Copy
Samana voor mantelzorgers
Samana Vlaams-Brabant | Nieuwsbrief voor mantelzorgers | Februari 2020

Samana activiteiten

Beter communiceren over zorg
Als mantelzorger komt er veel op je af. Je hebt enerzijds de noden en wensen van de zorgbehoevende, de hulpverleners die zorg bieden en vergeet vooral je eigen noden als mantelzorger niet. Heldere communicatie tussen al deze partijen is noodzakelijk om kwalitatieve zorg te bieden. De werkfiche ‘Samenspraak’ kan daarbij helpen. 

Ben je mantelzorger en wil je de werkfiche beter leren kennen? Neem dan deel aan één van onze gratis groepsgesprekken.
Lees meer
Welkom op volgende activiteiten
Gespreksgroep Veranderend gedrag

Gespreksgroep | Veranderend gedrag

Is het gedrag van de persoon waarvoor jij zorgt veranderd? Oorzaken hiervan kunnen zijn: dementie, depressie, medicatie … We bespreken tijdens deze gespreksgroep wat jij opmerkt bij de persoon waar je voor zorgt en delen tips en ervaringen om hiermee om te gaan. Op dinsdag 3 maart in Tienen en op dinsdag 17 maart in Kessel-Lo

Mantelzorgcafé | Aarschot

Het mantelzorgcafé is een plaats en een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten. Met de ondersteuning van vrijwilligers is er ruimte voor gezelligheid, warme babbels en het uitwisselen van ervaringen. Op donderdag 20 februari in Aarschot.
Ga naar alle activiteiten

Vakanties voor (ex-)mantelzorgers

Samana organiseert naast vakanties voor mensen met een chronische ziekte ook reizen op maat van mantelzorgers. De persoon waarvoor jij zorgt kan uiteraard wel mee op vakantie. Nieuw dit jaar is de vakantie voor ex-mantelzorgers.
Vakantie Mechelen

Mechelen (NL) | Een weekje ontspannen voor mantelzorgers

De Heerenhof is een droom voor iedere vakantieganger. Iedereen krijgt hier de kans om optimaal te genieten van verschillende uitstappen, wandelingen in de mooie omgeving en het contact met andere mantelzorgers.
>> 11 - 18 juli 2020 | Inschrijven

Oud-Turnhout | Een echte opkikker voor ex-mantelzorgers

We logeren in Priorij Corsendonk, een prachtig eeuwenoud beschermd monument gelegen te midden van de Antwerpse Kempen. Dit is onze uitvalsbasis voor tal van leuke uitstappen. Het lotgenotencontact staat centraal tijdens deze vier dagen.
>> 13 - 16 juli 2020 | Inschrijven

Tombola 2020

Solidariteitsactie
Ziek worden opent nog te vaak de deur naar eenzaamheid. En ook intensief voor iemand zorgen kan ertoe leiden dat je het gevoel hebt van steeds meer op een eiland te leven. Daar wil Samana - samen met jou - iets aan veranderen. Neem deel aan onze jaarlijkse grote tombola en steun zo onze solidariteitsactie. De opbrengsten gaan naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast help je er Samana mee om haar missie verder te zetten.
Lees meer

Wist je dat ...

Vlaams Expertisecentrum Mantelzorg
... er een expertisecentrum voor mantelzorgers bestaat? Het Vlaams expertisecentrum Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je vind er actuele kennis en informatie over mantelzorg. Lees meer
Ma-Zo.be
... je er niet alleen voor staat? Op Ma-Zo.be kan je in contact komen met een online netwerk van mantelzorgers. Je kan er getuigenissen lezen van lotgenoten en zelf je eigen verhaal brengen. Via het forum kan je ook met elkaar in gesprek gaan.  Lees meer
... je als jonge mantelzorger sinds kort terecht kunt op ZoJong.be? Dit is een gloednieuw platform voor en door jonge mantelzorgers vol tips, informatie en activiteiten. Lees meer

Kortnieuws

Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit