Copy
Samana Vlaams-Brabant | Nieuwsbrief voor mensen met een chronische ziekte | Maart 2020

Samana en het coronavirus

Corona
Je kan er niet meer omheen: het coronavirus beheerst niet alleen het openbare leven, maar heeft steeds meer invloed op het leven van ieder van ons. Al was het maar omdat we overdonderd worden met berichtgeving over het coronavirus. Het ene al wat meer verontrustend dan het andere, waardoor het soms moeilijk is in het bos de bomen nog te zien.
Lees meer

Cursussen en infosessies

Eerste hulp bij onbegrip
Infosessie Eerste hulp bij Onbegrip
Leven met ziekte en pijn is voor velen een grillig leer- en groeiproces. Eén van de grootste obstakels onderweg is zonder twijfel onbegrip, van buitenaf, maar zeker ook van binnenuit. Lynn Formesyn vertelt welke inzichten zij de voorbije jaren als chronisch pijnpatiënt heeft opgedaan. Schrijf je in
Deze activiteiten hebben nog enkele plaatsjes vrij
Infosessie| Veranderende relaties in tijden van ziekte & pijn
Wanneer je geconfronteerd wordt met gezondheidsproblemen, verandert ook je (partner)relatie. In deze informatiesessie gaan we op zoek naar wat er verandert, en hoe jij en je partner hiermee omgaan. Op 1 april in Kessel-Lo.
Smartphonefotografie
Cursus| Smartphonefotografie
Vakantiefoto's, foto's op Instagram of Facebook, meer en meer trekken we foto's met onze smartphone. Daarom deze cursusreeks: betere foto’s maken met je smartphone kan je leren! En dit in Halle en het mooie Hallerbos. Geen voorkennis nodig. Vanaf 20 april te Halle.
Orde in je leven
Cursus| Orde in je leven, rust in je hoofd
Orde en overzicht in je leven, je administratie en agenda brengen rust in je hoofd. Deze 2-delige cursus houdt rekening met je noden en met de struikelblokken die gepaard gaan met ziek zijn. 
Vanaf 22 april in Tielt-Winge.
Ontdek alle activiteiten

Vakanties op jouw maat

Voor de snelle beslissers! Deze groepsreizen hebben nog slechts enkele plaatsjes vrij. 
Limburg
Limburg | Wandelvakantie
Wandelen tussen de bomen en door het water, het beroemde doorkijkkerkje, de Lommelse Sahara, de mijnterrils, ... In een vijfdaagse tocht laten we je kennismaken met deze gastvrije groene provincie. 
>> 29 april - 5 mei 2020 | Inschrijven
Neuerburg
Neuerburg | Het mooiste van de Eifel 
Samen ontdekken we het charmante landschap te voet of met de bus. Overdag culturele excursies en ’s avonds tot rust komen met een gevarieerd animatieaanbod. 
>> 30 mei - 6 juni 2020 | Inschrijven
Ierland
Ierland | Ontdek het échte Ierland 
Altijd al willen weten waarover Michel Sardou het heeft als hij zingt over ‘Les lacs du Connemara’?  Op deze 8-daagse reis ontdekken we dit en zoveel meer!  De plaatsen zijn beperkt, schrijf dus snel in.

>> 10 juni - 17 juni 2020 | Inschrijven
Musholm | Ontdek de mooiste plekjes van Seeland  
Geniet van de rust die dit volledig aangepast verblijf uitstraalt en een uitgebreid excursieaanbod met o.a. bezoekjes aan Kopenhagen en het eiland Funen. 
>> 21 juni - 28 juni 2020 | Inschrijven
Meer vakanties

Organisatie van de maand

Vlaanderen is rijk aan verenigingen, Samana is daar eentje van. Omdat wij geloven in het bundelen van krachten stellen we in deze rubriek iedere maand een organisatie uit de sector voor.
Kanker Counteren
Voor deze eerste keer, brengen we Kanker Counteren in beeld, de jongerenwerking van Kom op tegen Kanker. Wie graag leeftijdsgenoten ontmoet die weten wat het betekent om kanker te hebben of wie op zoek is naar iemand bij wie je altijd terechtkunt? Neem dan eens een kijkje op www.kankercounteren.be
Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mantelzorgers of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit