Copy
Si us plau, disculpa el correu massiu. Aquest butlletí se't lliura per la teva vinculació al sector cultural, amb la idea que les informacions i comentaris que inclou puguin ser del teu interès. desinscríu-te.
 
Imatge: logo "Toni Gonzàlez", consultor per a la mobilitat artística i cultural

Tendències, projectes i recerques

 
A principi d'aquest mes de març es va presentar la nova web "www.tonigonzalezbcn.com/ca". Ha estat un procés llarg que ha permès recollir tota la informació disponible sobre mobilitat artística i cultural, accés a nous circuits i internacionalització. Paral·lelament, s'han concretat els serveis proposats i les metodologies de treball. A la nova web es pot trobar tota l'activitat professional: projectes, tutories, formació i recerques. A més,  una completa relació de recursos per afavorir la mobilitat i la circulació artística -algunes parts encara en construcció.

 
No sembla que els vents siguin favorables per al sector de la cultura (vegeu l'article "Situació del sector cultural i les arts escèniques a Espanya" publicat per IETM). Les retallades de pressupostos i l'escàs suport públic provoquen necessàriament que les organitzacions culturals necessiten expandir els seus circuits més enllà d'on habitualment operen. No només les companyies i grups artístics, sinó també els teatres, festivals, auditoris, centres de creació i de suport. Cada estructura, en la seva especificitat, necessita trobar noves col·laboracions, socis o clients per poder expandir les seves activitats i així poder rendibilitzar, d'una manera o altra, la seva raó de ser. Per aquesta raó, aquest any col·laborem amb companyies escèniques i centres de creació realitzant tutories de desenvolupament, mobilitat i internacionalització. A més, vam formar agents culturals de un ampli perfil professional i sectorial, en tallers i cursos. Aquest any passat s'han realitzat tallers a Espanya, Portugal i Cap Verd.
 
La nova web pretén ser una important eina de suport a les organitzacions i professionals de la cultura que tenen clar que únicament obrint-se a circuits més amplis podran mantenir el seu projecte cultural viu com el primer dia.
 
Foto: Nova web tonigonzalezbcn.com

Nova web 2017


S'acaba d'estrenar el nou web www.tonigonzalezbcn.com, us convidem a visitar-lo i a donar la vostra opinió. Com es diu sempre -en aquest cas és cert, no està totalment acabada, hi ha seccions encara per completar, però ja deixa entreveure el que és i podrà arribar a ser en un futur pròxim.

El web vol ser la caixa de ressonància de la feina professional com a consultor, mentor, formador i investigador en matèries relacionades amb la mobilitat, la circulació artística i cultural, i la col·laboració internacional. A més, serà el repositori de recursos per a la mobilitat que s'utilitza en les tutories online i cursos .... (seguir llegint)
Foto: taller mobilitat artística al festival Belo Horizonte (Brasil)

Propostes de formació per a la mobilitat de la cultura


Per a aquest any 2017 s'han dissenyat noves propostes de formació per a la mobilitat de les estructures de les arts en viu, companyies i artistes. Estan orientades a, d'una manera pràctica, explorar els fonaments de la gestió de projectes artístics de cara a la mobilitat artística i l'obertura a nous circuits i mercats nacionals i internacionals.  Estan estructurades en cursos, tallers i càpsules. En aquest enllaç es poden trobar totes les propostes formatives.
 
La formació impartida part del reconeixement del valor central del projecte o l'obra artística. A partir d'aquí, s'apliquen les diverses tècniques que contribuiran a que el projecte o obra assoleixi els objectius previstos. Les tècniques que es mostren tenen procedències diverses (la creació artística, la gestió, el màrqueting, la informàtica, etc.) sempre adaptades al llenguatge específic de la cultura i les arts. ... (seguir llegint)
Foto: Nau Ivanow, centre de creació arts escèniques de Barcelona

Tutories per a la mobilitat de la cultura

 

Per obrir noves vies de desenvolupament als projectes, companyies o estructures culturals i artístiques, el millor sistema és recolzar-se en el coneixement que dóna l'experiència i en la planificació de les accions a realitzar. Aquestes dues propietats les compleixen les tutories per a la mobilitat i internacionalització de la cultura que es proposen.
 
Durant 2016 i el que va de 2017 estem treballant, o hem treballat, conjuntament en tutories de mobilitat i internacionalització amb les següents companyies i estructures artístiques : ... (seguir llegint)
Foto: Curs internacionalització a Praia (Cap Verd)

Cursos i consultories a Cap Verd


Aquest article recull les activitats realitzades a Cap Verd i els coneixements adquirits arran del contacte amb artistes, organitzadors i tècnics d'estructures i institucions culturals del país. Aquesta va tenir lloc a Praia, capital política i econòmica de Cap Verd, i Mindelo, la seva capital cultural. (seguir llegint)
 
Foto: Akram Khan i Sidi Larbi Cherkaoui
Email Marketing Powered by Mailchimp
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí: 
Elimina'm de la llista