Copy
Samana nieuwsflash voor mensen met een chronische ziekte

Updates werking Samana vzw

Groepsactiviteiten
Samana blijft de instructies volgen van de Nationale Veiligheidsraad. Dat betekent dat we helaas de beslissing hebben moeten nemen om onze vakanties en andere groepsactiviteiten (cursussen, infosessies en lotgenotencontacten) tot eind juni 2020 te annuleren. Was je ingeschreven voor een activiteit? Dan ontvang je spoedig meer informatie.
Nieuwe datum tombolatrekking
Onder het motto ‘geven doet leven’ organiseert Samana vzw jaarlijks een solidariteitsactie waarvan de opbrengst rechtstreeks ten goede komt aan mensen met een langdurige ziekte. Misschien heb je zelfs al tombolaboekjes gekocht? In dat geval nogmaals hartelijk dank! De trekking van de tombola stond normaal gepland op 8 mei. Door de huidige omstandigheden werd beslist om de trekking uit te stellen naar 23 oktober 2020Lees meer
Meer weten over de impact van covid19 op de werking van Samana? Het laatste nieuws bundelen we samen op onze website.
Meer informatie

Zo maak je een eigen mondmasker

Het dragen van een mondmasker is sinds 4 mei verplicht geworden op het openbaar vervoer en in situaties waarin je de social distancing-maatregelen niet kan naleven. Misschien heb je ondertussen via je gemeente of in de winkel een mondmasker verkregen. Indien niet kan je er ook altijd eentje maken. Op de website maakjemondmasker.be vind je alle informatie terug om er zelf eentje te naaien met stof en een stofzuigerzak als filter.

#Wij rouwen mee

Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We moeten op zoek gaan naar andere manieren van afscheid, troost en verbinding. #wijrouwenmee is een initiatief van de Coronadenktank en wil steun en troost bieden in deze moeilijke dagen. Want je verdriet hoeft niet in quarantaine.
Naar de website

Sonja Becq is de nieuwe nationaal voorzitter van Samana

Samana vzw heeft een nieuwe nationaal voorzitter. Sonja Becq neemt de fakkel over van Patrick Van Colen, die zes jaar lang met veel vuur en passie deze taak op zich nam. Daarvoor willen we hem hartelijk danken! Meer informatie over onze kersverse voorzitster lees je op onze website

Online seminaries Beweging.net

Beweging Academie organiseert de komende weken een aantal online seminaries rond boeiende thema's zoals innovatie in de zorg, wonen, solidariteit, fake news ... Alle sessies verlopen via Zoom en zullen live uitgezonden worden op de Facebookpagina van beweging.net.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar academie@beweging.net. Je krijgt dan de inlogcode voor de zoomsessie toegestuurd.
 
In de eerstvolgende sessie hebben Geert Van Hootegem en Lander Vermeerbergen (HIVA – KUL) het over de gevolgen van de coronacrisis op het (gezondheids-)zorgsysteem. Op korte tijd werden innovaties doorgevoerd die lange tijd onmogelijk waren. Vraag is welke innovaties we meenemen naar het post-coronatijdperk?

Hoe is het met jouw mobiliteit gesteld?

In 15 verschillende vervoersregio’s in Vlaanderen wordt in de vervoersregioraad op dit moment stevig getimmerd aan regionale mobiliteitsplannen, aanpassingen aan het aanbod van De Lijn en het inzetten van vervoer op maat. Om het debat te stofferen wil beweging.net meer te weten komen over jouw mobiliteitskeuze. Waarom neemt je al dan niet de bus? Wat mis je? Of blijft je misschien gewoon meer thuis?
Naar de enquête
Heb je nog vragen over het coronavirus?
De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid bundelt alle veelgestelde vragen op www.info-coronavirus.be/nl/faqs.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit