Copy
Nieuws van het Achterhoeks Kunstcafé

Nieuwsbrief -  mei 2015 - Achterhoeks Kunstcafé

        
Gezellige opening bij galerie Orso d’Oro in Wehl.
Zondag 19 april was er een druk bezochte opening van de foto-expositie bij Theo & Edgard van galerie Orso d’Oro. Deze keer weer eens een dubbel-expositie van Wil Kokelaar en Marjan Rosendahl, beide woonachtig in de Achterhoek. Fotografen met mooi werk. Zij werken totaal verschillend, dit maakt de expositie zo interessant om te zien. Tijdens de opening luisterden wij naar de pianomuziek van drie pianisten in de muziekzaal. Een waar klassiek luistergenoegen. De expositie is te bewonderen op alle zondagen tot en met 25 mei, op 2e Pinksterdag of op afspraak aan de Grotestraat 15 in Wehl.
Kijk voor meer exposities op de website onder agenda. www.achterhoekskunstcafe.nl   

19 mei - ‘Kunst en Zen’ bij het Achterhoeks Kunstcafé.
 

Rob Muylaert die de lezing verzorgt is Japan kenner en keramist.

Op dinsdagavond, vertelt Rob Muylaert in zijn lezing over zijn zoektocht naar werk van hedendaagse Nederlandse kunstenaars, dat gekenmerkt wordt door Zen invloeden. Toen hij voor het eerst in Japan was, dacht hij te weten wat raku is. Hij ontdekte echter dat dit in Japan héél anders is dan hier in het Westen.

Voor het eerst in deze lezing wordt ook het Japanse schoonschrijven als kunstvorm besproken. In China en vooral Japan is het schoonschrift een vast onderdeel van de opvoeding. Aan schoonschrijfwedstrijden in Japan nemen duizenden jongeren deel  en met de linkerhand schrijven is verboden. Een fascinerende lezing bij het Achterhoeks Kunstcafé. In 2007 is Rob toegetreden tot ……… lees verder op de website

Entreeprijs € 3,- en voor donateurs op vertoon van donateurspasje €1,50
Kaartverkoop start om 20.00 uur de lezing begint om 20.30 uur.
Genieten van de Kunstwandelroute in Hummelo.
Deze Achterhoekse Kunstroute trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers en is uitgegroeid tot een van de grootste kunstmanifestaties van onze regio.
De route begint bij Hotel Café Restaurant ‘De Gouden Karper’ in Hummelo, daar vonden wij al snel een plekje op de parkeerplaats. Hier kunt u voor € 4 de prachtige catalogus kopen met daarin de route, informatie over alle kunstenaars en de kunstwerken, de dichters en informatie over het landgoed met haar natuurschoon.
Al snel kwamen wij bekende namen tegen van kunstenaars die inmiddels al een avond verzorgden in het Achterhoeks Kunstcafé. Ruud Kaper met zijn kunstwerk ‘Verbinding’ gemaakt van emaille onderdelen. Ruud gaf een lezing over emaillekunst bij het Kunstcafé. Dan zien wij het beeld van beeldhouwer/dichter Piet Post gemaakt van epoxyhars en hout, hij las tijdens de poëzieavond in het Achterhoeks Kunstcafé voor uit eigen dichtbundels. Samen met dichter Hans Mellendijk is het kunstwerk genaamd ‘#-Project, 3e Editie’ tot stand gekomen. Verder zijn er o.a. gedichten te lezen van Wim van Til, Bert Scheuter, Louis Radstaak. Ook deze heren hebben wij al mogen ontvangen.
Op onze wandeling krijgen we 34 totaal verschillende kunstwerken te zien. Na afloop genieten van een drankje op het terras van ‘De Gouden Karper’ in de late middagzon. Een aanrader voor wie kunst wil zien in de natuur.
Voor meer informatie over de 16e kunstwandelroute, kijk in de agenda op de website van het Achterhoeks Kunstcafé. Het kan nog tot en met 25 mei a.s., een aanrader!

Dolf-Jan Baanders


Cursussen verzorgt door Breekijzer in de Dru Cultuur Fabriek.

         
23 Juni – dinsdag – Terrasavond met Kunstenaars Collectief Breekijzer onderdeel van
ICER. Zij komen in het kort vertellen over de diverse cursussen die zij organiseren op het gebied van kunst, techniek en cultuur in de DRU cultuurfabriek te Ulft.
ICER kijkt tevreden terug op afgelopen jaar. Veel ontstaat en groeit, nieuwe onderdelen dienen zich aan en dragen bij aan de kwaliteit van het aanbod: museaal, in ambachtelijke of kunstzinnige workshops en cursussen, door technologische innovatie.
Cursussen en masterclasses, lessen of werkbijeenkomsten met een vaste frequentie.
Uitvoering en programmering wordt verzorgd door Kunstenaarscollectief Breekijzer. De locatie is de Commiesruimte in gebouw de Afbramerij, in het innovatiecentrum ICER. Op deze avond is er documentatie verkrijgbaar.
Verder een gezellige avond, om elkaar onder het genot van een drankje te ontmoeten en bij te praten. Gratis entree!  De avond begint om 20.00 in café Schiller  te Aalten.

(sponsorverhaal – 4)   
Ruim 20 jaar ervaring in zonne-energie!


Margreet en Martijn van Zevenbergen Zonne-energie.

Na een hartelijke ontvangst door Margreet Verheij kom ik binnen in het kantoor van Zevenbergen Zonne-energie. Samen met haar man Martijn Zevenbergen runt zij hun bedrijf. Margreet is duidelijk erg enthousiast over de mogelijkheden van zonne-energie:
 ‘Heel veel mensen beseffen dat het binnen handbereik is om het anders te gaan doen, duurzamer, leuker en onafhankelijker. Het valt me steeds weer op dat klanten na het plaatsen van de installatie, de opbrengst van het systeem enthousiast volgen.’

Martijn heeft na zijn studie ‘tropische cultuurtechniek’ in Wageningen ervaring op gedaan met zonne-energie in Ethiopië en Mali. Terug in Nederland besloot hij zich als zelfstandig installateur van zonnepanelen te vestigen. Het begin van Zevenbergen Zonne-energie.

In een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever, geven zij een duidelijke uitleg over deze energiebron en de werking van de installatie. Een goed advies is de eerste stap om tot een goed renderend systeem te komen. Ter plaatse bekijken zij de situatie om tot een gespecificeerde offerte te kunnen komen passend bij de situatie ter plaatse en de wensen van de klant. Bij goedkeuring van de offerte, leveren en monteren zij het materiaal en sluiten het systeem aan. 
Margreet: ‘De garantie, service en een goede nazorg is essentieel in onze bedrijfstak. Zonne-energie is geen toekomst verhaal meer maar een energiebron met alle voordelen die dat met zich meebrengt’.

Het verhaal van Margreet is duidelijk, zonne-energie is echt aantrekkelijk voor zowel particulieren, agrariërs als andere bedrijven. Wie overweegt zonnepanelen aan te schaffen, is hier aan het juiste adres. Halteweg  13 te Aalten, 0543-461188, info@zevenbergenzonne-energie.nl, www.zevenbergenzonne-energie.nl  


Met een donateurspasje valt geld te besparen!
U betaald nu minimaal € 10.- p.p. voor één kalenderjaar. Als donateur steunt u op de eerste plaats de Stichting Achterhoeks Kunstcafé om diverse thema-avonden te organiseren.  
Op de Kunstcafé avonden zelf kunt u tegen betaling donateur worden door uw naam, adres en e-mailadres op te geven bij Yvonne Schippers of via de website.
Let op uw donateurspasje geeft soms korting op de thema-avonden en ook enkele sponsoren hebben aantrekkelijke aanbiedingen!

Onder andere: op vertoon van uw donateurspasje is het mogelijk om u collectief te verzekeren bij Kremer & Partners, zij garanderen u een scherpe premie!
Bij het afsluiten van een nieuw verzekeringspakket steunt Kremer & Partners de Stichting Achterhoeks Kunstcafé met een éénmalig bedrag van € 25,=. Voor het maken van een afspraak of om informatie over het collectief op te vragen, bent u van harte welkom op het kantoor aan de Herenstraat 25-27 te Aalten. U mag natuurlijk ook bellen op 0543-472703.

Onze sponsors zijn:
  • Oerkroeg Schiller - Prinsenstraat 4 Aalten
  • Boekhandel Messink&Prinsen  - Bredevoortsestraatweg 39 Aalten
  • Lijstenmakerij Holthuis  - Landstraat 10 Aalten - 0543-472027             
  • Administratiekantoor Gerboo - Kreeft 9 Aalten - gerhard@gerboo.nl
  • Juwelier Meerdink - Haarsestraat 2 Aalten
  • Zevenbergen zonne- energie - 0543 – 461188 Aalten
  • Ik fix je webstek - Arnhem - info@ikfixjewebstek.nl
  • Winkeliersvereniging Winkelhart – Aalten
  • Kremer & Partners – Herenstraat 25-27 – Aalten - 0543-472703
 

“Kunst en cultuur is er voor iedereen,
beleef het bij het Achterhoeks Kunstcafé”. 
 
Twitter Account not yet Authorized
Achterhoeks Kunstcafé
Bevrijding 41
Aalten, 7121 WP
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp