Copy
Nyhetsbrev juni

Ett år med Sahlgrenskaliv - sjukhusets eget magasin

De interna nyheterna flyttade ut från intranätet och blev tillgängliga för alla. ”Vi har en skyldighet att berätta om vår roll i samhället”, säger kommunikationsdirektör Anders Goliger. Under första året har webbplatsen haft 165 000 besök. De fem mest lästa artiklarna har ett gemensamt tema: fördjupningar om covid-19.
Läs mer här

Sommar och babyboom på förlossningen

Trycket på förlossningen och BB blir stort i sommar. Med fler samarbeten och koncept som Trygg hemgång ska belastningen på personalen minska, men fortfarande är årets pussel svårt att lägga.
Läs mer här

"Jag visste hela tiden att jag ville hem"

Nyblivna mamman Ida åkte hem direkt efter förlossningen: "Det var skönt. Jag tänkte, nu kan jag sova så får min sambo serva mig". Med konceptet Trygg hemgång fick familjen stöd via telefon.
Läs mer här

Partners välkomna på BB igen

Efter mer än ett års besöksförbud välkomnas nu partners och stödpersoner på BB-avdelningarna. "Ett mycket efterlängtat beslut", säger Corinne Pedroletti, tf verksamhetschef för Kvinnosjukvården.
Läs mer här

Kvantdatorer kan ge snabbare diagnoser

Kvantalgoritmer spås bli framtiden inom en rad industrier - kanske också i sjukvården. I ett unikt life science-projekt ska två doktorander nu testa att ta fram kvantalgoritmer för vården.
Läs mer här

Nytt avsnitt av Sahlgrenskapodden:

#40 Förlossningen_Östra
- störst i Sverige på Instagram

 

Som 14-åring bevittnade hon en förlossning i hemlandet Etiopien och bestämde sig för att bli barnmorska. I dag jobbar Samira Osman på förlossningen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och driver ett av Sveriges största vårdkonton på Instagram: forlossningen_ostra

I avsnitt 40 av Sahlgrenskapodden berättar hon om sitt jobb, en vanlig fråga från följare och något vi kommer att få se mer av på kontot framöver - dans!

Avsnittet finns där poddar brukar finnas.

För dig som inte kan ta del av en ljudfil, finns här en transkibering av avsnittet.
 

Mest läst i juni

27 maj 2021

Så klarade SU pandemins första våg

Nu har Sahlgrenska Universitetssjukhusets krisorganisation under vårens förstärkningsläge analyserats. En stor fördel: att ha tre sjukhustomter.

31 maj 2021

De ryckte in i covidvården

Tre personer berättar om hur de tillfälligt lämnat sina arbeten för att stötta covidvården."Det roligaste jag gjort", säger undersköterskan Jonny Johansson.

1 juni 2021

Mellanmål viktigt för hälsa och tillfrisknande

Patienter med nedsatt aptit har svårt att få i sig tillräckligt med näring. Avdelning 238 har numera två aptitretande mellanmålsalternativ varje dag.

Tipsa kollegorna om sommarläsning

Sökes:

Sjukhusets skönlitterära författare

Psykiatrimottagning Mölndal har en Augustprisbelönad författare bland medarbetarna och en av sjukhusets neurologer har skrivit en populärvetenskaplig bok om minnet. Vilka andra författare arbetar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset?
Mejla redaktionen.su@vgregion.se för att tipsa om dig själv eller en kollega. Lästipsen sammanställs senare i sommar.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Sahlgrenskaliv
Sahlgrenskaliv
Instagram
Instagram
Nyhetsbrevet skickas ut till alla som prenumererar på Sahlgrenskaliv. Det kommer varannan vecka och bjuder på det senaste från magasinet Sahlgrenskaliv.

Sahlgrenskaliv produceras av kommunikationsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår mailadress är:
redaktionen.su@vgregion.se


Vill du ändra hur du får epost från oss?
Uppdatera dina inställningar  eller avsluta din prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sahlgrenska Universitetssjukhuset · Fe 1065 · Göteborg 40583 · Sweden