Copy
Samana nieuwsflash voor vrijwilligers

Sonja Becq is de nieuwe nationaal voorzitter van Samana

Samana vzw heeft een nieuwe nationaal voorzitter. Sonja Becq neemt de fakkel over van Patrick Van Colen, die zes jaar lang met veel vuur en passie deze taak op zich nam. Daarvoor willen we hem hartelijk danken! Meer informatie over onze kersverse voorzitster lees je op onze website

Update werking Samana vzw

Groepsactiviteiten
Samana blijft de instructies volgen van de Nationale Veiligheidsraad. Dat betekent dat we helaas de beslissing hebben moeten nemen om onze geplande vakanties en groepsactiviteiten (cursussen, infosessies en lotgenotencontacten) tot eind juni 2020 te annuleren.
Nieuwe datum tombolatrekking
Onder het motto ‘geven doet leven’ organiseert Samana vzw jaarlijks een solidariteitsactie waarvan de opbrengst rechtstreeks ten goede komt aan mensen met een langdurige ziekte. De trekking van de tombola die normaal gepland stond op 8 mei, werd uitgesteld naar 23 oktober 2020Lees meer
Meer weten over de impact van covid19 op de werking van Samana? Het laatste nieuws over onze werking bundelen we samen op onze website.
Lees meer
Samana zoekt 'telebuddies'
In deze coronatijden moet men creatief zijn. Heel wat vrijwilligers uit onze Duo-werking zijn daarom aan het telefoneren geslagen en hebben zich voorlopig 'omgedoopt' tot telebuddies. Heb jij tijd, zin en energie om een kwetsbaar iemand gedurende deze vreemde tijden bij te staan met goeie babbels? Het vrijwilligersteam kan altijd versterking gebruiken!
Lees meer

Zo maak je je eigen mondmasker

Het dragen van een mondmasker is sinds 4 mei verplicht geworden op het openbaar vervoer en in situaties waarin je de social distancing-maatregelen niet kan naleven. Het dragen van een mondmasker is zeker ook aangeraden als je in contact komt met een kwetsbaar persoon. Misschien heb je ondertussen via je gemeente of in de winkel een mondmasker verkregen. Indien niet kan je er ook altijd eentje maken. Op de website maakjemondmasker.be vind je alle informatie terug om er zelf eentje te naaien met stof en een stofzuigerzak als filter.

#Wij rouwen mee

Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We moeten op zoek gaan naar andere manieren van afscheid, troost en verbinding. #wijrouwenmee is een initiatief van de Coronadenktank en wil steun en troost bieden in deze moeilijke dagen. Want je verdriet hoeft niet in quarantaine.
Naar de website

Online seminaries Beweging.net

Beweging Academie organiseert de komende weken een aantal online seminaries rond boeiende thema's zoals innovatie in de zorg, wonen, solidariteit, fake news ... Alle sessies verlopen via Zoom en zullen live uitgezonden worden op de Facebookpagina van beweging.net.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar academie@beweging.net Je krijgt dan de inlogcode voor de zoomsessie toegestuurd.
 
In de eerstvolgende sessie hebben Geert Van Hootegem en Lander Vermeerbergen (HIVA – KUL) het over de gevolgen van de coronacrisis op het (gezondheids-)zorgsysteem. Op korte tijd werden innovaties doorgevoerd die lange tijd onmogelijk waren. Vraag is welke innovaties we meenemen naar het post-coronatijdperk?

Deelname verzoek studie KULeuven

Ouderenzorg in tijden van corona
Werk je in een woonzorgcentrum of was je er vrijwilliger? Draag je zorg voor een ouder familielid die thuis of in een assistentiewoning verblijft of heb jij als familielid of naaste vriend van een oudere een ervaring die je wenst te delen? Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en KULeuven zijn op zoek naar verhalen rond ouderenzorg in deze crisissituatie.
Lees meer
Heb je nog vragen over het coronavirus?
De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bundelt alle veelgestelde vragen op www.info-coronavirus.be/nl/faqs.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit