Copy
Nyhetsbrev MÅNAD

Så klarade Sahlgrenska Universitetssjukhuset pandemins första våg

En analys har gjorts av Sahlgrenska Universitetssjukhusets krisorganisation under förstärkningsläget vårens förstärkningsläge. Arbetet leddes av Jan Andersson, infektionsläkare, professor emeritus och tidigare FOU-direktör i Region Stockholm. Nu är resultatet klart, och Jan Andersson kan berätta om både landvinningar och lärdomar.
Läs mer här

Högre säkerhet för gravida med digitala kontroller

Specialmödravården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder digitala kontroller av blodtryck och urinsticka av gravida patienter, tack vare en teknik som med tiden kan komma att revolutionera mödravården genom bättre tillgänglighet.
Läs mer här

Prioriteringar i vården – pusslet som ständigt måste läggas

Erik Johnsson, chef för verksamhet kirurgi, bläddrar bland pappren över patienter som ska opereras kommande dagar. "Jag ser med en gång att behovet är större än resurserna två av fyra dagar. Prioritering är inget nytt inom vården, men det senaste året har systemet prövats och justerats för att möta pandemin."
Läs mer här

Forskarskolan där hälsa och teknik möts

Malin Barman är forskare på Chalmers och en av koordinatorerna för den forskarskola som är ett samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers och Göteborgs Universitet, och som nu funnits i dryga året. 
Läs mer här

Mest lästa i maj

25 maj 2021

Studenter bidrar till viktig forskning genom examensarbeten

Inom Verksamheten för Hud- och Könssjukvård har de examensarbeten som läkarstudenterna gör under termin 10 givit ett betydelsefullt tillskott till forskningsverksamheten. "Jag har verkligen känt mig som en tillgång" säger studenten Ella Hedlund.

17 maj 2021

SVELIC.se – en guldgruva för kunskap om läkemedel

Vilka långtidseffekter ger melatoninbehandling och hur ger man läkemedel till en patient som sondmatas? I SVELIC.se kan vårdpersonal leta svar på frågor om läkemedel. Men databasen har bara funnits i drygt ett år och är än så länge relativt okänd.

4 maj 2021

Barnsjukhuset under pandemin

Det är en lättnad att covid-19 inte drabbar barn hårdast. Men vårdavdelningarna på Drottning Silvias barnsjukhus har ändå påverkats stort av pandemin. Vi har samlat sex berättelser från olika delar av barnsjukhuset.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Sahlgrenskaliv
Sahlgrenskaliv
Instagram
Instagram
Nyhetsbrevet skickas ut till alla som prenumererar på Sahlgrenskaliv. Det kommer varannan vecka och bjuder på det senaste från magasinet Sahlgrenskaliv.

Sahlgrenskaliv produceras av kommunikationsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår mailadress är:
redaktionen.su@vgregion.se


Vill du ändra hur du får epost från oss?
Uppdatera dina inställningar  eller avsluta din prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sahlgrenska Universitetssjukhuset · Fe 1065 · Göteborg 40583 · Sweden