Copy

 
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, februari 2014

Algemene Ledenvergadering op 24 maart

Hierbij nodigen wij je uit voor de Algemene Ledenvergadering die wordt gehouden op maandag 24 maart 2014. De ALV begint om 20.00 uur op de sociëteit aan de Oude Plantagelaan 3. Alle stukken voor de ALV worden geplaatst op http://www.rvnautilus.nl


 

Wedstrijden

De RotteCompetitie is op 15 februari wegens storm niet doorgegaan. De laatste aflevering van de RotteCompetitie 2013/2014 is op zaterdag 8 maart. Het weekend daarna is de Heineken Vierkamp en op 23 maart is de Head. Het wedstrijdseizoen 2014 gaat beginnen!
 
Frans van der Vliet

Wedstrijdcontract 2014

Iedereen die in 2014 als stuurman of roeier aan een wedstrijd of roeimarathon wil deelnemen, moet een wedstrijdcontract hebben ondertekend en opgestuurd naar de KNRB. Zo’n vijftig mensen hebben dat inmiddels gedaan. Ongeveer dertig mensen heb ik wel een wedstrijdcontract gemaild, maar die hebben het nog niet in orde gemaakt. Het kan zijn, dat ik niet over de goede e-mailadressen beschik. Het is ook mogelijk, dat ik mensen over het hoofd heb gezien. Zorg dat je op tijd bent. Zonder geldig wedstrijdcontract mag je niet starten! Dit geldt ook voor stuurlieden! Aan de Rotte hangt een overzicht van degenen van wie het wedstrijdcontract inmiddels in orde is en die lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Mail me, als je een wedstrijdcontract nodig hebt!
 
Frans van der Vliet, fransvandervliet@cs.com

HEADbuffet op zondag 23 maart

Op zondag 23 maart wordt aan de OP weer het jaarlijkse HEADbuffet georganiseerd
voor de wedstrijdploegen. Dit vindt plaats na afloop van de wedstrijden in Amsterdam.
Ook niet-roeiers zijn uiteraard van harte welkom.
De bar is open vanaf 18:00, het buffet start rond 19:30 uur. Kosten 17 euro p.p.
Aanmelden voor het buffet kan tot en met 18 maart:

e.nijssen@erasmusmc.nl

Elly Nijssen


 

VERDIEN € 25


 
Heb je al de contributie voor 2014 betaald? Verdien dan € 25 door dat vóór 15 maart te doen. Na 15 maart is de contributie namelijk € 325 in plaats van € 300.

Guus Sikkema

Coördinatie skiffinstructie van János naar Mette

Vanaf heden heb ik de coördinatie van de skiffinstructie van János Jónás overgenomen.
De mensen die zich reeds hebben opgegeven voor instructie in 2014, hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Mocht je dit jaar instructie willen volgen, stuur dan een mailtje naar: mettevanessen@me.com

Mette van Essen

C4x+ instructeurs gezocht

In april start weer de C4x+ beginnersinstructie. Ook dit keer hebben we weer een flinke ploeg met enthousiaste mensen nodig die graag gedurende 3 maanden anderen de roeitechniek bij te brengen. Hiervoor zijn we op zoek naar instructeurs die in de periode april-juni twee uurtjes op een doordeweekse avond of op zaterdagochtend vrij willen maken voor instructie aan een groep van maximaal 6 beginners. Per groep hebben we 2 instructeurs, dus als je minder ervaren bent in het geven van instructie - geen probleem! Dan koppelen we je aan een ervaren instructeur. 
 
Interesse? Neem contact op met Lucy Mackie of Dagmara van Drielen.
mackie_lucy@yahoo.com
dagmaravandrielen@hotmail.com 

Vrijwilligers gezocht voor zondag 13 april

Voor de zaterdag (4,2 km Mini Marathon) hebben we voldoende vrijwilligers, maar voor de zondag (10 km loop, met 10.000 deelnemers) is de stand 30 vrijwilligers en komen wij nog 15 vrijwilligers tekort, waardoor wij niet aan onze contractuele verplichting kunnen voldoen. Dat laten wij als Nautilianen toch niet gebeuren? Bovendien is het erg leuk om mee te helpen.
Daarom bij deze een oproep aan alle Nautilianen die nog niet hebben gereageerd!
Kijk even in je agenda of je zondagmorgen 13 april tijd hebt en zo ja, geef je s.v.p. alsnog op om te helpen als verkeersregelaar bij  de 10 km.
Je moet ongeveer tussen 10.00 uur en 12.30 uur aanwezig zijn, afhankelijk van de plaats van inzet.
Als je besluit te helpen, stuur mij s.v.p. per ommegaande een email, en vermeld daarin je geboorteplaats en eventueel je 06 nummer.
Nautilus rekent op je medewerking en alvast hartstikke bedankt!
 
Namens Nautilus en Like2Run
Henk Hagers
Henk.hagers@kpnplanet.nl
 

Vrijwilligers gezocht voor het Nautilusarchief

Komende weken willen we het Nautilusarchief klaarmaken om het veilig onder te brengen bij het stadsarchief Rotterdam. 
Vind je het een unieke kans om het 128 jaar oude archief door je vingers te laten gaan? Je komt verrassende informatie, foto's, plakboeken tegen.
We hebben voor een paar weken vrijwilligers nodig die de archiefstukken in mappen opbergen en een eenvoudige inhoudsopgave aanleggen.
In het stadsarchief wordt alles veilig en duurzaam bewaard. Bovendien is het toegankelijk voor onderzoek evenals de archieven van de Maas en Skadi. 
Meld je bij Frans van der Vliet, Rob van Herk of Guus Sikkema. (penningmeester@rvnautilus.nl)


 

Coaches en stuurtjes gevraagd voor trainingen Bedrijvenregatta

Op 31 maart starten de trainingen voor ploegen die deel willen nemen aan de Van Oord-Nautilus Bedrijvenregatta. Zes ploegen hebben zich daarvoor aangemeld en daarmee is de trainingscapaciteit nagenoeg vol!
Voor die trainingen hebben we nog coaches en stuurtjes nodig die deze enthousiaste ploegen willen begeleiden naar de Bedrijvenregatta op 12 juli. Belangstelling? Meld je dan bij Frank Heukelom, frank.heukelom@hotmail.com


 

FiftyFit Roeien start 4 maart

Heb je 50-plussers in je omgeving die zouden willen (leren) roeien in een wherry op de Rotte? Nodig ze dan uit om dinsdag 4 maart te komen kennismaken. Er zijn 2 inloopmomenten om 9.15 uur en om 11.15 uur.
Als iemand wil komen, willen we dat wel graag weten, dus vooraf even melden via e-mail: FiftyFitRoeien@rvnautilus.nl
Informatie over FiftyFit Roeien vind je op de Nautilus website.
 

 


 

FiftyFit Roeien op 1 maart present op Leefstijlmarkt

Voeding, beweging en gezondheid staan op 1 maart tussen 11.00 en 16.00 uur centraal tijdens de leefstijlmarkt in de Castagnet in Rotterdam Schiebroek. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan gezonde miniworkshops, Wii Sportsgaming, hun voedingsvragen bespreken met een diëtist en kennismaken met allerlei beweegactiviteiten. Ook kunnen mensen ter plekke BMI, cholesterol en longfunctie laten meten.  
Nautilus zal op deze leefstijlmarkt het FiftyFit Roeien onder de aandacht brengen.
Ga voor meer informatie over de leefstijlmarkt naar www.rotterdamsportstad.nl/leefstijlmarkt.


 

Nautilus jaarboek: foto's gevraagd

Heb jij nog mooie foto's die in het afgelopen jaar zijn gemaakt tijdens Nautilusactiviteiten, stuur ze dan naar de redactie. We zoeken met name nog foto's die gemaakt zijn tijdens wedstrijden, jeugdactiviteiten en het nieuwe ledenfeest. Stuur je foto's zo spoedig mogelijk naar nautiliaan@rvnautilus.nl.

Dinsdagavond roeien Oude Plantage start 1 april

Vanaf dinsdag 1 april kan er weer geroeid worden op de Oude Plantage. Er geldt het 'open inschrijfsysteem'. Schrijf om 18 uur je naam in de loods op en je wordt in een leuke ploeg ingedeeld. Na afloop kan je aanschuiven aan het buffet en genieten van de ondergaande zon (door de zomertijd gaat de zon dan onder om 20:13 uur).
Ook handig voor net-Wherry-afgeroeiden om na de winter weer te beginnen.
 

Inloop ploeg A roeien op zondagmorgen 10.00 uur

Vanaf februari is er gestart met een inloop-ploeg op zondagochtend om 10.00 uur aan de Rotte. Het is met name de bedoeling om in A-boten te gaan roeien, dus ervaring in A boten is gewenst. Er is geen verplichting om elke keer te komen. Er wordt met de sportsplanner gewerkt, waarbij iedereen die komt zich opgeeft. Afhankelijk van het aantal mensen, worden de boten ingedeeld.
Je kunt je aanmelden voor de het zondagochtend-roeien bij Bas Goris (Basbasbas@xs4all.nl).

Marathons 2014

Heb je al eens aan een roeimarathon deelgenomen? Nee, dan wordt dat tijd. Een roeimarathon is minimaal 50 km en daar worden er vele van door het hele land georganiseerd, zie onderstaande kalender. Nautilus doet daar uiteraard ook aan mee. Je mag je individueel opgeven, maar ook met een hele boot, d.w.z. vier mensen in een wherry of vijf in een gestuurde 4. Drie kan ook in een gestuurde 2. Voor de inschrijvingen moet je je melden bij Wil Lokkerbol.  Zij coördineert de inschrijvingen. Wij nemen onze boten mee op onze eigen botenwagen of indien dat mogelijk is, lenen een boot bij de organiserende vereniging. Er zijn marathons die in estafette geroeid kunnen worden, maar er zijn ook wedstrijdmarathons en prestatiemarathons. Dus voor ieder wat wils. Mocht je meer willen weten en/of mee willen doen, meld je aan bij Wil.  
willokkerbol@hotmail.com of 06-44816310.
 

zondag 6-apr  Amstel 50 km Amsterdam  
zaterdag 12-apr  Weerribben 53 km Steenwijk  
zaterdag 19-apr  Hart van Holland 90 km Utrecht estafette
zaterdag 3-mei  Zaanmarathon 52 km Wormerveer  
zaterdag 10-mei  Zevensluizen 65 km Eindhoven - Roermond
zaterdag 17-mei  Coppelstock 54 km Brielle  
woensdag 28-mei  Ringvaartregatta 100 km Leiden  
vrijdag 30/31 mei  Elfstedentocht 207 km Leeuwarden estafette
zaterdag 14-jun  Noordhollandtocht 70 km Alkmaar estafette
zondag 15-jun  Rijn-IJsselmarathon 65 km Wageningen  
zaterdag 21-jun  Rotterdam Rond 55 km Rotterdam  
zaterdag 28-jun  Nieuwland   Marathon 74 km Almere estafette
zondag 29-jun  IJsselmondetocht 62 km Rotterdam  
zaterdag 5-jul  Rondom Dordt 53 km Dordrecht  
zaterdag 12-jul  Apeldoorns Kanaal 70 km Apeldoorn  
zondag 13-jul  Apeldoorns Kanaal 50 km Apeldoorn  
zondag 17-aug  Magnum 58 km Amsterdam  
zaterdag 30-aug  Rijnland Marathon 54 km Leidschendam  
zondag 7-sep  Tromp 55 km Hilversum  
zaterdag 13-sep  Mastenbroek 54 km Zwolle  
zondag 21-sep  Waterwolf 52 km Groningen  
zaterdag 27-sep  Groene Hart 58 km Alphen aan de Rijn
zaterdag 4-okt  Haegsche Bluf 54 km Den Haag  
zondag 12-okt  Horzol Marathon 51 km Heerhugowaard
zaterdag 20-dec  Midwinter 54 km Amsterdam  

24 uur van de Rotte op 20 juni 2014

De 24 uur van de Rotte gaat van start op vrijdag 20 juni 2014 om 19.00 uur. De 24 uur van de Rotte duurt tot zaterdag 21 juni 19.00 precies.
 
De 24 uur van de Rotte is een roeievenement waarin gedurende 24 uur gevaren wordt over de Rotte. De deelnemers roeien in estafetteverband zoveel mogelijk ronden (15 km) met als doel geld in te zamelen voor het Cystic Fibrose Team van het Sophia Kinderziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum. In 2013 bracht de 24 uur van de Rotte € 9.190 op. 
De start vindt plaats bij Roeivereniging Rijnmond. Halverwege is het keerpunt bij Café Oud Verlaat. Bij de roeivereniging en het café wordt gestempeld. Op zaterdag 21 juni 2014 is de laatste afvaart vanaf de roeivereniging om 17.15 uur.
 
Roeiverenigingen kunnen zich inschrijven met een eigen boot. Deze wordt gedurende de 24 uur van de Rotte in de vaart gehouden. De ploegen maken een eigen indeling. Toegestaan zijn alle boten met twee of meer roeiers, mits gestuurd.
 
Elke vorm van sponsoring is welkom: per kilometer of een vast bedrag. Alle sponsorgelden komen aan het doel ten goede. Deelname bedraagt € 5 per persoon. Van dit bedrag worden de kosten voor de organisatie gedekt. Bij het inschrijfgeld zijn niet inbegrepen de drankjes en de maaltijden. Tegen gereduceerd tarief zijn deze beschikbaar in de kantine van Roeivereniging Rijnmond. Café Oud Verlaat is gedurende de 24 uur van de Rotte geopend (’s nachts alleen voor roeiers).
 
De afsluiting vindt plaats op zaterdag 21 juni om 19.00 uur. Er zijn prijzen voor teams en individuen met de meeste roei-kilometers. Na afloop is er bij roeivereniging Rijnmond een feest met muziek en een Surinaamse maaltijd.
 
informatie: Carla van Deutekom 06 - 21852340
Roeivereniging Rijnmond
Crooswijksebocht 100
3034 NC Rotterdam
010 - 4129918

Roei!

Dit voorjaar gaat Roei!, het blad voor alle roeiers van start.
Wil jij ook graag meer lezen over de activiteiten in roeiend Nederland? Roei! is een blad met mooie verhalen over avontuurlijke toertochten, het verenigingsleven en uiteraard ook de (inter)nationale wedstrijden. Wij willen alle roeiers in Nederland bereiken met Roei! en zijn daarom op zoek naar alle enthousiaste lezers en ook schrijvers en tipgevers.
Wil je eenmalig of vaker een bijdrage leveren aan Roei! laat dat aan ons weten via info@roeiblad.nl.
 
Wil je graag 6x per jaar Roei! ontvangen? Zorg ervoor dat je snel abonnee wordt. Abonneren doe je op http://www.roeiblad.nl of met het kaartje dat bij het Evenementennummer zit dat bij de vereniging afgeleverd is. Roei! is een blad van, voor en over roeiers, en gaat dat ook waar maken. Roei! verschijnt 6 keer per jaar en kost 25 euro per jaar.
 
De redactie van Roei!
www.roeiblad.nl

Plantenmarkt aan de Rotte in april

In de Nautilustuin aan de Rotte zijn we al begonnen met de voorjaarsbeurt. De sneeuwklokjes staan al een paar weken in bloei en de andere bollen staan in knop.
Binnenkort is het tijd om vaste planten te splitsen en op te potten voor de plantenmarkt, die we op een zaterdag in april willen plannen.
Als je in je eigen tuin aan de slag gaat, gooi de te groot geworden planten niet op de composthoop, maar bied ze aan op de plantenmarkt en koop die mooie plant die je altijd al wilde hebben. Meer nieuws in de  nieuwsbrief van maart.

Suzan Nout

Werkplaats OP

Vlot OP
Het is gelukt om de dekplanken op het vlot vast te leggen vóór het einde van januari, ondanks de minder plezierige weersomstandigheden. Het vlot is bruikbaar en volop in gebruik afgezien van het soms niet meewerkende weer. Er dienen nog enige restwerkzaamheden aan verricht te worden, maar daarvoor wachten we op mooier weer.
 
Nautilus
De overnaadse acht staat inmiddels weer in de werkbelangstelling en wordt momenteel voorzien van een extra boordrand om de golven af te buigen vanaf het boord, zodat er minder water binnenkomt. De voetenborden zijn in elkaar gezet en van een grondlaag epoxy ter conservering voorzien, worden aansluitend opgeschuurd en van enige lagen vernis voorzien. Vervolgens zijn we ons nog het hoofd aan het breken over een solide maar eenvoudige constructie van de vlonders ten aanzien van stevigheid en uitneembaarheid.
 
Snip
De scheuren in de gangen van deze single maasscull zijn gelijmd en momenteel wordt na de buitenhuid de binnenhuid in het achterschip geschuurd alwaar de bereikbaarheid in de achtersteven zeer te wensen overlaat.
 
Zeemeeuw
In de oude dubbelwherry Zeemeeuw  krijgt de stuurstoel- annex slagvlonder rond het voetenbord vorm. De boegplaatsvlonder rond het voetenbord is aansluitend in bewerking. De nieuwe spanten achter de stuurstoel zijn vastgeklonken en het koppelstuk kan worden gemonteerd.
 
Doubs
Deze dubbelwherry van Sellenbach blijkt verborgen gebreken te hebben in de vorm van aangetaste spantuiteinden waardoor tevens de huid is aangetast. Dit vergt het nodige schuur- en schoonmaakwerk, hetgeen door de relatief gunstige weersomstandigheden in de loods kan plaatsvinden.
 
Amazone
De derde dubbelwherry in langdurig onderhoud heeft in de hak enige bijzonder slechte delen in de gangen geopenbaard, dit ten gevolge van opgesloten vocht onder een kunststofvulling. Hier zal met "kunst en vliegwerk" enige aanpassingen verricht moeten worden om dit weer in het gerede te brengen.
 
Staelduin
Deze dubbelwherry ligt, na een opknapbeurt, gereed om op de Rotte om ingezet te gaan worden voor het Fifty-fit-project.
 
Kleedkamers OP
In de kleedkamers zijn de onderste opbergkastjes, die door het uitzetten van de plintranden deels onbereikbaar waren, voorzien van een nieuwe plintrand, die de deurtjes niet blokkeert.
 
Slidings
De slidings dienen na bootgebruik zorgvuldig schoongemaakt te worden, omdat het aluminium slijpsel zich ophoopt, gaat klonteren door het vocht en daarna keihard opdroogt, waardoor het bij volgend gebruik lijkt alsof  er door grind wordt gereden. De werkplaatsgenoten hebben hiervoor geen gelegenheid en voldoende ander werkzaamheden.

Emile Bezemer


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Maria van Donkelaar en Sheila Tan

Copyright © 2014 *|LIST:COMPANY|*