Copy
Nieuwsflash
13 DECEMBER 2017 JAARGANG 2 NATIONAAL SECRETARIAAT
Slechts 5 keer slapen...

...en de Warmste Week van Music for Life begint!

Dé week waarin 3 presentatoren van Studio Brussel non-stop openluchtradio maken en heel Vlaanderen wordt opgeroepen om hun warm hart te tonen. Aan warme harten geen gebrek bij Samana, dus we leggen deze oproep niet zomaar naast ons neer...

Onze actie: 'U/Run for U/Turn'

Op woensdag 20 december organiseren we samen met vzw Sportup een grootschalig loopevenement doorheen Vlaanderen. 2 ultralopers duwen elk een rolstoel over een traject van 150km. Ja, echt 150 km! Serge Van Autreve vertrekt in Herk-de-Stad, Yves De Dapper in Oostende. Tegen de avond komen beide lopers elkaar tegen op het Sint-Pietersplein in Gent en leggen van daaruit samen de laatste kilometers af naar domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Op basis van diverse 'knooppunten' kunnen steunende lopers aansluiten of afhaken tijdens hun tocht. Onze ultralopers zijn dus nooit alleen. Zeker niet omdat ze onderweg ook 'gecoached' worden door hun peters Koen Wauters en Pascal Braeckman.

Samana zet zijn schouders onder 3 knooppunten. We willen van elk knooppunt een feest maken, helemaal in Samana-stijl. Daarom zijn we nog op zoek naar helpende handen voor het opzetten van tenten, ophangen van vlaggen, bemannen van standjes,… Welke knooppunten?
  • Oostende (CM-gebouw - Ieperstraat 10): de start van de looptocht van Yves en Koen Wauters. Zij starten om 4u ’s morgens, dit is voor de dapperen onder ons! Na de start verzorgen zij ontbijt om geld in te zamelen voor het goede doel.
  • Hamme (school PTI - Meulenbroekstraat 15): een doortocht-knooppunt waar de lopers die uit Limburg komen rond 13u30 passeren. Om geld in te zamelen, zullen er hier optredens zijn en mogelijkheden om iets te drinken/knabbelen.
  • Gent (Sint-Pietersplein): het grootste knooppunt, waar de beide lopers elkaar zullen ontmoeten rond 17u. Voor 1 dag wordt het Sint-Pietersplein omgetoverd tot het 'Samana plein'. Bezoekers kunnen er deelnemen aan tal van activiteiten voor het goede doel, alsook hun innerlijke mens versterken naar believen. 
Als je graag een handje toesteekt op één van deze knooppunten, geef dan zo snel mogelijk een seintje aan kathleen.vanwalle@samana.be. 

Smeer je liever je beentjes in om (een deel van) het parcours mee te lopen? Schrijf je in via de website van SportUp for life.

Natuurlijk hebben we ook veel enthousiaste supporters nodig om deze dappere lopers aan te moedigen. Kom dus zeker af naar onze knooppunten om de sfeer op te snuiven en nog meer sfeer toe te voegen.

Men zegge het voort en graag TOT DAN!


(*) Project U/Turn is de organisatie waarmee wij avontuurlijke reizen op poten zetten. Meer info vind je op www.projectu-turn.com


Meer weten?  www.sportupforlife.be