Copy
Samana vertelt...
9 NOVEMBER 2017 JAARGANG 2 NATIONAAL SECRETARIAAT
Mantelzorger, zorg ook voor jezelf...

Het is zover, de online training voor mantelzorgers is sinds 1 november beschikbaar. Intussen vonden al meer dan 130 tevreden mantelzorgers hun weg naar de applicatie. Wat een geslaagde kick-off!

In deze training vind men theoretische uitleg door een experte, tips, oefeningen en getuigenissen van andere mantelzorgers. Zo leert men de balans tussen draaglast en draagkracht te bewaren en goed voor zichzelf te zorgen...

Hoor je het graag ook eens van de experten zelf? Bekijk dan zeker het promofilmpje en deel gerust met geïnteresseerde mantelzorgers.


www.zelfzorgvoormantelzorgers.be
Warm, warmer, warmst!

Woensdag 20 december belooft werkelijk de warmste dag van 2017 te worden. Niet omdat Frank of Sabine het zeggen, maar omdat Samana dan zijn warmste kant laat zien tijdens de 'Warmste Week'. Samen met SportUp vzw trekken we onze strafste schoenen aan ten voordele van Project U/Turn. Het wordt een dag om nooit te vergeten!

Kom er HIER alles over te weten...


En als je ons niet gelooft, dan misschien wel de 'peptalk van Koen Wauters'

Stel je eigen 'solidariteitsbrief' samen

Gedaan met knoeien in Word of andere programma's. Vanaf nu kan iedere Samanakern de brieven voor de solidariteitsactie 2018 zelf personaliseren via mygenscom.

Hoe je dat best doet, leer je op 1,2,3 dankzij deze vlotte handleiding.

Maak er iets moois van!


www.mygenscom.com/nl/samana
'D(oe eens iets geks in je leven)-Days'

...en schrijf mee aan de geschiedenis van Samana op één van de 'D-Days'. Met dank aan onze minister van cultuur Sven Gatz, worden we namelijk uitgedaagd om te kiezen welke maatschappelijke functie(s) onze organisatie in de toekomst wil gaan vervullen. 

Weet jij het antwoord al, of ben je gewoon razend benieuwd? Schrijf je nu in voor één van de 3 identieke sessies.


Meer info vind je in deze uitnodiging.

JOHH-trofee 2018

Jongeren aller landen, hou je vast! De JOHH-trofee gaat er weer stevig tegenaan...

Meter van dienst, Eline De Munck, zet alvast haar beste beentje voor om ook in 2018 zoveel mogelijk jonge helpende handen te activeren voor personen met een chronische ziekte. Tegelijk wil ze ook 'jonge mantelzorgers' in de bloemetjes te zetten. Deel zeker haar promofilmpjes:


www.johhtrofee.be
Buurttelefoon verbindt buurtbewoners

De buurttelefoon is een centraal aanspreekpunt waarop mensen, telefonisch of per mail, zich kunnen aanmelden met vragen naar een kleine helpende hand of sociaal contact.

Dit proefproject van Samana Waas & Dender werd, met steun van de Koning Boudewijnstichting, succesvol gelanceerd eind oktober. Het haalde meteen de nodige persaandacht van ondermeer Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.


Meer info vind je HIER.

Passeer langs de kassa en betaal...
nul euro aan de fiscus


"Vanaf 1 januari 2018 zal men tot 500 euro per maand onbelast kunnen bijverdienen met verenigingswerk, klussen en deeleconomie..."  zo meldt ons minister van werk Kris Peeters. Klinkt niet slecht, toch? 

Maar waar zit dat 'addertje' nou precies? De vrienden van Beweging.net leggen het graag haarfijn voor je uit.


Persmededeling van minister Peeters
Opiniestuk van Beweging.net
Rechtzetting...

In onze vorige nieuwsbrief werd helaas een fout telefoonnummer gecommuniceerd van de Samana Boodschappenlijn. Het enige correcte nummer is: 0800 95 001.

Onze oprechte excuses hiervoor...

Het doet ons wel plezier te vermelden dat de Samana Boodschappenlijn intussen al de nodige persaandacht wist te vangen. Gelukkig kreeg de pers wel het juiste nummer te pakken...  ;-)


www.samana.be/chronisch-ziek/boodschappenlijn