Læs om den nye hjemmeside, resultat af epilepsiforskning, den nye bestyrelse har konstitueret sig, nye regler for indmeldelse af hvalpekøbere og lidt om avlsrestriktioner.
Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde

SBH Nyhedsbrev nr. 2, 2012


Velkommen til SBH's nye nyhedsbrev. I dette nummer kan du læse om bestyrelsens konstituering, lidt fra generalforsamling 2012, resultat af epilepsiforskning og muligheder på den nye hjemmeside.

Nyhedsbrevet er lavet i et nyt system, som gør det lettere at sende ud til medlemmerne. Vi håber, at I tager godt imod det.

Nu starter sæsonen snart for alvor, så vi håber, at I vil sende beretninger og billeder fra alle jeres aktiviteter.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Bestyrelsen

Bestyrelsen har konstitueret sig.
 Der er ikke sket de store ændringer - Karina Annesen har kontakten til BHU, Morten Jensen blev næstformand (og også kontakt til BHU vedr. dommere), Pia van Acker har kontakt til Agility-udvalget og LP-udvalget. Poul-Erik Olsen og Finn Bertelsen har samme poster og kontakter som før.

Se bestyrelsen her

Ved generalforsamlingen var der nogen utilfredshed med måden bestyrelsen havde valgt at administrere tilbuddet om gratis medlemskab for hvalpekøbere. Efter forslag fra Christina Gulløv enedes bestyrelsen om, at reglerne bliver sådan:

1. oktober er skæringsdato for, hvornår man første gang bliver opkrævet kontingent. Det betyder, at hvalpekøbere, der er indmeldt efter 01.10.2011 først vil blive opkrævet kontingent med virkning fra 01.04.2013.

Efter generalforsamlingen var der møde om DKK's forslag ændring af avlsrestriktioner. Bestyrelsen takker de fremmødte for brugbare input - som i det store og hele gik ud på et ønske om at fastholde de hidtidige krav - evt. i form af anbefalinger. Næste step vil være forhandlingsmødet med DKK. Her deltager Finn Bertelsen og Pia van Acker - datoen ikke fastsat endnu. 

Forårsudstilling

Nyt tiltag til SBH's forårsudstilling. Dommer Gert Christensen vil inden udstillingens start give tips og tricks til, hvordan vi bedst fremviser vores hunde. Desuden vil Gert fortælle lidt om, hvad de forskellige begreber betyder.

Desværre kom aftalen med Gert først i stand efter tilmeldingsfristens udløb - måske kunne det have lokket flere, især begyndere, til at melde til vores udstillinger.

Vi håber, at vi kan lave lignende tiltag ved alle SBH's udstillinger.

Epilepsi

Så er Christina Gulløvs (og andres) artikel om epilepsi og genetik hos den belgiske hyrdehund blevet offentliggjort.

Læs den originale artikel her: PLoS ONE: Identification of a Novel Idiopathic Epilepsy Locus in Belgian Shepherd Dogs

Der findes et lidt lettere læseligt referat her: New Epilepsy Gene Located in Dogs

SBH ønsker Christina tillykke med offentliggørelsen. Nu håber vi, at der bliver udviklet en gentest i en overskuelig fremtid.

Hjemmesiden

Nu er det snart en måned siden, at SBH's nye hjemmeside gik i luften. Den gamle side brugte teknologi, der var forældet, blandt andet kunne den ikke vises ordentligt på iPads og iPhones. Jeg var også afhængig af bestemte programmer og en bestemt pc. Den nye side kan redigeres fra alle pc'er, iPad og til nød også fra iPhone.

Den største fordel er dog aktivitets kalenderen, hvor det er muligt at få vist hele listen eller kun de aktiviteter, der interesserer brugeren. Vælg kategori i rullelisten og klik på Søg. Det er også muligt at lave tilmeldinger til de aktiviteter, der ikke kører i DKK's system.

Det er også blevet meget lettere for mig at lave et pænt galleri. Send max. to billeder af din hund sammen med navn, titler, fødselsdag, køn, opdrætter og ejer til webmaster.

Jeg kunne flytte alle brugere fra den gamle til den nye side, men alle har fået nye passwords. I skulle alle have fået sendt en mail med jeres oplysninger, men hvis kontakt mig, hvis I har problemer med at logge ind på den nye side.

Venlig hilsen

Pia van Acker

Agilitykursus

Deltagerne takker Gitte Hansen og resten af agilityudvalget for et godt og veltilrettelagt kursus. Vi glæder os til at komme i gang med sæsonen med vores nye færdigheder.

Se billeder fra kurset her – foto: Jørgen Rasmussen

Aktiviteter

Copyright © 2012 Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde
Email Marketing Powered by Mailchimp