Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, september 2015

Activiteitenagenda

Nieuwjaarsborrel op 1 januari 2016


Traditiegetrouw is er op 1 januari een nieuwjaarsborrel op de OP. Met een toespraak van onze nieuwe voorzitter Sandra Gant en de uitreiking van de Dyer's Trophee. Het bestuur nodigt alle leden uit om vanaf 16.00 samen het glas te heffen op een mooi roei-jaar!


 

Uitnodiging Nationaal Roeicongres

zaterdag 30 januarie 2016

Ook voor leden. Kijk snel - maximaal 250 aanmeldingen.
Workshops, bedrijvenplein, presentaties, kennismaken andere roeiers, etc.
Toegang: Gratis 10-16:15.
Locatie: Bij Aegon in Den Haag

Het programma van de dag vind je hier

Wedstrijduitslagen


Beste Nautilianen,

Afgelopen 12 december werd het NK indoorroeien gehouden in Amsterdam: 2 kilometer zo hard mogelijk roeien op de ergometer. Van Nautilus was een mooie afvaardiging van 4 jeugdleden present, te weten: Arend van Gog, Broer Schipper, Tom Becker en Fleur van Dijk, aangemoedigd door coach Hans Leliveld. Tom, Arend en Broer werden respectievelijk 46e, 54e en 72e van de 94 in het jongens 16 veld. Fleur werd door wat luchtwegproblemen 44e van de 49 in het meisjes 16 veld. Aangezien de meesten volgend jaar weer in dit veld mogen starten, zijn er mooie groeimogelijkheden.

In januari staan nog 2 ergometer wedstrijden op de kalender:
 
9-1-2016 Open Jeugd Ergometerwedstrijden, Uithoorn Deadline inschrijven:
5-1-2016
24-1-2016 Amsterdam World Ergohead 2016 Deadline inschrijven:
16-1-2016

Graag hoor ik van jullie als jullie mee willen doen!

Janine Dousma, wedstrijdcoördinator
wedcomnautilus@gmail.com

Overige mededelingen

Rotterdam Sport Awards

Bij de uitreiking van de Rotterdam Sport Awards zijn twee roeiers in de prijzen gevallen, namelijk Marieke Keijser (categorie: Sporttalent) en Alie Kooren (categorie: Vrijwilliger). Het roeien in Rotterdam bloeit.

Marieke Keijser nam deel aan zowel het Europees- als het Wereldkampioenschap Junioren. Beide sloot zij winnend af en nam de gouden plakken mee terug naar Rotterdam.
Ali Kooren, voormalig lid van Nautilus, en 35 jaar vrijwilligster bij de stichting Roeivalidatie heeft de vrijwilligerstrofee gewonnen. Ali heeft bij Nautilus geroeid en is inmiddels 81 jaar.

Speciaal voor de Sport Awards, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond, is de documentaire 'Niet ik, maar ons' gemaakt. Maandag 7 december ging de film in première in het Nieuwe Luxor. Nu is hij ook online te zien.

Afgeroeid aan de OP

19 december was weer afroeien aan de OP. Iedereen is geslaagd.

Cie:
Danny Mense en Ria vd Hoogen
 
Wherry/D4x+:
Ellie Vermeulen
Loes Verhaart
Frank Hanswijk
Astrid Bos
Jenneke Klapwijk
Bonnie Noorman
Marjo Bot
 
Ov2x+:
Dick Couvee
Annelie Couvee

Gefeliciteerd!

Jeugdactiviteiten december
Deze maand heeft ook de jeugd weer een aantal leuke activiteiten gehad. Op 5 december hebben we, in plaats van de jeugdtraining, het sinterklaasspel gespeeld op Nautilus. De opkomst was hoger dan verwacht, en het was erg gezellig.
Zaterdag 19 december was de jaarlijkse filmavond, na de reguliere training hebben we met zijn allen pannenkoeken gegeten, en een film gekeken. Tussen de middag is de vereniging zelfs kerstklaar gemaakt. Het was een geslaagde dag!
We vinden het erg leuk om te zien wat een leuke groep de jeugd is, en ook voor het nieuwe jaar hebben we leuke activiteiten op de planning staan.

Willem, Tom, Arend, Noor en Hester
Het jeugdbestuur
 

Reparatie Philip Willembrug
In het tweede kwartaal van 2016 wordt de Philip Willemsbrug opgeknapt. Er komt een lagere brug met een brede pad voor voetgangers. Doorvaarthoogte van 1 meter. De bouw van de nieuwe brug zal twee maanden duren en gedurende die tijd moet je omrijden.

Werkzaamheden werkplaats OP


Overnaadse boordvier ABC
Het nog tijdelijk uitbrengen van de overnaadse boordvier ABC, om de nieuwe riggers te testen, is helaas niet verwezenlijkt en inmiddels is de boot onderste boven gelegd om de buitenkant van oud lagen vernis te ontdoen door te schrappen en te schuren. Gegeven de ca. 10 m lengte is dit toch een tijdrovende klus en wellicht dankbaar, maar dat zal achteraf moeten blijken.
 
Wherry Amazone <-> Zeemeeuw
De dubbelwherry Amazone is tijdelijk uit de werkplaats verlegd naar de botenstellingen om later een aanpassing te krijgen aan de voetenborden, die uit hun vergrendeling wippen bij een bepaalde manier van roeien. De boot is weer voorzien van zijn naam, die bij het schuren verdwenen was.
Voor de Amazone is nu de Zeemeeuw in de werkplaats opgenomen om de buitenhuid van de boot van extra lagen vernis te voorzien na schoonmaken en opschuren van de huid. Dank zij de "hoge" omgevingstemperaturen om en in de loods is dit inmiddels voorspoedig verlopen.
 
Dubbel-E-vier Pelikaan
De riemen van de Pelikaan zijn van nieuwe manchetten voorzien, stelen geschuurd en gevernist en bladen geschuurd en geverfd en van blauwe kruisen voorzien.
 
Strokenwherry IJssel
De voetenborden in de dubbelwherry IJssel zijn voorzien van kunststof stroken aan de onderzijde aangezien de glasvezelbekleding bij nader onderzoek slijtage vertoonde. De strokenwherry Thames bleek hiervan reeds voorzien te zijn.
 
Aan de werkplaats-bemensing langs deze weg dank voor hun gedurige inzet en volharding: fijne kerstdagen en voorspoedig nieuwjaar.

Emile Bezemer

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte

Werkzaamheden werkplaats a/d Rotte in juli,augustus en september
 
Boreas slidings boeg vervangen, riemen gerepareerd en gelakt
Depressie gebroken langbalk vervangen en 6* gelakt, riemen gelakt
Dick v.d.Laan kleine schade aan romp met epoxy gerepareerd
Hert luchtkamerluik gerepareerd
Macon meerdere lekkages t.g.v. slijtage  verholpen met epoxy
Mistral gat in romp t.g.v. aanvaring gerepareerd
Ree blad van riem vastgezet
Rio klemmen op drukstang aangepast
Rotterdam Riem plaats 1 gerepareerd

Desiree Verlegh
namens de werkplaats

 


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Mette van Essen
mede namens Jeannine Westenberg, Karen Teich en Sheila Tan

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp