Copy
Samana voor mantelzorgers
Samana Antwerpen | Nieuwsbrief voor mantelzorgers | Februari 2020

Samana activiteiten

Beter communiceren over zorg
Als mantelzorger komt er veel op je af. Je hebt enerzijds de noden en wensen van de zorgbehoevende, de hulpverleners die zorg bieden en vergeet vooral je eigen noden als mantelzorger niet. Heldere communicatie tussen al deze partijen is noodzakelijk om kwalitatieve zorg te bieden. De werkfiche ‘Samenspraak’ kan daarbij helpen. 

Ben je mantelzorger en wil je de werkfiche beter leren kennen? Neem dan deel aan één van onze gratis infosessies.
Lees meer
Deze activiteiten hebben nog enkele plaatsjes vrij
Qi Gong

Workshop | Qi Gong/Tai Chi

We voorzien een leuke proefsessie voor mantelzorgers die opnieuw meer energie en een betere conditie willen opbouwen aan de hand van zachte bewegingen. Op maandag 16 maart in Schoten.
Klein geluk voor mantelzorgers

Infocafé | Klein geluk voor de mantelzorger 

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar mogelijke recepten voor kleine geluksmomenten bij mantelzorgers. Aan de hand van oefeningen staan we stil bij wat jou inspiratie geeft. Op donderdag  26 maart in Geel.
Ga naar alle activiteiten

Tombola 2020

Solidariteitsactie
Ziek worden opent nog te vaak de deur naar eenzaamheid. En ook intensief voor iemand zorgen kan ertoe leiden dat je het gevoel hebt van steeds meer op een eiland te leven. Daar wil Samana - samen met jou - iets aan veranderen. Neem deel aan onze jaarlijkse grote tombola en steun zo onze solidariteitsactie. De opbrengsten gaan naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast help je er Samana mee om haar missie verder te zetten.
Lees meer

Wist je dat ...

Vlaams Expertisecentrum Mantelzorg
... er een expertisecentrum voor mantelzorgers bestaat? Het Vlaams expertisecentrum Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je vind er actuele kennis en informatie over mantelzorg. Lees meer
Ma-Zo.be
... je er niet alleen voor staat? Op Ma-Zo.be kan je in contact komen met een online netwerk van mantelzorgers. Je kan er getuigenissen lezen van lotgenoten en zelf je eigen verhaal brengen. Via het forum kan je ook met elkaar in gesprek gaan.  Lees meer
... je als jonge mantelzorger sinds kort terecht kunt op ZoJong.be? Dit is een gloednieuw platform waar voor en door jonge mantelzorgers vol tips, informatie en activiteiten. Lees meer

Kortnieuws

Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit