Copy
Samana vertelt...
FEBRUARI 2019 JAARGANG 2
Jongeren aan de top!

Dat de 'jeugd van tegenwoordig' heel wat in zijn mars heeft, durft haast niemand nog te ontkennen sinds de recente klimaatmarsen.

Ook Samana gelooft al jaar en dag in de kracht van de jeugd! Onze JOHH Trofee vormt dan ook het ideale platform om het solidaire klimaat in Vlaanderen eens stevig wakker te schudden. 

Het is nog niet te laat om ook jouw actie te registreren! Jonge mantelzorgers kunnen via de JOHH Trofee ook hun verhaal kwijt en in de prijzen vallen.


Alle info op www.johhtrofee.be
Intussen in 'Mantelzorg Land'...

  • Na het boek, nu ook de workshops: Het boek 'Klein geluk voor mantelzorgers in Vlaanderen' staat (of ligt) intussen al in vele Vlaamse huiskamers te pronken. En nu zijn er ook de bijhorende workshops waarbij je de 'recepten' en tips uit dit boek kan leren gebruiken om daadwerkelijk even op adem te komen.  Meer weten? KLIK HIER
  • Tevredenheidsenquête: Samana informeert en ondersteunt mantelzorgers, en dat doen we op verschillende manieren. Om onze werking nog beter te kunnen afstemmen op hun noden en wensen polsen we graag naar hun tevredenheid over onze werking We doen dit graag via een korte vragenlijst (KLIK HIER). Invullen duurt niet langer dan 10 minuten. Alvast hartelijk DANK!
Geven doet leven

Ook in 2019 geeft Samana terug het beste van zichzelf om mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers volop te versterken.

Draag jij ons ook een warm hart toe? Steun ons dan geheel vrijblijvend met de aankoop van lotjes voor de jaarlijkse tombola van de Solidariteitsactie.

Wie weet, misschien win jij wel het grote lot en rijd je binnenkort met een Audi A4 naar huis!


Meer weten? www.samana.be/solidariteitsactie
Graag gebracht. Met plezier gekregen!

Was je ook zo aangenaam verrast toen je laatst de reclamefolder van Colruyt opensloeg?  Wij alvast wel. De Samana Boodschappenlijn, en zijn digitale tegenhanger Apporto, werden er prominent in beeld gebracht voor de vele duizenden klanten van Colruyt: KLIK HIER

Laat ze dus maar komen, al die aanvragen!


Alle info op www.samana.be/boodschappenlijn

Actieve vakantie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Veel deelnemers aan onze 'vakanties voor mensen met een psychische kwetsbaarheid' uitten hun behoefte aan een meer actieve vakantie... Samen met hen werkten we daarom een nieuw vakantieconcept uit, dat in 2018 voor het eerst werd uitgetest. Het bleek meteen een schot in de roos!

Met een groep van twintig vakantiegangers en vrijwilligers, trok Samana naar de Belgische kust voor een actieve wandel- en fietsvakantie. Vanuit Hostel De Ploate in Oostende gingen deelnemers de uitdaging aan om op vier dagen de volledige Belgische kust af te stappen en te fietsen. Met verschillende tandems en op ieders eigen tempo, maakte de groep er een onvergetelijke, grensverleggende ervaring van...


Meer weten over ons vakantie-aanbod? www.samana.be/vakanties
"O Moeder, waarom leven wij?"

  • Ben je geboeid door zingeving?
  • Zou je graag andere mensen bijstaan in het zoeken naar zingeving?
  • Wil je graag meer met zingeving doen en zoek je nog concrete handvaten naar hoe je dit kan aanpakken?

Dan is onze 'Opleiding Zingevers' zeker iets voor jou! 


Meer info vind je HIER