl. trok aardig wat belangstelling. Zo’n 35 mensen kwamen langs, kregen een rondleiding en stapten, vaak voor de eerste keer, in een boot. Een aantal was serieus genoeg om zich direct als lid aan te willen melden. Nu maar hopen dat dat ook inderdaad gebeurt…
Bedankt iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt.

Vera Swan

WERKZAAMHEDEN werkplaats OP

Amazone
De dubbelwherry Amazone heeft een eerste huidtransplantatie ondergaan, waartoe een deel van een gang bij de boeg aan bakboord is ingevoegd (zie foto).De bovenliggende gang moet hieraan aangepast worden, waarna klinkwerkzaamheden kunnen plaatsvinden om de gangdelen voor “eeuwig” op hun plaats te houden. Hierna kan begonnen worden met de herinrichting en bewerking van de binnenhuid.


Nautilus 8
Met het einde van de vorstperiode en de koude uit de loods kunnen de binnenhuid, de nieuwe kielbalk en de emplacementen voorzien worden van diverse lagen vernis. De eerste verdunde laag is inmiddels aangebracht en opgeschuurd, en is na reiniging gereed voor de volgende laag. De bevestigingsgaten voor de verstelstrippen van de voetenborden zijn reeds voorgeboord en de benodigde vulstukjes voor verstelstrippen en voetenborden zijn aangemaakt. De voetenborden zelve zijn in behandeling, er wordt al met al voortgang geboekt.
 
Diversen
Het uithollen of ont-drijfschuimen van de Thames vordert gestaag en zal op ca. 2/3 gereed zijn; er moet nog één deksel gemonteerd worden.
De verbogen en daarna gebroken roerpen van de Doubs is vervangen door een aangepast exemplaar en de boegrolbank is gerepareerd.

Emile Bezemer

WERKZAAMHEDEN werkplaats aan de Rotte

  • De Rotterdam: het getob met het roertje is nu verholpen
  • De Boreas is weer als nieuw na ruim 75 uur werk in drie maanden tijd
  • Witte de With: polyester schades aan romp gerepareerd
  • Manana: kielstrip vastgezet
  • Gazelle: gaatje gedicht
  • Fohn: puntje gelijmd, stukje opgezet
  • Snoek: gaten in de romp worden  gerepareerd.
  • 12 riemen gelakt
Tenslotte een korte reminder aan de roeiers: heb je de boot waarin je vaak roeit van binnen en buiten ontkalkt, schoongemaakt en in de was gezet?

Desiree Verlegh

WERKZAAMHEDEN gebouw aan de Rotte

De (te) kleine geisers aan de Rotte zijn vervangen. En zoals we een nieuwe boot moeten leren kennen, geldt dit ook voor ons warm water. Want naast voordelen zijn er ook altijd nadelen te bespeuren. Voor de bar en de keuken (samen) is een close in boiler onder de bar geplaatst. Met 15 liter inhoud kom je daar een heel eind mee, maar leeg is leeg. Dat leidde al tot klachten, dat hij het niet deed. Een gevolg van het toepassen van de oude gebruiksaanwijzing; "je zet hem helemaal open, en na 5 minuten heb je warm water voor de afwas". Dat werkt dus niet bij deze, in 2 minuten vol open is hij leeg. Uit ervaring weet ik dat je met 10 liter een afwas van 20 personen kunt doen, maar dat is wel krap. Wil je iets meer water, dan kun je beginnen met de inzet van de waterkokers.
Voor de douches zijn de geisers vervangen door moderne exemplaren met aanzienlijk meer capaciteit. Heerlijk, maar met als bijverschijnsel dat je deze slimme geisers toch voor de gek kunt houden. Als je snel de kraan sluit (kan in een tiende seconde met die keramische kranen) denkt de geiser dat er geen vraag meer is. Ook als er in de andere kleedkamer nog iemand onder staat. Die krijgt dan letterlijk een koude douche. Bovendien kan/mag de geiser niet direct opnieuw aanslaan (veiligheid). Dus sluit de kraan altijd rustig (net roeien in "tempo tien"). En net als een hoger tempo niet leidt tot een betere balans, leidt hier het instellen van een hogere temperatuur van de geisers niet tot een hoger comfort, integendeel, dit leidt tot kans op verbranding, een hoger gasverbruik en een kortere levensduur van de geisers. Dus blijf van de instelling op die geisers af.

Bernard Seldenrath

SAMEN ETEN

Iedere dinsdag avond wordt er na het roeien op de Oude Plantage gegeten na het roeien. Afhankelijk  van aantal deelnemers wordt een minibuffetje samengesteld door de barcommissie. Collegae van RV de Maas eten vaak  ook mee. Aanmelden kan bij inschrijven in het logboek.

Elly Nijssen

logo

E-nieuwsbrief
De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster.

De papieren Nautiliaan leent zich vooral voor achtergrondartikelen en sfeervolle verslagen. Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Stuur dit bericht door
Afmelden