Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, juli 2015

Activiteitenagenda

Harboursprints tijdens Wereldhavendagen
 

Skadi organiseert op 5 september voor de eerste keer de Harbour Sprints: een 500 meter boord aan boord sprint in de Rijnhaven van Rotterdam. De wedstrijd is op basis van een knock-outsysteem, waarbij de winnende ploegen op het water blijven en doorgaan naar de volgende ronde. Tijdens de finale zal er gestreden worden tussen de twee snelste ploegen van het veld.
 

Rotterdamveld

Iedereen met roeiervaring krijgt de kans om in de haven van Rotterdam te roeien. Daarom is er een Rotterdamveld uitgeschreven. Je roeit in een C4+. In dit veld nemen competitieroeiers, ringvaartroeiers en leden van studentenverenigingen het tegen elkaar op. Er mogen meerdere boten per veld van iedere (roei)vereniging worden ingeschreven! Mixboten zijn toegestaan. Aan de hand van de bootsamenstelling van de ploeg wordt het startverschil bepaald.
 
Inschrijven via de wedstrijdcommissaris. Dat kan tot 1 september.

Meer informatie: http://www.rotterdamharboursprints.nl

Wedstrijduitslagen

 

Wedstrijden in juli


Markregatta
 
Op zaterdag 27 juni was de Markregatta, de 5 km van Breda. Bij HV1x werd Bas Kruik 8e van de 14. In zijn eigen leeftijdscategorie VA1x werd hij 2e van de 2. De MixV4* van Sabine Wigmans, Ton Steenbergen, Ivo van de Werf, Lisanne Schrijver en stuurvrouw Noor Dirven werd 2e van de 5. In de eigen leeftijdsklasse MixVB4* waren zij de enige ploeg.

                                                                                                 
Koninklijke Hollandbeker
 
Op 27 en 28 juni was de Koninklijke Hollandbeker op de WA-baan. David Kampman startte op beide dagen in J18 2x (Maas/Nautilus). Op zaterdag werd hij in de voorwedstrijd 2e van de 5 en in de finale 5e van de 6. Er waren 9 ploegen. Op zondag werd hij in zijn voorwedstrijd 4e van de 4 ploegen en in het totaal 6e van de 8 ploegen.
 
Argo Sprint, Noor net niet
 
Op vrijdagavond 3 juli was de Argo Sprint op de Bosbaan. Noor Dirven finishte bij M16 1x na een spannend boord aan boord gevecht vlak (0,38 seconde!) achter nummer één van haar heat. Dus net geen blik! In het totaal werd zij qua tijd 4e van de 18. David Kampman werd bij J18 1x in zijn heat 4e en in het totaal qua tijd 8e van de 11.
 
NSRF Slotwedstrijden, Noor nu wel!
 
Op 4 en 5 juli waren de NSRF Slotwedstrijden op de Bosbaan. Op zaterdag werd Noor Dirven bij DB1x in haar voorwedstrijd 6e van de 6 en in het totaal 16e van de 16. Op zondag won zij haar heat bij M16 1x en dat betekent bij de junioren een blik. Noor, gefeliciteerd! In het totaal werd zij qua tijd 7e van de 27. David Kampman werd bij J18 2x  (Maas/Nautilus) 2e in de voorwedstrijd en 5e in de finale. Er waren 17 ploegen. Bij LN1x werd hij in de voorwedstrijd 5e van de 5 en in het totaal 11e van de 14. En in J18 8 (DDS/Nautilus) werd hij 3e van de 3 ploegen.
 
Frans van der Vliet

Oproepen

Op zoek naar nieuwe webmaster
 

Sheila Tan, onze webmaster, heeft aangegeven te willen stoppen met het onderhouden van de website. Vind je het leuk om iets voor de vereniging te doen? Dan is dit een leuke klus. Sheila zal je leren hoe je stukken op de site kan plaatsen. Je krijgt de informatie van de leden aangeleverd en je hoeft zelf geen stukken te schrijven.

Voor meer informatie: sheila@presta.nl

 

Nautilus Triatlon: vrijwilligers en deelnemers gezocht


Op zaterdag 12 september is het zover; de jaarlijkse Nautilus Triatlon op en rond de Willem Alexander Baan! De eerste 10 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven en we roepen iedereen op zich hierbij aan te sluiten. De triatlon is een uitdaging voor iedereen.


Triatlon                  Triatlon Sprint           Duatlon
3 km roeien           1,5 km roeien            3 km roeien
21 km fietsen         5 km fietsen              21 km fietsen
5 km hardlopen      2 km hardlopen                     
 

We zijn ook hard op zoek naar vrijwilligers die op en rond de Willem Alexanderbaan een bijdrage willen leveren aan dit mooie evenement. Stuur een mail naar triatlon@rvnautilus.nl of spreek een van de onderstaande mensen aan. Alle hulp is welkom!
 
Ga de uitdaging aan en schrijf je nu in!
 
http://triatlon@rvnautilus.nl
Anna Bertling, Jannet de Goede, Frank Heukelom, Mechli Janssen, Suzanne Kuit, Martin Leclercq, Jos Molema, Intan Samsuria, Lisanne Schrijver, Ivo van der Werf en Sabine Wigmans 

Organisator gevraagd voor nieuwe AED cursus

Vorig jaar hebben we een AED op de Rotte geplaatst en een cursus aan ongeveer 20 mensen gegeven.
Ook dit najaar willen we een nieuwe cursus organiseren? Wie helpt?
cursusdocent werven; - cursisten werven; - subsidie aanvraag doen; - datum prikken en definitieve uitnodiging doen. 
Overleg s.v.p met Guus Sikkema.

met vriendelijke groet,
Guus Sikkema             
penningmeester@rvnautilus.nl
 

Trainingsweekend Willem-Alexander Baan

Met een aantal mensen hebben we geprobeerd om deze zomer op roeicursus naar de Saar te gaan, maar dit is om allerlei redenen niet gelukt. Als alternatief hebben we (Ivo en ondergetekende) bedacht dat het ook aardig zou zijn om een trainingsweekend op de Willem-Alexander Baan te organiseren. Ik hoor hier veel enthousiaste reacties op, dus ga ik het maar eens proberen … !
 
Het plan is om in het weekend van 22 en 23 augustus met een aantal boten naar de WAB te gaan. We kunnen elkaar coachen en filmen, maar we zouden ook kunnen kijken of we een coach in kunnen huren. Ik heb de vraag naar de mogelijkheden hiervan vast voorgelegd aan het Saar Rowing Center. Op basis van de kosten van de skiffcursus die zij op de WAB organiseren in aanloop naar de Skiffhead, kunnen we er vanuit gaan dat de kosten hiervoor ongeveer € 120,- p.p. zullen bedragen. Hiervoor krijg je 3 trainingen (1x op zaterdag en 2x op zondag) en 2x een video analyse.
 
Een aantal mensen die ik hierover gesproken heb zegt meteen enthousiast: leuk, dan kunnen we daar kamperen ! Ik weet (nog) niet of dit mag, maar we zouden eventueel wel hier kunnen verblijven:  http://www.landal.nl/nl-nl/bungalowparken/nederland/zuid-holland/de-koornmolen. Een huisje voor 3 nachten voor 6 personen kost € 435,- Een andere mogelijkheid is om op vrijdag de boten over te roeien, te regelen dat er dan een auto op de Willem-Alexander Baan is die ons terug kan brengen naar Nautilus, op zaterdag en zondag naar de WAB te gaan en op zondag aan het einde van de dag de boten weer terug te roeien.
 
Lijkt dit je wel wat? Wil je dan aan mij doorgeven: Of dit weekend je schikt? 
Of je een coach in wilt huren, of liever de coaching onderling regelt?
Of je zou willen coachen? Of videoopnamen wilt maken?
Of je in een huisje wilt verblijven, of liever op en neer reist?
In wat voor type boot (welke) je wilt roeien? 
Vragen en opmerkingen zijn ook van harte welkom !
 
Sabine Wigmans

Overige mededelingen

Zon en gezelligheid bij Bedrijvenregatta

 
De Bergse Voorplas was zaterdag 11 juli het toneel voor de 36e editie van de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta. Vanaf het terras van WV Aegir hadden de toeschouwers onder een heerlijk zonnetje een prachtig zicht op de roeiwedstrijden. 15 achten (7 ervaren en 8 onervaren ploegen) en 3 vieren streden om de eer. Een aantal achten waren ook nog in de race voor het nationale bedrijfsroeikampioenschap.
 
De ploeg van Kempen & Co werd de overtuigende winnaar in de categorie Ervaren Bedrijfsachten en wist ook het Bedrijfsroeikampioenschap 2015 op zijn naam te schrijven. Kantoorhalen werd in deze categorie 2e, op de voet gevolgd door Huisman/Heerema. De ploeg van sponsor Van Oord kwam net iets te kort en werd 4e.
 
Winnaar in de categorie Onervaren Bedrijfsacht werd FMVG TU Delft met op de 2e plaats de Rechtbank en Fakton als 3e. Bij de vieren eindigde Aegon als nummer 1, Wärtsilä als 2e en de Rechtbank als 3e.
 
Het was de eerste keer dat er een aparte categorie was voor onervaren ploegen. Dat geeft hen ook de kans om te winnen en dat werd met overtuiging gedaan. Het is geweldig om te zien hoe mensen die aan het begin van het jaar nog nooit in een roeiboot hadden gezeten, nu een ploeg vormden en in een vier of een acht een wedstrijd roeiden over 1000 meter.
 
Al met al een geslaagde dag met spanning en gezelligheid. Dank aan Aegir voor de gastvrijheid, aan alle ploegen die sportief hebben gestreden en vooral aan alle Nautilus vrijwilligers die zich ingezet hebben om deze dag tot een succes te maken.

Vera Swan

Wisselvlot
 

Voor de Rotterdamse roeiverenigingen ligt er nu een wisselvlot net even voorbij het zeeverkennersschip "de Hoop".
Dat is die binnenvaarder die ongeveer 800 m voorbij de Irenebrug ligt. 
Wegens de beperkte breedte van de Rotte en de wens om het vlot niet vanaf de kant bereikbaar te maken, is het vlot wat smaller uitgevoerd dan het oorspronkelijke plan. De afmetingen zijn 6.00 x 1.20 m. 
Dat betekent dat bij gebruik van het wisselvlot rekening moet worden gehouden met een niet optimale stabiliteit (het wiebelt iets) en met de palen waarmee het vlot op zijn plaats wordt gehouden (riemen intrekken of slippen).
Veel succes met het gebruik!

Bernard Seldenrath

Roeispiegels te koop

Voor beter zicht en om zo de kans op aanvaringen met schade aan mens en materiaal te beperken bij het roeien in boten zonder stuur (m./v.)
Zie je ook graag goed wat er om je heen gebeurt, koop dan nu een achteruitkijkspiegel.  

Er zijn twee types: de Head Up brilspiegel voor bevestiging aan de bril, en de Rowahead petspiegel voor bevestiging aan pet of zonneklep.
Prijs € 17,50 (zonder bril of pet)

Voor informatie: zaterdag aan de Rotte tussen 11.30 -12.00 uur (of via mail: kvp@live.nl)
Wees er snel bij want op = op.

Krijn van Popering

Geslaagd aan de OP

Afgeroeid voor wherry zijn:
Johan Ewold
Marlies van Vooren
John Stornel

Sofieke van Schaik 

               

Werkzaamheden werkplaats Rotte
 

Ballarat               omgeriggerd van boord naar scull
Beluga                onverklaarbaar ontstaan gat in romp gedicht, lak bijgewerkt en dek getaft
Boreas                rail op plaats 4 vastgezet; gescheurde riem gerepareerd
D. v.d. Laan        boord opgeriggerd en verbogen drukstang vervangen
Heerenleed         dolring plaats 6 toegevoegd en speaker 2 gerepareerd
Gnoe                   veters in voetenbord vervangen
J. v. Gent            scheur in de romp gedicht en lak bijgewerkt
Marlijn                 gat in romp met epoxy gedicht en  bijgelakt. Schoenen vervangen
Mistral                 rail voetenbord vastgezet, slidings schoongemaakt, wieltjes van bankje 
                           vervangen
De Rotterdam     dol plaats 3 vervangen, wieltjes slagplaats vervangen
Walvis                 door aanvaring verbogen drukstang BB-boeg vervangen.           
                            Riemen opgeknapt
Witte de With      door aanvaring gebroken BB-riem als set vervangen
C- ster                 boegbal vervangen
Er zijn 10 riemen opnieuw gelakt.

ER ZIJN NOG ENKELE VUILE BOTEN SCHOON TE MAKEN , ZIE LIJST AAN DEUR WERKPLAATS.
HOUD DE SLIDINGS IN DE BOTEN SCHOON, DAT ROEIT FIJNER EN VERMINDERT SLIJTAGE AAN  DE WIELTJES VAN DE BANKJES.

Namens de werkplaatsploeg
Desiree Verlegh

Werkzaamheden werkplaats OP


Amazone
De dubbelwherrie Amazone is na afwerking van de buitenzijde gekeerd en de binnenhuid is zo glad mogelijk geschuurd en aanstonds tweemaal gelakt. De voetenborden worden bewerkt om de verstelling mogelijk te maken conform de Zeemeeuw, dus zonder spoorstokken. Zijdelings zullen de voetenborden op latten afgesteund worden en niet meer op de vlonders, waardoor het eenvoudiger moet zijn om vervuiling onder de vlonders te verwijderen.

Tureluur
De overnaadse bordvier Tureluur is voorzien van nieuwe passende rvs-uithouders en kan daarmee de rivier op.

ABC
De overnaadse boordvier ABC is ontdaan van alle slidings en slidinghouten, die zowel vastgeschroefd als vastgelijmd zaten; hier bracht een föhn uitkomst om de overmatig aangebrachte bisonkit te bewegen zowel slidings als slidinghouten los te laten. Aansluitend zijn de slidinghouten bewerkt en schoongeschrapt en geschuurd. De hermontage op aangepaste manier moet nog bedacht worden. Momenteel worden de boordranden schoongekrabt om daarna geschuurd en gevernist te worden en als proef zijn de nieuwe uithouders gepast en daarbij blijkt de trekstangbevestiging niet correct te zijn. Dit zal gecorrigeerd moeten worden. De bedoeling is de boot vaar-klaar/-baar te maken en in de komende winterperiode de vele scheuren grondiger te repareren, evenals de slechte wrangen.

Emile Bezemer

 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Mette van Essen, Jeannine Westenberg en Sheila Tan

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp