Copy
Samana Limburg | Nieuwsbrief voor mensen met een chronische ziekte | Maart 2020

Samana en het coronavirus

Samana en het coronavirus
Je kan er niet meer omheen: het coronavirus beheerst niet alleen het openbare leven, maar heeft steeds meer invloed op het leven van ieder van ons. Al was het maar omdat we overdonderd worden met berichtgeving over het coronavirus. Het ene al wat meer verontrustend dan het andere, waardoor het soms moeilijk is in het bos de bomen nog te zien.
Lees meer

Cursussen en infosessies

Deze activiteiten hebben nog enkele plaatsjes vrij
Infosessie | Sacrale dans
In deze kringdansen leer je eenvoudige choreografieën die herhaald worden. Slechts één doel ligt er, voorbij zelfs aan de schoonheid van de dans: om me te scheppen, om mee te helen, al dat is. 25 maart in Hasselt.
Infosessie | Jezelf in herstel
Tijdens deze initiatiemodule van de herstelacademie Limburg ontdek je het concept herstel. Deze module staat open voor iedereen, die meer inzicht wil krijgen op herstel bij psychische kwetsbaarheid. 21 april in Hasselt.
Cursus | Leren leven met HSP in je relaties
Snel een paar pilletjes slikken. Het kan helpen bij pijn en klachten, maar neemt zelden de oorzaak van de ziekte weg. Bovendien zorgt medicatie voor een passieve houding van patiënten in hun herstelproces; Waarom zou je zelf nog iets ondernemen? Tijdens deze cursus leer je via meditatie als een krachtig middel in te zetten. 29 april en 6 mei in Hasselt
Ontdek alle activiteiten

Samana op wandel in Limburg

Wandelen heeft een positief effect op de gezondheid. Meer bewegen helpt de pijn te verlichten en draagt bij tot een goede mentale gezondheid. Samana Limburg organiseert vanaf maart 2020, iedere laatste woensdag van de maand, enkele wandelingen op maat voor mensen met een chronische ziekte.

De eerste wandeling gaat door in C-mine (Genk). We vertrekken aan het cultureel centrum en trekken richting de Limburgse terril in Winterslag waar we genieten van het uitzicht. De route gaat verder langs de brandweerkazerne en studio Piet stockmans. We eindigen aan brasserie Ciné Citta waar we vrijblijvend afsluiten met een drankje.

 Heb jij interesse? Schrijf je dan snel in via kracht.limburg@samana.
Vanaf april kan je al onze wandelingen terugvinden op onze website.
Lees meer
Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mantelzorgers of vrijwilligers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit