Copy
Nieuwsbrief
13 OKTOBER 2017 JAARGANG 2 NATIONAAL
Je was weer geweldig... Bedankt!

Afgelopen zondag werd Vlaanderen opnieuw getroffen door een 'solidaire tsunami' tijdens de dag van de chronisch zieke mensen. De teller van het aantal warme initiatieven voor en door mensen met een chronische ziekte sloeg helemaal tilt. En er komen er nog steeds bij... waarvoor oprechte dank! 

Zonder afbreuk te doen aan alle andere, lichten we er graag één actie voor jou uit:
Samana Peer-centrum besloot de plaatselijke middenstand te overweldigen met prachtige kapstokken die ze in hun vitrine konden hangen. De slogan 'Samen doen!' brachten ze ook letterlijk in praktijk door genomineerde mantelzorgers in de bloemetjes te zetten met een dekentje, gemaakt samen met mensen met een chronische ziekte. Mooi toch?


Benieuwd naar het resultaat? Neem zeker een kijkje op hun Facebookpagina

Samana laat zich van zijn warmste kant zien...

... tijdens 'de warmste week van het jaar'.

Het goede doel dat we ondersteunen is onze partnerorganisatie U/Turn, waarmee we al jaar en dag straffe vakanties organiseren. Op woensdag 20 december gaan we Vlaanderen laten zien dat ook Samana heel straf uit de hoek kan komen.

Je verneemt het heel binnenkort.


For your eyes only...

We hebben er lang naar uitgekeken. Een promospot waarmee we op televisie kunnen komen en die onze naam een noodzakelijke 'boost' zal geven. Het is de bedoeling om deze begin 2018 (ten laatste tijdens 'de week van de vrijwilliger' in maart) als boodschap van algemeen nut te laten verschijnen.

Jullie krijgen het nu al 'in primeur' te zien, met de uitdrukkelijke vraag om deze momenteel ENKEL INTERN (voor vrijwilligers) te gebruiken aub? Bijvoorbeeld tijdens startmomenten of dergelijke meer. Er volgt nog een concreet stappenplan voor verdere verspreiding...


Klik HIER om de videoclip te bekijken!

Ben jij een 'bewuste' Bourgondiër?

Gezonde voedingstips, we worden er langs alle kanten mee om onze oren geslagen. Het is zo erg, dat we er bijna een 'degout' van zouden krijgen...

Maar wat is nu eigenlijk écht gezond en wat niet? Is er een link tussen gezonde voeding en chronische ziekte? Veel vragen, weinig concrete antwoorden...

Daarom organiseren we dit najaar een nieuwe cursus, 'De Bewuste Bourgondiër'. Dit doen we in samenwerking met de auteur van het gelijknamige boek, doctor Erica Rutten. Meteen spreken we ook ons engagement uit om mee te stappen in het bijhorende netwerk. Zo dragen we ons steentje bij aan de creatie van een breed draagvlak voor gezonde voeding.


www.debewustebourgondier.com
Shoppen met Samana!

We horen het je al denken: "Eindelijk een initiatief op mijn lijf geschreven!"

En dat klopt ook, want dankzij de Samana booschappenlijn (i.s.m. Colruyt), kan jij binnenkort je buurman of -vrouw gelukkig maken met een goede daad. Breng gewoon wat extra boodschappen mee... Als dat niet gemakkelijk is!

Maandag geven we het startschot voor een proefproject in Wilrijk. En voor je het weet lijdt heel Vlaanderen aan een hardnekkige koopverslaving...


Meer weten? Klik HIER

"Ik ben een echte boekenwurm..."

Tijd voor een vleugje nostalgie... Wie kent er dit nummer nog van 'Kinderen voor Kinderen'?

Voel je je aangesproken? Dan geven we je graag volgende interessante boekentips mee: 
  • De Parkinsonliga heeft een prachtig sprookje over de ziekte van Parkinson klaar: 'De prinses en de geheimzinnige bibberziekte'. Meer info vind je HIER.
  • HSP Vlaanderen presenteert met trots: 'Hoogsensitiviteit at work', de wegwijzer voor personen met hoogsensitiviteit op het werk.  Meer info vind je HIER.


The lady and the...

... 'gentlemen' natuurlijk! Of wat dacht je?

Geloof het of niet, maar het 'beweegt' op het nationaal secretariaat. Het doet ons plezier jullie te mogen voorstellen aan onze kersverse collega's (van links naar rechts):
  • Bertout Hellemans, stafmedewerker belangenbehartiging
  • Hanne Bortels, stafmedewerker vakanties
  • Marijn Leroy, stafmedewerker communicatie
In het echt zijn ze zelfs nog aangenamer om te ontmoeten! :-)