Copy
View this email in your browser

E-nieuws Nautilus, mei 2015

Activiteitenagenda

Zondag 14 juni 2015: tocht Drecht en Braassemermeer
 

Circa 32 km roeien door ‘t Groene Hart vanuit Alphen aan de Rijn.
Geschikt voor beginners afgeroeid voor wherry
Verzamelen Oude Plantage: 8.30 uur
Terugkomst: ca. 17:30 uur
Een verrassende tocht over het Aarkanaal richting Leimeiden, de Drecht en dan via het Braassermermeer en het centrum van Alphen weer terug naar de roeivereniging.
 
Kosten: EUR 7.50 incl. ontvangst met koffie en boothuur bij roeivereniging Alphen.
Lunch: zelf verzorgen, er zijn genoeg aanlegplekken en uitspanningen onderweg.
Transport met auto’s onderling de kosten verdelen. Geef even aan of je met de auto wilt rijden.
Organisatie: Anoushka van Dijk en Paul Lageschaar.  
Aanmelden op de lijst of via rvnautilus.toercie@gmail.com


 

 

Kom Midzomerfeesten op 20 juni!

Op zaterdag 20 juni aanstaande organiseert een groepje nieuwe leden een Midzomerfeest aan de Oude Plantage voor alle Nautilianen. Dat wil je niet missen! Met leuke activiteiten voor alle leeftijden: een haringman, dj, spelletjes, informatiestands, lekker eten en meer.


Grijp deze kans om elkaar - onder het genot van een lekker hapje en drankje - beter te leren kennen, roeiervaringen uit te wisselen of nieuwe roeipartners te vinden. Iedereen is van harte welkom tussen 16.00 en 23.00 uur. 
Aanmelden kan via de feestcommissie. Wij zullen op de Rotte en OP rondgaan met inschrijflijsten. Feestcommissie gemist? Stuur dan een e-mailtje naar midzomer.nautilus@gmail.com . Eet je een hapje mee, vermeld dit dan in je mail. De kosten voor het eten bedragen 10,-- euro p.p. (exclusief drank). Drankbonnen koop je aan de bar. 
We zien je graag op 20 juni!
 
Nieuw lid? Kom helpen!
Het nieuwe leden feest wordt georganiseerd door een klein groepje nieuwe leden uit 2014 voor alle leden. Ben jij ook een nieuw lid (uit 2014), kom ons dan helpen, dan houden we deze bijzondere Nautilustraditie samen in ere! We zoeken nog mensen die een handje willen toesteken met de voorbereidingen van het feest, afwasploeg, bardienst, opruimen etc. Alle hulp is welkom! Aanmelden kan ook via: midzomer.nautilus@gmail.com

 De Midzomer feestcommissie

Biesboschtocht in trek 8 en 9 augustus
 

Wacht niet te lang om je in te schrijven voor de Biesboschtocht op 8 en 9 augustus. We gaan dan naar de Hollandse Biesbosch en overnachten bij Stay Okay.
Kijk op de Nautilus-website voor meer informatie onder Roeiagenda/Toerroeien. Wil je je opgeven, stuur dan een mailtje naar rvnautilus.toercie@gmail.com
 


Nautilus Triatlon 12 september 
 

Op zaterdag 12 september vindt voor de derde keer de Nautilus Triatlon op de Willem-Alexander Baan plaats. Net als de voorgaande jaren hopen we op een stralend mooie dag, enthousiaste deelnemers en nog enthousiastere vrijwilligers.

Met een team van 11 man/vrouw zijn we druk bezig met alle voorbereidingen. Ook dit jaar hopen we dat het deelnemersveld zal bestaan uit regionale toptalenten, onze eigen (talentvolle!) jeugdroeiers, sportieve competitieve senioren, familieteams, etc.
Nieuw dit jaar is dat de triatlon doorlopend is: na de finish van het roeien, heb je maximaal 20 minuten de tijd om je boot aan te leggen, op te bergen en je fiets te pakken. Fietsen en hardlopen vinden aansluitend plaats.
Graag zien we je op 12 september aan de start van de triatlon! Vraag je je af of dit misschien iets voor jezelf is, of heb je andere vragen? Schiet dan één van onderstaande mensen aan of mail naar: triatlon@rvnautilus.nl 

Sabine Wigmans
mede namens Anna Bertling, Jannet de Goede, Frank Heukelom, Mechli Janssen, Suzanne Kuit, Martin Leclercq, Jos Molema, Intan Samsuria, Lisanne Schrijver en Ivo van der Werf 


Wedstrijduitslagen                                                                                    
 

Rotte Bokaal                                      

Op 25 en 26 april was de Rotte Bokaal op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen.
M18 1x werd gewonnen door Fleur van Dijk. Gefeliciteerd Fleur! 2e van de 2 werd Pien Ruigrok.
J18 2x werd gewonnen door Tom Becker en Willem van den Berge. Gefeliciteerd heren! 2e van de 2 werden Broer Schipper en Job van Houten.
De eerste heat van J18 1x werd gewonnen door Tom Becker. Gefeliciteerd, Tom! 2e van de 4 werd Broer Schipper, 3e Daan Nieuwenhuizen en 4e Lodewijk van Gemerden.
In de 2e heat van J8 1x werd Arend van Gog 2e van de 4. Bas Dirven werd 3e en Job van Houten 4e.
J16 2x werd gewonnen door Bas Dirven en Tom Becker. Gefeliciteerd heren! 2e van de 3 werden Broer Schipper en Job van Houten.
Bij H1x werd Casper Reinders 2e van de 3.
Pien Ruigrok en Fleur van Dijk mochten omdat zij de enige ploeg waren in M16 2x en M18 2x, mee starten met de jongens.
 

Damen Raceroei Regatta

Op 2 en 3 mei was de Damen Raceroei regatta, op de Willem-Alexander Baan. Op zaterdag werd David Kampman bij J18 1x 2e van de 11 en op zondag werd hij in J18 2x (DDS/Nautilus) 2e van de 6. Dus een goed weekend!
 

Ghent International May Regatta

Op 9 en 10 mei was Noor Dirven in Gent. Zowel op zaterdag als op zondag startte zij in de dubbel (Gouda/Nautilus) en in de skiff. Op zaterdag werd zij bij M18 1x 23e van de 26 en bij M18 2x 18e van de 30. Op zondag werd zij bij M16 1x 15e van de 30 en bij M16 2x 20e van de 27.

Westelijke Regatta                     

Op 23 en 24 mei was de Westelijke Regatta, op de Willem-Alexander Baan. Pien Ruigrok en Fleur van Dijk werden bij M16 2x 5e en laatste in hun voorwedstrijd. In het totaal werden zij 15e van de 17. Noor Dirven werd bij M16 1x in haar heat 6e van de 6 en in het totaal 9e van de 11.
 
Frans van der Vliet

Oproepen

Gezocht: ledensecretaris

Het bestuur zoekt een nieuwe ledensecretaris. Paulien Campagne, die de ledenadministratie nu bijna zes jaar beheert, wil haar taken graag overdragen. In die zes jaar is de ledenlijst helemaal opgeschoond, verrijkt met extra informatie, zoals de sleutelregistratie, afroeigegevens en interesse in vrijwilligerstaken. Het is dus een bron van informatie die door de hele vereniging gebruikt kan worden en ook daadwerkelijk gebruikt wordt.

De belangrijkste verbetering heeft het afgelopen jaar plaats gevonden: het ledenbestand is gedigitaliseerd. De excellsheet met het ledenbestand zit nu in het systeem waarin ook de botenreservering plaatsvindt. Het ledenbestand kan sinds kort dus door iedereen benaderd worden (zie bericht elders in de nieuwsbrief). En afhankelijk van de autorisatie die je hebt, kun je meer of minder in het bestand wijzigen, gegevens erin stoppen of eruit halen. De opgave voor de nieuwe ledensecretaris is om taken die voorheen door de ledensecretaris gedaan werden door leden zelf te laten doen (bijv. wijziging NAW-gegevens), of door commissies (bijv. afroeigegevens er in stoppen of interesse in bardienst eruit halen). En wie weet wat voor nieuwe toepassingen of toevoegingen er nog meer te bedenken zijn...

Als ledensecretaris hoef je dat niet alleen te doen. Je werkt samen met Arjen de Blok (systeembeheerder) en Guus Sikkema (penningmeester). Je maakt geen deel uit van het bestuur, dus je hoeft niet naar vergaderingen o.i.d..
Je kunt de taken op elk gewenst moment vanuit huis doen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Paulien Campagne (ledenadministratie@rvnautilus.nl) of 06 48 333 289) of Guus Sikkema (penningmeester@rvnautilus.nl).

Kamprechters gezocht
 

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond doet een beroep op alle roeiverenigingen om te zorgen dat er meer kamprechters komen. Op dit moment is maar één lid van Nautilus actief als kamprechter: Jeroen Harrewijne. Laat het mij weten als je belangstelling hebt (f.vd.vliet01@hetnet.nl). Je kunt natuurlijk ook eerst informatie inwinnen bij Jeroen.

Frans van der Vliet

Gezocht vrijwilligers voor Rotterdam Rond op 27 juni


Op zaterdag 27 juni is het weer zover, dan wordt de jaarlijkse marathontocht Rotterdam Rond georganiseerd. Deze tocht is voor eigen leden en voor roeiers van andere verenigingen. Wij willen de deelnemers gastvrij onthalen en daar zouden wij graag de hulp bij willen hebben van een aantal vrijwilligers. De werkzaamheden zijn o.a. bardienst in de ochtend en/of namiddag, werkzaamheden aan het vlot en in de botenloods, bij vertrek en/of namiddag bij aankomst.  Je kunt je opgeven bij  Paul Lageschaar of Martin van der Graaf of een mail sturen aan: rvnautilus.toercie@gmail.com  

Hopelijk laten jullie ons niet alleen staan!

Rotte Swim zondag 12 juli    


Wie heeft er zin te helpen bij een echt Rotterdams Evenement? Grijp je kans! Net zoals vorig jaar vormt ons vlot aan de Rotte de finish van de 'Rotte Swim' (http://www.010swim.nl).


 
Een (recreatieve) zwemtocht van ongeveer 7 kilometer vanuit Oud Verlaat.
Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 150. Na afloop maken zij gebruik van onze kleedkamers en douches. Ter afsluiting is er een bescheiden borrel met muziek. Naar verwachting zal het programma rond 17:00 uur eindigen.
Start is om 11:00 in Oud Verlaat. Het traject is verdeeld in etappes, aan het eind van elke etappe wordt op elkaar gewacht. Tussen 13:30 en 14:00 uur worden de eerste zwemmers aan het vlot verwacht, waar wij ze op zullen wachten.
Wie heeft er tijd en gelegenheid om op deze zomerse zondag 12 juli van pakweg 12:30 tot 17:00 te helpen met het klaarzetten van spullen, het bemannen van de bar en na afloop wat hand- en spandiensten te verrichten? Een gedeelte van de middag kan natuurlijk ook! Stuur een mail met beschikbaarheid naar janvanbohemen@gmail.com, dan houden we hier rekening mee.

Jan van Bohemen

Nautilustuin aan de Rotte
 

De opbrengst van de plantenmarkt in april is  € 170. Van voorgaande jaren is nog een bedrag over, zodat we nu ruim € 300 te besteden hebben. Natuurlijk gebruiken we het geld in de eerste plaats voor tuingereedschap, planten, organische mest ed.
Met de opbrengst van eerdere plantenmarkten zijn de zonneschermen en de 4 bankjes op het balkon gefinancierd.           
 
Er zijn al wat voorstellen gedaan, maar we willen graag iedereen in de gelegenheid stellen om suggesties te doen.
Heb je een voorstel, laat het dan even weten!

Suzan Nout

p.s. Elke tweede woensdag van de maand vanaf 12 uur is er een werkmiddag in de tuin.                                
                      
 

 

Overige mededelingen

Toegang tot de ledenlijst


De manier waarop je het e-mailadres of telefoonnummer van je mede-Nautilianen kan opzoeken is veranderd. De ledenlijst is tegenwoordig op een andere manier te benaderen op de website. Je komt er als volgt:
- Kijk op de homepage rechts bovenin onder [Direct naar]
- Kies [Ledenlijst]
- Even inloggen
- Kies [leden].
Je kunt daar de gegevens van alle leden en donateurs vinden. Op de bovenste balk kun je sorteren op voornaam of achternaam.

Voor iedereen die niet gewend is dit zo te doen, heb ik voor de laatste maal een verse ledenlijst op de website gezet. Zodat iedereen genoeg tijd heeft om te wennen aan deze nieuwe manier van telefoonnummers en e-mailadressen zoeken.
Voordeel van dit nieuwe systeem is, dat de gegevens die ik in de ledenadministratie wijzig, meteen voor iedereen zichtbaar zijn. En niet pas later, als ik een nieuwe verse ledenlijst op de website zet. Dus altijd de laatste update van telefoonnummers en e-mailadressen beschikbaar!
Omdat nog niet iedereen een smartphone heeft, zal ik wel geprinte ledenlijsten blijven maken voor bij de telefoon.

Paulien Campagne
Ledensecretariaat

Onstuimige, mooie, geslaagde elfstedenroeimarathon

 
Ietwat verbluft staan Marc en Peter vrijdagavond rond 22.30 uur aan de voet van Klaarkampsterbrug. Vers uit de boot getrokken door hun teamgenoten. Alles hebben ze gegeven op hun etappe heen en weer naar Dokkum. Toch worden zij net voor aankomst ingehaald te worden door twee vrouwen (lees roeigodinnen). Ze vinden het maar moeilijk accepteren. 
Efficiënt georganiseerd roeien 12 Nautilianen op 15 en 16 mei om beurten (in vier ploegen) in een C2 langs de elf Friese steden. Op vrijdagavond starten Maarten, Ivo en Jos om 20.02 in de Prinsentuin in Leeuwarden. Bij 22 uur later, na een nachtje doorroeien op zaterdagmiddag om 17.50 uur finisht het team in Leeuwarden. Nautilus eindigt hiermee op een knappe 38ste plaats. Dit is exact dertig plaatsen hoger dan vorig jaar en zes minuten sneller.
 
Wind tegen
Friesland is, zoals altijd, liefelijk en mooi. Beide middagen eindigen met een heerlijk zonnetje, maar ’s ochtends is het vooral onstuimig en nat. Volgens de plaatselijke media hebben roeiers zelfs het hele traject wind tegen. Meest voelbaar is dit waarschijnlijk op het Slotermeer. Ondanks alle maatregelen deinen de hekgolven gezellig de boot in en raken de roeiers – die onverstoorbaar doorroeien – tot op het onderbroekje nat.

Wilma Straathof

Zilverwerk gepoetst
 

Op 30 april heeft een enthousiaste groep dames de door Nautilus gewonnen zilveren bekers en medailles gepoetst. 
Er zijn bekers bij die al 100 jaar oud zijn. De bekerkasten in de sociëteit aan de Oude Plantage zien er nu weer oogverblindend uit.
Op de foto de "poetsdames" Yvonne, Cock, Marianne, Atie en Els. Gerrie kwam wat later om de hele boel uit te wrijven.

Atie van Treuren

Werkzaamheden werkplaats Rotte

Onderhoud in mei
Boreas              slidings beter vastgezet
Depressie         dolbout en riempje van voetenbord vervangen
In m’n eendje   verzoek om vleugelmoeren aan voetenbord te vervangen niet te realiseren
Jan van gent     borgpennen voetenbord vervangen
Kopenhagen     sliding vastgezet,  stuurplaats gerepareerd
Marlijn               hielstring aan voetenbord vervangen
Parijs                 lakschade bijgewerkt
Sevilla               verzoek om dopjes op riggers; advies is om tennisballen gebruiken
Waterkonijn      schade gerepareerd aan romp bakboord
De jaarlijkse intensieve schoonmaakbeurt van de boten: op veel boten zit een grijze sluier van vuil en/of kalk. Geef de komende maand de boot waarin je regelmatig roeit, een grote beurt. De schoonmaakspullen staan in de kast bij de werkplaats en aan die deur hangt een werkinstructie voor het verwijderen van kalkaanslag.

Namens de werkplaatsploeg, Desiree Verlegh

Werkzaamheden werkplaats OP


Salamander
De werkzaamheden in de kleedkamer zijn na het keren van de boot en het opschuren van de binnenhuid beëindigd met het vernissen, waarmee de boot er weer fonkelend uitziet. Vervolgens transport naar de werkplaats en aldaar het inrichten van de zijlatten van de vlonders, voetenbordverstelinrichtingen, landvasten en uithouders. Dankzij het gestaag werken door Pim Kerklaan en Chris Hijmans aan deze boot kon deze "just in time" worden ingezet bij de Haventocht en heeft deze de tocht glanzend doorstaan.
 
Amazone
In deze wherry is na het plaatsen van de mannetjes onder de roeiplaatsen de enigszins tranende (ten gevolge van de epoxycoating) binnenhuid zo glad mogelijk geschuurd om aanstonds van vernis te kunnen worden voorzien. Voor de voetenborden worden nieuwe messing verstelstrips vervaardigd met aangepaste contra-strips aan de voetenborden.
 
Zeemeeuw
Een "plotselinge" scheur net boven de water, waardoor koppen van golven water inlieten, is met plak- en lijm-werk weer hersteld en met aansluitend vernis bedekt. De dader (stuurman/vrouw) is onbekend, maar waarschijnlijk veroorzaakt bij een te "harde" aanleg aan het vlot.
 
Vlot
De provisorische kielbescherming naast de rol in het vlot is alweer deels kapot gegaan, waaruit blijkt dat boten inderdaad naast de rol uit het water worden gehaald. De kielen van de boten zijn nog niet op schade gecontroleerd. Inmiddels is een poging gedaan om de gekrompen rubber stootrand van een langer stuk te voorzien opdat verdere schades ons bespaard blijven.
 
Slidings
Langs deze weg uw aandacht voor het schoonmaken van de slidings na boorgebruik om aankoeken van het aluminium-slijpsel te voorkomen en daarmee het "grindgevoel" tijdens het roeien. Bij voorbaat dank, je krijgt er wel een vuile spons en vingers van, maar dat is afwasbaar.

Emile Bezemer


E-nieuwsbrief

De website is hét middel voor actuele berichten. Teksten en foto’s voor de website kun je verzenden naar de webmaster. Weet je de gebruikersnaam en/of het wachtwoord niet meer, wend je tot de webmaster.

Met deze digitale nieuwsbrief willen we actualiteiten en nieuwe berichten op de website actief onder je aandacht brengen. Mail je berichten voor het volgende e-nieuws naar de Nautiliaan.

Voor de verzending van de digitale nieuwsbrief gebruiken we de adressen van de website. Adreswijzingen s.v.p. doorgeven via de ledenadministratie.

Met vriendelijke groet,

Karen Teich
mede namens Jeannine Westenberg, Mette van Essen en Sheila Tan

Copyright © *|2015|* RV Nautilus
Afmelden    Gegevens aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 RV Nautilus, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp