Copy
Samana vertelt...
MEI 2018 JAARGANG 3 NATIONAAL SECRETARIAAT
Uitslag Solidariteitsactie 2018

Het is zover, de uitslag van onze tombola is bekend! We verspreiden deze als volgt:

  • op onze website
  • op Facebook (delen maar!)
  • op de nationale pagina's van Visie, editie 1 juni 2018.
  • in Samana Magazine - editie van augustus 2018.

Check vlug of je bij de winnaars bent en men zegge het voort...Klik HIER voor een PDF met de resultaten!
Op naar een Mantelzorgvriendelijke School!

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die thuis een extra handje toe steken omdat een broer, zus of iemand van de ouders ziek is, een beperking heeft of kampt met een verslaving. In Vlaanderen zouden zo’n 20.000 - 40.000 jonge mantelzorgers zijn, en toch blijven ze onder de radar.

Samana wil - als mantelzorgvereniging - inzetten op een goede ondersteuning van jonge mantelzorgers. We zijn dan ook gestart met een boeiend project om van scholen een mantelzorgvriendelijke omgeving te maken! Een omgeving waar jonge mantelzorgers zich begrepen en ondersteund voelen. Deelnemende scholen krijgen na het afleggen van een succesvol traject, de titel ‘Mantelzorgvriendelijke School’.

Samana is klaar om met dit project Vlaanderen rond te trekken, om nóg meer scholen aan het denken te zetten rond een mantelzorgvriendelijk schoolklimaat.


Klik HIER voor de belangrijkste onderzoeksresultaten

De jeugd van tegenwoordig... geeft het goede voorbeeld!

Meer dan 2000 jongeren over heel Vlaanderen namen ook dit jaar deel aan de JOHH-trofee. Ze organiseerden tal van hartverwarmende activiteiten voor kinderen, jongeren of volwassenen met een chronische ziekte.

Zoveel jong solidair geweld, daar kunnen we alleen maar bijzonder trots op zijn. Samana zette al deze jonge helden dan ook graag in de bloemetjes tijdens de officiële prijsuitreiking van de JOHH-Trofee op zondag 6 mei in Bellewaerde.  

Chapeau!


www.johhtrofee.be
Algemene E-zine Samana

Sinds kort vertrekt er ook een 'algemene nieuwsbrief' van Samana naar iedereen die zich via onze website inschrijft voor onze E-zine.
 
Ook geïnteresseerd? Surf naar www.samana.be en vul onderaan je e-mailadres in bij 'Blijf op de hoogte'!


Wist je dat?

  • Al het materiaal voor de 'Dag van de Chronisch Zieke Mensen' 2018 online beschikbaar is? Surf naar www.samana.be/dag-van-de-chronisch-zieke-mensen?
  • We nog steeds op zoek zijn naar vakantiemedewerkers?  Voor een overzicht, klik HIER
  • Onze organisatienota werd aangepast en is nu GDPR-proof? Je vindt hem HIER.