Copy
Samana Nieuwsflash voor mensen met een chronische ziekte

Samana staat aan je zijde

Je kan er niet meer omheen: het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan, beheersen het leven van ieder van ons. En dat van jou ongetwijfeld nog meer. Weet alvast dat je er niet alleen voor staat. Samana staat aan je zijde.
De nieuwe maatregelen hebben zoals te verwachten wel een invloed op de werking van onze organisatie. Wat mag nog, wat moet, wat zeker wel of juist niet? We bundelden alle gevolgen op onze website.
Lees meer

Draag zorg voor jezelf

Zelfzorg, een woord dat je waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinkt. In de situatie waarin we ons vandaag bevinden, is dat woord zo mogelijks nog belangrijker. Zet in op zaken die ervoor zorgen dat jij je veilig en zo goed mogelijk kan laten voelen. Ieder gevoel heeft recht om te bestaan en het is niet gek dat het af en toe wat veel is. Wil je even je hart luchten? De Samana medewerkers bieden je graag een luisterend oor op het nummer 02 246 47 71 (tussen 8u en 16u).
Tele-Onthaal
Tele-Onthaal
Ook bij Tele-Onthaal kan je terecht over wat jou bezighoudt. Bel anoniem en gratis naar het nummer 106 (24u/7d) of chat via www.tele-onthaal.be
Teleblok
Teleblok
En ook de chatlijn van Teleblok wordt uitzonderlijk geopend voor wie zijn/haar zorgen, stress of eenzaamheid met iemand wil delen. De chatlijn is tussen 18u en 23u open voor iedereen, niet enkel voor studenten. www.teleblok.be

De Samana Boodschappenlijn

Ben je door een beperking of een verminderde weerstand in deze corona-tijd thuisgebonden? Bel naar onze gratis boodschappenlijn en onze vrijwilligers brengen je boodschappen zo snel mogelijk aan huis. Je betaalt hierbij enkel voor je boodschappen. De boodschappenlijn is bereikbaar op weekdagen van 10 tot 12 uur op het nummer 
0800 95 001.
Lees meer

# Samen tegen corona

Onder het motto #samentegencorona zien we online heel wat mooie en creatieve ideeën circuleren om de sociale afstand die nu tussen ons allen ontstaat te verminderen. We brengen hieronder enkele ideeën samen in de hoop dat het ook jou kan inspireren.
Stuur een kaartje
Stuur een kaartje!
Ken je iemand die een hart onder de riem kan gebruiken? Via www.stuureenkaartje.wordpress.com kan je het adres van deze persoon ingeven. Enkele dagen later valt er bij hem of haar automatisch een kaartje in de bus.
Telefoonketting
Telefoonketting
Hou telefonisch contact met de mensen in je buurt en start een telefoonketting op. Daarbij belt iedereen om de beurt iemand anders op voor een korte babbel.
Schaak online
Online schaken
De boog moet niet altijd gespannen staan. Schaak je af en toe ook wel eens graag tegen vrienden of familie? Daag hen nu online uit via www.schaken.club.
Luistertip
Luistertip! You'll never walk alone
Het begon als een gek idee in het hoofd van 3FM-dj Sander Hoogendoorn maar wordt nu werkelijkheid: vrijdag 20 maart zullen bijna alle radiozenders in Europa 'You'll Never Walk Alone' op hetzelfde moment draaien. Zet nu alvast je wekker om 08u45 komende vrijdag om mee te genieten.
Heb je zelf nog een leuk idee? Deel het met ons!
Ik wil een idee delen
Heb je nog vragen over het coronavirus?
De Federale Overheidsdienst Volkgsgezondheid bundelt alle veelgestelde vragen op www.info-coronavirus.be/nl/faqs.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit