Copy
Nyhetsbrev december

Pandemin inifrån - unik film från universitetssjukhuset

I nio månader har Johanna Ewald St Michaels, fotograf på kommunikationsavdelningen, filmat sjukhusets arbetet med pandemin. Förra veckan publicerades den på intranätet - nu är den även tillgänglig för allmänheten. 
– Filmen är viktig på flera plan. Vi hoppas att filmen sänder ett viktigt budskap till medarbetarna – ett tack och ett erkännande för det makalösa jobb de har gjort under året. Samtidigt hoppas vi kunna visa allmänheten vad det här sjukhuset förmår prestera. Förhoppningsvis kan den också bli en signal om att hålla ut och hålla sig till restriktionerna, säger Anne-Charlotte Horgby, kommunikationschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Läs mer här

När läkemedelshanteringen sattes på prov

Sjukhusapotekets farmaceuter och läkemedelsassistenter fick ett rop på hjälp – och svarade med att ge sig ut på covid-avdelningarna och hjälpa till på plats.
Läs mer här

Barnsjukhusets nya lokaler öppnar i februari

Monika Johansson har arbetat med planeringen av barnsjukhuset i tio år. Det är en stolt processledare som snart får se ett av världens bästa barnsjukhus öppna dörrarna.
Läs mer här

Preimplantatorisk genetisk testning blir nationell högspecialiserad vård

Sahlgrenska Universitetssjukhuset sökte tillstånd - och fick det. Från 1 mars blir SU en av landets två utförare inom vårdområdet.
Läs mer här

Unik njurtransplantation på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har som första sjukhus i Norden använt robotstyrd titthålskirurgi i transplantation av en njure. Utan tekniken hade transplantationen inte kunnat bli av.
Läs mer här

Nytt avsnitt av Sahlgrenskapodden:

Infektionsläkaren svarar på frågor


Infektionsläkaren och professorn Magnus Gisslén är tillbaka i poddstudion för att återigen ge en uppdatering kring kunskapsläget om covid-19 och svara på tjugo frågor från allmänheten. Vilka är vaccinen som kan bli aktuella i Sverige? Hur stor är risken att bli smittad i mataffären, och vad vet vi om gravida och covid-19?

Lyssna här
eller läs frågorna och svaren här.


 

Mest läst i december

11 december 2020

Grattis! 16 medarbetare får ny titel

Nu har 16 medarbetare uppvaktats och utnämnts till universitetssjukhusöverprofessioner. Se hela listan i Sahlgrenskaliv.

14 december 2020

Viktigt med en plan för livets slut

Mer vård är inte alltid lösningen, men alla förtjänar en riktigt bra plan. Det skriver områdeschef Maria Taranger i en uppmärksammad krönika.

2 december 2020

Så upptäcker barnakuten barn som far illa

Varje år upptäcker Barnakuten på Drottning Silvias ett hundratal barn som misstänks fara illa. Ett nytt arbetssätt kan bekräfta personalens misstankar.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Sahlgrenskaliv
Sahlgrenskaliv
Instagram
Instagram
Nyhetsbrevet skickas ut till alla som prenumererar på Sahlgrenskaliv. Det kommer varannan vecka och bjuder på det senaste från magasinet Sahlgrenskaliv.

Sahlgrenskaliv produceras av kommunikationsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår mailadress är:
redaktionen.su@vgregion.se


Vill du ändra hur du får epost från oss?
Uppdatera dina inställningar  eller avsluta din prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sahlgrenska Universitetssjukhuset · Fe 1065 · Göteborg 40583 · Sweden