Copy
Samana Antwerpen | Nieuwsbrief voor vrijwilligers | Februari 2020

Tombola 2020

Tombola 2020
Samana organiseert jaarlijks een solidariteitsactie in de vorm van een tombolatrekking. De opbrengsten van deze actie gaan enerzijds naar mensen met een chronische ziekte die door hun hoge medische kosten een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast help je er Samana mee om zijn missie verder te zetten: mensen met een chronische ziekte kracht bijzetten.
Lees verder

Sami zkt. compagnons

Sami de beer is de mascotte van een nieuw initiatief om Samana via kleuterscholen bekend te maken bij ouders en grootouders. Om dit project verder uit te rollen zijn we op zoek naar enkele vrijwilligers die met Sami op pad willen gaan in Antwerpse kleuterscholen. Met behulp van kinderanimatie en leuk werkmateriaal brengen we de wereld van Samana zo op een toegankelijke manier bij de kinderen.

Is werken met jonge kinderen jouw ding en heb je interesse om dit project mee uit te bouwen?  Contacteer ons via antwerpen@samana.be of bel naar 03 221 95 70.

Help grenzen verleggen

Vrijwilliger worden
Vakantievrijwilliger worden
Jaarlijks organiseert Samana meer dan 300 vakanties op maat van mensen met een zorgnood en hun mantelzorgers. Ben je nog op zoek naar een vakantie vol zingeving waarbij je andere kan helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Lees meer
Groepsvakanties
Dringend gezocht! 
Voor enkele vakanties die dit voorjaar plaatsvinden zijn we nog op zoek naar helpende handen.
We zoeken enerzijds begeleiders van individuele vakantiegangers en vrijwilligers voor enkele groepsreizen.
Overzicht alle vakanties

Een streepje inspiratie

Een nieuwe vaste rubriek waarin we enerzijds de provinciegrenzen doorbreken en succesverhalen delen van vrijwilligers uit alle werkterreinen van Samana. We maken ook ruimte voor verhalen uit de impactmeting.
Deelnemers creatieve cursussen starten Creagroep
Oud-deelnemers uit zowel Olen als Wilrijk vonden het jammer dat hun creatieve cursusreeksen erop zaten en besloten om hun maandelijkse bijeenkomsten op eigen initiatief verder te zetten. Twee nieuwe creagroepen zagen zo het levenslicht. Deze bieden een mix van experimenteren met creatieve technieken, het uitwisselen van tips en ondertussen gezellig samen zijn onder lotgenoten. Een mooi voorbeeld van hoe onze deelnemers samen de kracht kunnen vinden om zelf iets mooi uit de grond te stampen en de rol van vrijwilliger op zich nemen. 
Ben je trots op iets dat je als vrijwilliger hebt gerealiseerd en andere vrijwilligers kan inspireren? Alleen, met een groepje, je lokale afdeling, tijdens een vormingsactiviteit of vakantie van Samana? Laat het ons weten via dit formulier.
't Is de moeite
"Mijn probleem is eenzaamheid. Ik kan me vaak zo alleen voelen. Dan bel ik naar een aantal van de mensen waarmee ik doorheen de jaren een goede band heb opgebouwd. Enkele van mijn leden, want ik noem ze geen zieken. Mensen met een diep verdriet, dat we kunnen delen. We hebben gezamenlijk nood aan bijpraten, zo om de drie weken. Dan gaan we samen koffie drinken of een ijsje eten. Ik voel me dan niet zo alleen. Mensen waarbij je meer kwijt kan dan bij je eigen familie, kinderen. Want voor hen verzwijg je meer je mise¬rie. Ik zet me in voor Samana, maar ik krijg veel meer terug dan wat ik geef. Het is nog de moeite om op te staan als ik weet dat ik niet alleen ben."
 
Van M, vrijwilliger in een lokale afdeling in Vlaams-Brabant
Wil je ook het nieuws ontvangen uit een andere regio? Of liever ook alle nieuwtjes voor mensen met een chronische ziekte of mantelzorgers? Pas via deze link je voorkeuren aan.
Website
Facebook
LinkedIn
Copyright © *|2020|* Samana vzw, Alle rechten voorbehouden.


Pas je voorkeuren aan of schrijf je uit