Copy
Samana voor mantelzorgers
Samana Oost-Vlaanderen | Nieuwsbrief voor mantelzorgers | Februari 2020

Samana activiteiten

Mantelkracht: vind je weg in mantelzorg 
Zorg je voor een kind, een ouder, een partner of een buur. Stoot je af en toe op problemen? Wil jij graag als mantelzorger groeien? Dan is Mantelkracht iets voor jou. Samana wil jou hier graag in coachen via een meerdelige inforeeks. Wat staat op het programma? Dat ligt volledig in jouw handen. Samen met de coach bekijk je met de groep waar jullie nood aan hebben en waarrond jullie willen werken. Samen gaan jullie actief op zoek naar oplossingen.
Lees meer
Beter communiceren over zorg
Als mantelzorger komt er veel op je af. Je hebt enerzijds de noden en wensen van de zorgbehoevende, de hulpverleners die zorg bieden en vergeet vooral je eigen noden als mantelzorger niet. Heldere communicatie tussen al deze partijen is noodzakelijk om kwalitatieve zorg te bieden. De werkfiche ‘Samenspraak’ kan daarbij helpen. 

Wil je de werkfiche beter leren kennen? Neem dan deel aan één van onze gratis infosessies.
Lees meer

Vakanties voor mantelzorgers

Kijk je al reikhalzend uit naar de zomer en vakantie? Volgende vakanties hebben nog enkele plaatsen over. Boek vandaag nog!
Beauraing

Beauraing | Zingevingsvakantie

Gedurende deze zingevingsweek vertoef je op het Heiligdom Notre-Dame de Beauraing. We trekken er ook op uit naar enkele toeristische bezienswaardigheden in de buurt.
>> 22 - 29 april 2020 | Inschrijven
Heeten

Heeten | Koe in de Kost boerderijvakantie

Beleef het boerenleven op en top tijdens deze boerderijvakantie! Help bij het melken van de koeien, ga aan de slag in de moestuin of haal de kok in jou naar boven. Geniet!
>> 29 mei - 5 juni 2020 | Inschrijven
Blankenberge

Blankenberge | Duinse Polders

Strand en duinen vormen een uitstekend vertrekpunt voor een bezoek aan de vele natuurlijke, culturele en historische rijkdommen langs de kust. Kom gezellig mee uitwaaien!
>> 5 - 12 juni 2020 | Inschrijven
Middelpunt

Middelkerke | Vakantieverblijf Middelpunt

Deze unieke vakantieformule is gericht op mantelzorgers, die dag in dag uit, zorg dragen voor hun partner of familielid. Er kan samen maar zeker ook apart ontspannen worden in de bruisende badstad Middelkerke.
>> 24 - 31 juli 2020 | Inschrijven

Tombola 2020

Solidariteitsactie
Ziek worden opent nog te vaak de deur naar eenzaamheid. En ook intensief voor iemand zorgen kan ertoe leiden dat je het gevoel hebt van steeds meer op een eiland te leven. Daar wil Samana - samen met jou - iets aan veranderen. Neem deel aan onze jaarlijkse grote tombola en steun zo onze solidariteitsactie. De opbrengsten gaan naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast help je er Samana mee om haar missie verder te zetten.
Lees meer

Wist je dat ...

Vlaams Expertisecentrum Mantelzorg
... er een expertisecentrum voor mantelzorgers bestaat? Het Vlaams expertisecentrum Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je vind er actuele kennis en informatie over mantelzorg. Lees meer
Ma-Zo.be
... je er niet alleen voor staat? Op Ma-Zo.be kan je in contact komen met een online netwerk van mantelzorgers. Je kan er getuigenissen lezen van lotgenoten en zelf je eigen verhaal brengen. Via het forum kan je ook met elkaar in gesprek gaan.  Lees meer
... je als jonge mantelzorger sinds kort terecht kunt op ZoJong.be? Dit is een gloednieuw platform waar voor en door jonge mantelzorgers vol tips, informatie en activiteiten. Lees meer

Kortnieuws

Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit