Copy
Samana Oost-Vlaanderen | Nieuwsbrief voor vrijwilligers | Januari 2020

Samana vertelde ...

Samana vzw blaast dit jaar 70 kaarsjes uit. Al 70 jaar zijn we een omgeving waar mensen met een chronische ziekte en een lichamelijke beperking en mantelzorgers steun en warmte kunnen vinden. En al 70 jaar lang kunnen we hierbij rekenen op de prachtige inzet van duizenden vrijwilligers zoals jij. Daar zijn we fier op en zeer dankbaar voor. 

Het is ook een mooie reden om even stil te staan bij wat Samana betekent. Voor mensen met een chronische ziekte, mantelzorgers én vrijwilligers.
Lees verder

Wil je Samana beter leren kennen?

onthaaldag
Onthaalmoment
Dan ben je van harte welkom op ons onthaalmoment! Dit zal doorgaan op zaterdag 14 maart 2020 in de voormiddag met de mogelijkheid om in de namiddag een workshop te volgen die aansluit bij jouw engagement. Met onze onthaaldag richten we ons vooral naar de vrijwilligers die vrij recent een engagement op zich namen. We plaatsen hier geen specifieke startdatum op. Iedereen die zin heeft om Samana beter te leren kennen, is welkom! Inschrijven (voor een hele dag of halve dag) is verplicht en kan tot 2 maart 2020.


Praktisch:
>> zaterdag 14 maart 2020, onthaal vanaf 9u en start om 9.30u
>> CM-kantoor, Martelaarslaan 17, Gent 
>> broodjeslunch voorzien
>> klik hier om je in te schrijven of bel naar 09 267 53 53

Help grenzen verleggen

Jaarlijks organiseert Samana meer dan 300 vakanties op maat van mensen met een chronische ziekte en een lichamelijke beperking. Deze vakanties bieden hen én hun mantelzorgers de kans om in een begripvolle omgeving en met de nodige ondersteuning tot rust te komen. In 2019 mochten we maar liefst 8000 deelnemers op een vakantie begeleiden. En de draaiende motor achter dit alles? Dat zijn onze vrijwilligers!
Overzicht vakanties 2020
Het volledig overzicht van vakanties kan je via de zoeker op de website bekijken. Blader je liever door een catalogus? Bekijk of bestel via deze pagina onze brochures. 
Vakantievrijwilliger worden
Wil je mensen begeleiden naar verre exotische bestemmingen? Of is de rust en bezinning van een bedevaartvakantie meer jouw ding? Het kan allemaal. Jouw rol als vrijwilliger heb je volledig zelf in de hand en kan je vormgeven naar je eigen talent en interesses. Lees meer

Lage emissiezone in Gent

Vanaf 1 januari is de binnenstad van Gent een lage emissiezone. Het CM-kantoor zelf valt erbuiten maar als je je richting centrum begeeft vanop de kleine ring is dit betalend voor bepaald type wagens. Lees meer
Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of mantelzorgers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit