Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, augustus 2015

Activiteitenagenda


Botendoop a.s. zaterdag 


Op zaterdag 29 augustus om 12.00 uur worden er aan de Rotte twee nieuwe boten gedoopt. Sabine Wigmans doopt een skiff en Paulien Campagne doopt een vier.
Wij nodigen iedereen uit om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn.
 
Namens het bestuur van Roeivereeniging Nautilus,
Frans van der Vliet

 

Het Jeugdroeien start weer

Na de botendoop op zaterdag 29 augustus blijft het druk op het vlot aan de Rotte, want om 13.00 start weer een nieuw en druk seizoen jeugdinstructie. Deze eerste dag kunnen ouders een kijkje komen nemen, om te zien wat hun kroost elke zaterdagmiddag uitvoert. Ouders mogen ook zelf een poging wagen en een stukje roeien.... als ze durven.

Koen Vermeulen


Culinaire tocht op 30 augustus   

 

Op zondag 30 augustus wordt er een culinaire tocht georganiseerd van circa 20 kilometer, vanuit de roeivereniging in Barendrecht. Meedoen kan nog! Geef je op en stuur snel een mail aan: rvnautilus.toercie@gmail.com. Of schrijf je in op de aanplakbiljetten op een van beide Nautiluslocaties. Deze tocht is ook geschikt voor mensen die nog maar net zijn afgeroeid voor wherry!
We verzamelen om 10.00 aan de Oude Plantage, van waaruit we samen met de auto vertrekken naar Barendrecht. Na aankomst drinken we koffie of thee. Om 11.00 uur gaan we in Barendrecht in de gehuurde boten het water op. Onderweg, in Hendrik Ido Ambacht, wordt een heerlijke lunch geserveerd. Na het uitbuiken roeien we weer terug naar de vereniging.
Om circa 16.00 uur zijn we weer terug aan de OP. Het vervoer naar en van Barendrecht wordt onderling geregeld. Kosten: € 16,00- per persoon. Graag bij opgave vermelden of je met een auto wilt rijden naar Barendrecht.

Namens de toercommissie
Ria van den Hoogen en Renske Venstra


Nautilus doet mee aan Harbour Sprints!
Nautilus doet op 5 september mee aan de Harbour Sprints: de 500 meter boord aan boord sprint in de Rijnhaven van Rotterdam. Onze vereniging wordt vertegenwoordigd door de vrouwen acht: Ingeborg Absil, Josanne Heeroma, Wilma Straathof, Mette van Essen, Annika Klevering, Sjoerdieke Feenstra, Sandra Gant, Margreet Pontier en stuur: Lies Kelder. De vrouwen hebben zich begin deze week, via Nautilusvoorzitter Frans van der Vliet, aangemeld voor het evenement. Ze roeien de sprint in de Desiderius.
 
Skadi organiseert dit jaar voor de eerste keer de Harbour Sprints die plaatsvinden tijdens de altijd drukbezochte Wereldhavendagen. De wedstrijd is op basis van een knock-outsysteem, waarbij de winnende ploegen op het water blijven en doorgaan naar de volgende ronde. Tijdens de finale zal er gestreden worden tussen de twee snelste ploegen van het veld.
 
Er doen overigens ook twee bedrijfsachten (Wärtsilä en gemeente Rotterdam - PMB) mee aan de Harbour Sprints. Deze ploegen waren zo enthousiast over de bedrijvenregatta van afgelopen juli dat ze nogmaals een wedstrijd wilden roeien. Ze trainen drie keer en doen daarna mee aan de wedstrijd. Hierin zitten overigens geen Nautilianen.
 
Rotterdamveld
Iedereen met roeiervaring krijgt de kans om in de haven van Rotterdam te roeien. Daarom is er een Rotterdamveld uitgeschreven. Je roeit in een C4+. In dit veld nemen competitieroeiers, ringvaartroeiers en leden van studentenverenigingen het tegen elkaar op. Er mogen meerdere boten per veld van iedere (roei)vereniging worden ingeschreven! Mixboten zijn toegestaan. Aan de hand van de bootsamenstelling van de ploeg wordt het startverschil bepaald.
 
Inschrijven kan tot 1 september via de wedstrijdcommissaris.

Meer informatie: http://www.rotterdamharboursprints.nl


Nautilus Triatlon: just do it!  

Op zaterdag 12 september kun je meedoen aan de Nautilus Triatlon. Daar hoef je toch niet over na te denken? Gewoon meedoen aan dit mooie evenement! Doorloop de onderdelen (roeien, fietsen, hardlopen) individueel of met een team op de Willem-Alexander Baan.

 

Triatlon: 3 km roeien, 21 km fietsen, 5 km hardlopen
Triatlon Sprint: 1,5 km roeien, 5 km fietsen, 2 km hardlopen
Duatlon: 3 km roeien, 21 km fietsen                

De eerste 12 individuele deelnemers en 6 teams hebben zich inmiddels ingeschreven. We roepen jou en andere familieleden, vrienden, kennissen etc. op om zich hierbij aan te sluiten! Zodat een breed veld van deelnemers aan de start verschijnt.
Ga de uitdaging aan! Dan kun jij na afloop zeggen: just DID IT! Schrijf je nu HIER in.  Wellicht zien we jou dan terug op het podium; wethouder Visser reikt de prijzen uit.

We zijn ook hard op zoek naar vrijwilligers die op en rond de Willem-Alexander Baan een bijdrage willen leveren aan de Nautilus Triatlon. Stuur een mail naar vrijwilligers_triatlon@rvnautilus.nl of spreek één van de onderstaande mensen aan. Alle hulp is welkom!
 
Anna Bertling, Jannet de Goede, Frank Heukelom, Mechli Janssen, Suzanne Kuit, Martin Leclercq, Evelien de Looff, Jos Molema, Intan Samsuria, Lisanne Schrijver, Ivo van der Werf en Sabine Wigmans.


Roeitocht over het Veluwemeer


       

Op zaterdag 19 september organiseert RV de Eem een roeitocht naar Spakenburg over het Veluwemeer. Ook voor mensen die net zijn afgeroeid voor wherry is deze tocht van 25 kilometer heel geschikt. Opgeven kan door een mailtje te sturen aan: rvnautilus.toercie@gmail.com

We vertrekken die dag gezamenlijk vanaf de OP om 8.00 uur. Na aankomst bij de roeivereniging De Eem worden we ontvangen met koffie en thee. Vervolgens gaan we in de gehuurde boten het  water op over de Eem en het Veluwemeer naar Spakenburg. In Spakenburg lunchen we op eigen kosten, daar kunnen deelnemers zich tegoed doen aan de lokale specialiteit: gerookte paling. Na de lunch gaan we via dezelfde route weer terug naar RV de Eem. Vanaf die locatie rijden we weer terug naar de OP, waar we rond 18.00 aankomen. 
 
Kosten: € 8,00 per persoon (inclusief botenhuur).  Het vervoer naar RV de Eem wordt onderling geregeld. Graag bij opgave vermelden of je met een auto wilt rijden naar de Eem.

Namens de toercommissie,
Paul Lageschaar Wil Lokkerbol


Jeugdwedstrijd op zondag 27 september

Op zondag 27 september organiseren de jeugdinstructeurs een regiowedstrijd voor de jeugd op de Rotte. De wedstrijd start nadat de dispensatieroeiers hebben aangelegd. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn er 4 of 6 heats verdeeld over 2 blokken. In elke heat worden er, in skiffs en dubbeltweeën, in verschillende leeftijdscategorieën twee achtervolgingswedstrijden geroeid. Eén over 250m en één over 900m.
We vaardigen voor de Nautilianen geen vaarverbod af. De andere verenigingen en watersporters kunnen immers ook lekker hun gang gaan op deze dag. Wel vragen we aan iedereen af en toe om wat geduld, zodat deelnemers aan de jeugdwedstrijd op tijd kunnen starten, doorvaren en aanleggen.
Vind je het leuk om mee te helpen? Extra handen zijn altijd welkom. Geef je op en stuur een mailtje naar ondergetekende: year1975@hotmail.com

Koen Vermeulen

Wedstrijduitslagen

 

Twee keer goud in Rio voor Nederlandse junioren

De Nederlandse junioren-equipe heeft op 8 augustus tijdens het WK Roeien Junioren in Rio de Janeiro twee gouden plakken binnengehaald. Daarmee werd Nederland derde in het medailleklassement. Skiffeuse Marieke Keijser (De Maas) behaalde met 9 seconden (!) voorsprong de wereldtitel. Ook de jongens acht won goud.


                                        
                                          Marieke Keijser (foto met dank aan De Maas)

In 2016 is Rotterdam gastheer voor het WK Junioren. Het toernooi wordt van 20 tot 28 augustus op de internationale Willem Alexanderbaan gehouden. Dit tweede WK roeien in Nederland binnen drie jaar vindt plaats in dezelfde zomer als de Olympische spelen waardoor het een WK voor niet-Olympische nummers betreft.

Het belooft een groot WK te worden, zowel het wereldkampioenschap onder de 23 jaar als het WK voor junioren wordt geroeid. Nautilus en De Maas nemen een deel van de organisatie voor hun rekening. Begin volgend jaar zullen Nautilusleden worden geworven om als vrijwilliger bij  te dragen aan een succesvol verloop van dit extra grote WK Roeien.
 

Dispensatie roeien

De volgende roeiers hebben met succes dispensatie geroeid deze zomer:

Volgende dispensatie roeidata: zondag 30 augustus, 27 september en 25 oktober. Opgeven bij nandeweg@gmail.com. Anne-Marie van Iwaarden klokt bij de dispensatie van 30 augustus.

Niels Andeweg

Oproepen

 

            FiftyFit zoekt leerlingen

  
 

In september starten we op de dinsdagochtenden weer met roei-instructie voor FiftyFitters. We kunnen nog wel een paar leerlingen gebruiken. Dus ken je een 50-plusser die geïnteresseerd is in lekker buiten in beweging zijn samen met een gezellige ploeg leeftijdgenoten? Laat hem of haar dan een mailtje sturen naar FiftyFitRoeien@rvnautilus.nl
Kijk voor meer informatie op de Nautilus website onder Lid worden/FiftyFit.

Voorroeiers gevraagd!
Maar….. geen instructie zonder begeleiding. Ervaren roeiers hebben een voorbeeldfunctie voor de wherry-leerlingen en worden ingezet als voorroeier. We kunnen er nog wel een paar gebruiken. Dus: heb je tijd om 1x in de paar weken op dinsdagochtend die voorbeeldfunctie te vervullen bij een enthousiaste groep leerling-roeiers? Meld je dan aan op FiftyFitRoeien@rvnautilus.nl

Vera Swan
 

Nautilustuin aan de Rotte

De planten in de tuin staan er prachtig bij, maar weten jullie dat we ook tuinkruiden hebben?
Rozemarijn, munt, citroenmelisse en borage (komkommerkruid) en een nog kleine maggiplant staan in de strook links van de voordeur.

De kruiden mogen gebruikt worden voor de maaltijden bij Nautlilus. Voor de thee staat er vaak een glas met takjes munt op de bar.
Het bevalt ons goed om elke tweede woensdag in de maand met een groepje in de tuin te werken: vanaf 12:00 uur en ook nog na de instructie om 14:00 uur.
Wil je helpen? Kom dan langs op woensdag.

Suzan Nout 

Overige mededelingen

Margreet neemt stokje van Paulien over

Na zes jaren trouwe dienst, en met veel dank voor haar loyale inzet, heeft Paulien Campagne de ledenadministratie overgedragen aan Margreet Pontier. Met ingang van 1 augustus 2015, kunnen jullie voor alle ledenzaken terecht bij: ledenadministratie@rvnautilus.nl, je mail wordt dan in behandeling genomen door Margreet.
 
Paulien, bedankt voor je geduld en alle uitleg. Ik zal je nog weleens bij je aankloppen, voor alles wat jij al uit je hoofd weet! 
Margreet Pontier

Nieuwe roeikleding nodig?

Alle nieuwe leden die gaan afroeien moeten de Nautilus roeikleding dragen. Iedere zaterdag (m.u.v. 19 september) zijn Wil Lokkerbol en Conny Coenders op de Rotte aanwezig tussen 11.00 en 12.00. Je kunt dan de Nautilus roeikleding aanschaffen. Wees er tijdig bij, want dan weet je zeker dat de juiste maat nog voorradig is. Alle kleding kan ook worden besteld, maar dan het duurt meestal zo’n 6 weken voordat het binnen is. Ook is er weer een ruime voorraad shirts, leggings, turtles (soort bodywarmer) en jacks aanwezig. Contant betalen is niet nodig. Je krijgt een bonnetje met alle informatie om het bedrag over te kunnen maken.

Subsidie voor Jeugdlidmaatschap

Een minder draagkrachtige situatie thuis hoeft voor Rotterdamse jongens en meisjes geen belemmering te zijn voor het lidmaatschap van een sportvereniging, dus ook niet voor dat van Nautilus. Het Jeugdsportfonds Rotterdam kan voorzien in hun contributie. Het is opgezet voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit een gezin met maximaal 120% van het minimuminkomen. Bij een éénoudergezin is dat 1375 euro en bij een gezin met twee ouders 1550 euro per maand. Intermediairs (leerkracht, huisarts, jeugdhulpverlener) moeten de aanvraag indienen via www.allekinderendoenmee.nl.


IN MEMORIAM


Geheel onverwacht overleed JAN ZOETEMAN op 28 juli 2015. Jan werd lid van Nautilus in 1980. Hij roeide op de woensdag- en donderdagmorgen op de Rotte. Zijn voorkeur ging uit naar de C-ster of de Jumbo. Vooruitziend naar zijn pensionering wist hij zijn werktijden zo te plannen dat hij op deze ochtenden vrij was. Helaas heeft hij slechts één jaar kunnen genieten van zijn pensioen. Jan is 66 jaar geworden.

     

 
 

IN MEMORIAM


Op zondag 2 augustus 2015 overleed TRUUS SELDENRATH-GROENEWEGEN. Zij heeft aan beide locaties geroeid. Vanaf 1948 is zij - met tussenpozen van steeds enkele jaren - lid geweest. Zij was gediplomeerd KNRB instructrice en heeft gedurende lange tijd
instructie gegeven aan de nieuwe leden van onze vereniging.

Enige tijd was zij barcommissaris aan de Rotte. Het midweekroeien op donderdag heeft zij toen nieuw leven ingeblazen. De afgelopen jaren roeide ze aan de Rotte, daarna werd zij donateur. Zij was een graag geziene gast bij het koffiedrinken na het roeien op donderdagochtend. Truus is 86 jaar geworden


Atie van Treuren

Werkzaamheden werkplaats OP


Pim neemt boordrand van ABC onderhanden

ABC
De overnaadse C-boordvier ABC is nog onderhanden. De topboorden worden kaal geschrapt en -gebrand en gladgeschuurdIntussen breken wij ons het hoofd over een betere bevestiging voor de roestvast stalen slidings waarover navraag bij leveranciers geen duidelijkheid heeft gebracht. Met rvs-slidings zal het vormen van slijpsel in de sporen niet optreden.
 
Amazone
Voor de overnaadse dubbelwherry Amazone is gewerkt aan de voetenbordverstelinrichting in aangepaste vorm.
 
Biesbosch
De zandstrook van de hechthouten dubbelwherry Biesbosch heeft schade opgelopen. Er is een begin gemaakt met het herstel. Er is intern een laagje epoxy aangebracht, waarna aan de buitenzijde de beschadigde zandstrook behandeld kan worden.
 
De afneembare steunbalk aan de botenwagen met blauwe bak is vooraan beter passend gemaakt.

Emile Bezemer


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Jeannine Westenberg
mede namens Mette van Essen, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp