Copy
Samana vertelt...
10 JANUARI 2018 JAARGANG 3 NATIONAAL SECRETARIAAT
Weg met de 'goede voornemens'

Elk nieuw jaar staat borg voor tonnen 'goede voornemens'. Een reeks beloftes aan onszelf, met vaak een portie frustratie bij wat niet lukt...

Samana wenst je dit jaar dus even géén realisatie van goede voornemens toe. Moge 2018 daarentegen wel een jaar worden waarin je:
 • veel warme 'ontmoetingsmomenten' kan koesteren...
 • regelmatig 'op adem' kan komen...
 • terechte 'ondersteuning' krijgt, waar nodig...
 • je als mens 'gesterkt voelt' in al wat je onderneemt...
Maak er iets moois van dit jaar!


Iedereen verdient vakantie!

Een nieuw jaar, koude dagen,... eender welke reden is goed genoeg om al te beginnen dromen van 'vakantie'. Samana draagt alvast haar steentje bij aan een solidair vakantiejaar voor iedereen.

Het doet ons veel plezier te melden dat we, in hoofde van de 'Vlaamse Pijnliga', verkozen zijn als 1 van slechts 20 projecten die 'Vlamingen over hun drempel tillen'. Samen met Pasar zetten we onze tanden in een elektrisch fietsproject voor chronische pijnpatiënten.  We kregen hiervoor een royale cheque van 22.500 euro cadeau van de Vlaamse Regering.

2018 wordt dus sowieso een fietsvakantie jaar voor iedereen! 


Meer weten?  Klik HIER!

Zelf ook dromen van vakantie...?

Aan het begin van dit nieuwe jaar ben je wellicht al op zoek naar inspiratie voor je volgende reis? Wij hebben de ideale tip voor jou:

Onze Samana vakanties vind je dit jaar ook terug op het Vakantiesalon te Antwerpen. Afspraak van donderdag 25 t.e.m. zondag 28 januari in Antwerp Expo voor een ontdekkingsreis langs de beste vakantiebestemmingen van 2018. Je vindt onze Samana-stand in hal 4, standnr 4502.

Tot dan!


Hoe 'warm' was de Warmste Week?

20 december, het lijkt alweer een eeuwigheid geleden... Het was een dag waarop Samana zich van zijn schoonste kant liet zien voor het goede doel, onze vakantiepartners van Project U/Turn. 

We moeten er eerlijk in zijn, het had misschien nog een tikkeltje warmer gemogen voor Samana. Zo hadden we bijvoorbeeld nog iets meer 'in the picture' kunnen staan die dag... Maar wat zou het leven zijn, zonder de occasionele 'wijze les'?

We onthouden vooral dat Samana afklokt op een verdienstelijke 2.500 euro opbrengst, verzameld door al jullie initiatieven. Oprechte DANK hiervoor! Voeg dit nog eens samen met de meer dan 30.000 euro aan totale opbrengst, en dan mogen we daar zeker met trots op terugblikken.


Nog even nagenieten? Klik HIER!
 


Voel je 'nattigheid'?

Met dank aan de collega's van Femma, willen we jullie waarschuwen voor het dubieuze theatergezelschap 't NAT dat zich momenteel profileert bij allerhande verenigingen.

Ze bieden hun diensten aan over heel Vlaanderen, maar dit gezelschap komt niet altijd zijn verplichtingen na en verdwijnt nogal vlug met de noorderzon. Bepaalde Samana-afdelingen hebben dit helaas ook al zelf ondervonden.

Een verwittigd man/vrouw...


Pulsar recruteert!

De feestperikelen zijn amper verteerd of we vliegen er weer stevig in met ons Pulsar actieplan. Op 30 januari komen we nog eens samen met 14 bestaande en ook 4 nieuwe actiegroepen.
 • Voor de nieuwe actiegroepen zijn we nog op zoek naar extra enthousiastelingen.
 • Ook voor de bestaande actiegroepen is 'vers bloed' nog steeds welkom.
Verneem er alles over via de PULSAR BINGO.

Gelieve de boodschap nog eens een regionale promoboost te geven aub. Aarzel ook zeker niet om geschikte kandidaten persoonlijk aan te spreken, waar mogelijk... 

Alvast bedankt en tot de 30ste!
Men neme de agenda...

Altijd leuk om die maagdelijk witte agenda al wat 'body' te kunnen geven bij de start van het nieuwe jaar... 

Hier kan je al naar uitkijken in de eerste helft van 2018:
 • Pulsar actiedag - 30 januari
 • Dag van de Zorg - 18 maart
 • Pulsar actiedag - 20 maart
 • Startdag Wereldsolidariteit #cleanekleren -  22 maart
 • Nationale inspiratiedag Crea - West 22 maart & Oost 24 maart
 • Afsluiting JOHH-trofee - 6 mei
 • Trekking Solidariteitsactie - 18 mei
 • Inspiratiedag Pulsar - 12 juni
 • Dag van de Mantelzorg - 23 juni
Tot slot herinneren we jullie ook graag aan de 'gesamaniseerde versie' van onze organisatienota. Komt zeker van pas bij de introductie van nieuwe vrijwilligers.