Copy
Samana voor mantelzorgers
Samana Limburg | Nieuwsbrief voor mantelzorgers | Februari 2020

Mantelzorg in de schoolomgeving

Mantelzorgvriendelijke school
Samen naar een mantelzorgvriendelijke school
Bijna één op de vijf scholieren zorgt thuis voor een zieke of zorgbehoevende ouder, broer of zus. Mantelzorg heeft een invloed op de schoolprestaties van jongeren, maar scholen hebben niet altijd een zicht op de thuissituatie van jongeren. Met het project 'Samen naar een mantelzorgvriendelijke schoolomgeving' tracht Samana hier verandering in te brengen. Op dit moment loopt er in Limburg een project in samenwerking met het Junior Atlascollege in Genk. Met betrokken leerlingen, zorgmedewerkers, leerkrachten en directie wordt gewerkt aan een mantelzorgvriendelijk schoolklimaat. Vind je dit een boeiend project? Of ben je leerkracht of scholier en wil je nagaan wat we voor jouw school kunnen betekenen? Neem contact met ons op via mantelzorg.limburg@samana.be of 011 280 491.
Oproep | Enquêtes studenten UCLL
Laatstejaarsstudenten in de verpleegkundeopleiding van de UCLL klopten bij Samana aan met de vraag om twee vragenlijsten in het kader van een schoolopdracht te delen. Met de eerste enquête  willen ze enerzijds inzicht krijgen in de noden van personen die zich meer betrokken willen voelen bij de zorg van een familielid. De tweede vragenlijst peilt naar de specifieke noden bij mantelzorgers. Ze zouden het enorm appreciëren moest je hiervoor even tijd willen maken.

Samana activiteiten in de kijker

Verhalen over geluk

Mantelzorgbar | Verhalen voor mantelzorgers over geluk

Vertelster Marijke Goossens neemt je mee in verhalen over GELUK. Alle verhalen bevatten steeds een wijze kern van waarheid, zijn mooi ingekleed en met humor en een knipoog verteld. Op donderdag 20 februari in Koersel. Telefonisch inschrijven kan op het nummer 011 280 297.

Workshop | 'Me-time' voor dames die mantelzorger zijn

Op vrijdag 6 maart kiezen we voor wat ‘me-time’, samen met andere dames die mantelzorger zijn. We zetten in op sfeer, gezelligheid en boeiende contacten. Kies eerst een workshop. Je hebt de keuze uit: Broodplank pimpen, Buffet Zoete Zondes, Stralen met make-up en Kledij herstellen zonder naaimachine. We ronden de avond af we met een receptie. De workshops gaan door in Hasselt. Telefonisch inschrijven kan op het nummer 011 280 297.
Wannes Deleu

Mantelzorgmoment | Wannes Deleu 'Voor ik het vergeet'

Weet je het nog? Vorige winter was er een prachtige reportage op EEN waarbij reportagemaker Wannes Deleu een maand intrekt bij zijn grootmoeder in het woonzorgcentrum Den Olm. De band tussen Wannes en zijn grootmoeder was altijd al sterk, maar nu is Den Olm haar nieuwe thuis. 
Wannes brengt voor ons een beklijvende getuigenis. Op dinsdag 17 maart in Hasselt. Telefonisch inschrijven kan op het nummer 011 280 297.
Ga naar alle activiteiten

Tombola 2020

Solidariteitsactie
Ziek worden opent nog te vaak de deur naar eenzaamheid. En ook intensief voor iemand zorgen kan ertoe leiden dat je het gevoel hebt van steeds meer op een eiland te leven. Daar wil Samana - samen met jou - iets aan veranderen. Neem deel aan onze jaarlijkse grote tombola en steun zo onze solidariteitsactie. De opbrengsten gaan naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast help je er Samana mee om haar missie verder te zetten.
Lees meer

Wist je dat ...

Vlaams Expertisecentrum Mantelzorg
... er een expertisecentrum voor mantelzorgers bestaat? Het Vlaams expertisecentrum Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je vind er actuele kennis en informatie over mantelzorg. Lees meer
Ma-Zo.be
... je er niet alleen voor staat? Op Ma-Zo.be kan je in contact komen met een online netwerk van mantelzorgers. Je kan er getuigenissen lezen van lotgenoten en zelf je eigen verhaal brengen. Via het forum kan je ook met elkaar in gesprek gaan.  Lees meer
... je als jonge mantelzorger sinds kort terecht kunt op ZoJong.be? Dit is een gloednieuw platform waar voor en door jonge mantelzorgers vol tips, informatie en activiteiten. Lees meer

Kortnieuws

Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit