Copy

Beoordelingstraining.nl

Hoe pak jij deze reactie van de medewerker aan, tijdens een beoordelingsgesprek?

Beste <<First Name>>

Wij mensen schieten in gesprekken snel door naar de oplossingsfase. In deze video zie je een voorbeeld daarvan. Bij het zien van dit fragment ontdekken slechts weinigen wat er niet goed aan is, en geeft men toe dat men het ook zo zou aanpakken. Het is een bekende valkuil. Maar hoe zou jij dit aanpakken?

Bekijk het fragment

Hoe kunnen we deze oplossingsmagneet voorkomen?  Reacties op negatieve feedback, zoals in functioneringsgesprekken, hebben een patroon. We hebben dit patroon in een model blootgelegd en een gespreksmodel ontwikkeld dat hele logische en minder effectieve opmerkingen vervangt door ‘bandjes’. Bandjes zijn zinnetjes (scripts, mp3’tjes) die helpen heel systematisch het gesprek te doorlopen. Hoe hetzelfde fragment aangepakt wordt door gebruik te maken van deze ‘bandjes’ zie je hier.

Bekijk het fragment


Achtergrond bij deze fragmenten kun je lezen in het artikel Jumping to solutions deel 1.

Lees het artikelDe website en de filmpjes op YouTube worden goed bekeken, en je doet me een groot plezier dit in je netwerk en via social media te verspreiden. Klik hier rechts op de logo’s van linkedin, facebook of twitter.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Jacob de Groot
Trans Missie training & advies
035-6838392

CONNECT WITH US


CONTACT US


Trans Missie
Stadhouderslaan 2
1405 GB, Bussum
Netherlands

Add us to your address bookSHARE THIS EMAIL
www.beoordelingstraining.nl


Trainingen rondom beoordelen en functioneren is één van de speerpunten van TransMissie training & advies. Op de site www.beoordelingstraining.nl vind je instructievideo's test, artikelen en handige tools.
Copyright © 2012 Trans Missie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp