Copy
Samana vertelt...
9 FEBRUARI 2018 JAARGANG 3 NATIONAAL SECRETARIAAT
Mantelzorgers, jullie zijn als koffie...

Op 12 maart start de 'Week van de Zorg', met als hoogtepunt de 'Dag van de Zorg' op zondag 18 maart. Voor Samana is dit een ideale kans om alle mantelzorgers eens extra in de kijker te zetten en te verwennen. We doen dit op vrijdag 16 maart tijdens het 'Mantelzorg ontbijtcafé' te Duffel.

Het wordt een warm ontmoetingsmoment voor alle mantelzorgers, overgoten met een muzikaal sausje door Laïs en hopelijk ook de nodige persaandacht.

Men zegge het voort...


Meer info, klik HIER

Nationale versterking

Het doet ons plezier jullie te kunnen melden dat volgende nationale vacatures werden ingevuld:
  • Delphine Schedin start op 20 februari, voor de ondersteuning van de vakanties.
  • Marianne Vergeylen start op 1 maart als adjunct-directeur Samana.  In deze nieuwe  job zal zij in de eerste plaats focussen op het stroomlijnen van interne werkingsprocessen en het bijhorende people managment.

Je hoort er zeker nog van!Imagine all the people...

Stel je eens voor dat iedereen het volle potentieel van zijn verbeelding zou benutten. Wat een rijkdom aan creativiteit laten we dan niet op de wereld los?

Laat dat nu net de doelstelling zijn van de 'Samana Imagination Days' op donderdag 22 (Hasselt) en zaterdag 24 maart (Gent). Op deze creatieve hoogdagen verwelkomen we iedereen die de kracht van zijn/haar verbeelding verder wil exploreren om mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers te versterken. Kom het ontdekken tijdens tal van boeiende inspiratiesessies en workshops...

Graag tot dan!


Meer info vind je HIER

"Wat is de zin van dit alles?"

Een veel gehoorde vraag binnen Samana... Niet op zijn minst tijdens de vele ontmoetingsmomenten die onze organisatie rijk is.
  • Zou jij graag andere mensen bijstaan in het zoeken naar zingeving? Dan is de 'Opleiding zingevingscoach' zeker iets voor jou. 
  • Ben je op zoek naar verdieping rond zingeving in de literatuur. Dan raden we je zeker het kersverse boek 'Van kwetsbaarheid naar kracht' van Jean-Paul Vermassen (voormalig zingevingscoördinator Samana) aan.
Veel leer- / leesplezier!


Wist je dat...

  • Hart boven Hard op zaterdag 17 februari een ontmoetingsdag organiseert in Gent? 
  • De Federatie voor Volksontwikkeling (FOV) van naam verandert? Vanaf nu gaan ze als 'De Federatie' door het leven.
  • Beweging.net een aantal interessante fiches heeft ontwikkeld? Hierin worden belangrijke lokale uitdagingen gekoppeld aan concrete voorstellen voor de komende bestuursakkoorden.