Copy
Nieuws van het Achterhoeks Kunstcafé
Nieuwsbrief september 2014

Dinsdag 23 september,
beeldend kunstenares Gerti Bierenbroodspot.


Gerti Bierenbroodspot is schilder, beeldhouwer, dichter en schrijver, al ruim vijf decennia lang. Met schilderen begon ze in de jaren zestig, in de tijd dat Cobra en vogue was, en ‘Lucebert en co, en Anton Heijboer, met zijn gekte’. Het succes kwam snel, te snel, zegt ze. ‘Ik werd, koud van de opleiding, meteen aangekocht door het Stedelijk Museum en ingelijfd bij de galerie waar ook Karel Appel en Corneille zaten. Ik dacht: dit gaat niet goed.’

Vanaf begin jaren tachtig ging ze reizen maken, naar Griekenland, Egypte, Jordanië, Libië, Syrië. Het zullen de genen van de Bierenbroodspotten wel geweest zijn, dat geslacht van zeevaarders, waardoor zij het altijd voelde kriebelen. Op zoek naar andere werelden en vervlogen tijden, op zoek naar ‘het mysterie’.

  Gerti Bierenbroodspot

Afgestudeerd cultuurwetenschapper Lisanne Boomkamp geeft een lezing over het leven en werk van de succesvolle Nederlandse kunstenares Gerti Bierenbroodspot. De avond zal worden gehouden in Café Schiller te Aalten. Inloop vanaf 20 uur via de tuinzijde, start van de lezing is om 20.30 uur. Voor deze avond vragen wij een entree van € 3 en € 1.50 voor onze donateurs op vertoon van het donateurspasje.  Noteer deze avond alvast in de agenda!
Lees meer op de website

LET OP: Wie slim is betaald € 15 en is meteen donateur tot januari 2016 en heeft deze avond gratis entree. Degenen die al donateur zijn en op deze avond alvast hun donatie voor 2015 voldoen, hebben gratis entree!

Maak op dinsdag 25 november kennis met de heren van HiPP.
De “Avond van de poëzie” met HiPP en de Kunstrijders!
Op dinsdag 25 november komt er voor de eerste keer een avond met poëzie bij het Achterhoeks kunstcafé. Inloop vanaf 20 uur via de tuinzijde, start van de avond is om 20.30 uur.

Wim van Til van ‘Poëziecentrum Nederland’ zal de aftrap geven voor de eerste avond met poëzie bij het Achterhoeks Kunstcafé.
U kunt op deze avond de heren van HiPP (Het Instituut Praktische Poëzie) verwachten.
HiPP bestaat uit drie leden: Louis Radstaak, Hans Mellendijk en Bert Scheuter. Alle drie zijn zij ook lid van de dichtersgroep De Omsmeders. Bert en Hans schrijven in de Achterhoek-edities van De Gelderlander de zaterdagse columnserie "Door Achterhoekse Ogen". Allen hebben ze gepubliceerd in het Gelderse periodiek Poëziepuntgl.
Op deze avond is er nog meer plaats voor Achterhoeks talent.
“De Kunstrijders” zijn actief sinds eind 2012 in de Achterhoek met diverse ludieke acties, het is een project van schilder/illustrator/musicus Bert Taken en beeldhouwer/dichter Piet Post uit Wisch.

Piet Post en Bert Taken gedichten en muziek.

Muziek en gedichten werken samen op speelse wijze, voorzien van audiovisuele beelden; geen verplichte figuren, maar wel af en toe een scheve schaats. Door deze nieuwe impulsen die zij geven aan de poëzie, krijgt het publiek een andere kijk en luisterervaringen op deze avond.
De “Avond van de poëzie” zal zeker slagen met deze vijf heren en wie weet komt er nog iemand bij om de avond nog luisterrijker te maken. Verder verkopen zij op deze avond ook hun boeken en als u het wilt gesigneerd en wel, leuk voor de december-maand.
Lees meer op de website.

 


Nu donateur worden voor maar € 5,-
U betaald vanaf nu nog maar een half kalenderjaar 2014, dus voor € 5,- is er al voordeel te behalen. Als donateur steunt u op de eerste plaats de Stichting Achterhoeks Kunstcafé om diverse thema-avonden te organiseren.
Op de Kunstcafé avonden zelf kunt u tegen betaling donateur worden door uw naam, adres en e-mailadres op te geven bij Yvonne Schippers. De eerstvolgende Kunstcafé avond ontvangt u uw pasje. Het is ook mogelijk om via de website donateur te worden.
Wie slim is betaald € 15,-  en is dan meteen donateur tot 2016.
Zonder onze sponsors zijn deze kunstavonden niet mogelijk.
De sponsors zijn: Messink&Prinsen, Euronics Stronks, Lijstenmakerij Holthuis, Restaurant Herbergh d’Olde Marckt, Oerkroerg Schiller en Hostmij.
(op de website vindt u de links naar de sponsors)


Kunst en cultuur is er voor iedereen, beleef het bij het Achterhoeks Kunstcafé.
 
 
Twitter Account not yet Authorized
Achterhoeks Kunstcafé
Bevrijding 41
Aalten, 7121 WP
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp