Copy
Nyhetsbrev APRIL

”Tid är avgörande för att lyckas med stora förändringar” – Ambulansens arbete under pandemin.

Tydliga mandat och snabba beslut kan vara avgörande när ett sjukhus står inför en extrem situation – som en pandemi eller en katastrof. Under det gångna pandemiåret har ambulanssjukvården ställts inför en rad nya situationer. Flera faktorer har gjort att de kunnat klara sitt svåra uppdrag bra. Men det var inte alltid självklart att det skulle bli rätt i slutändan.
Läs mer här

Sverigeunik röntgenutrustning tar vården hem till sköra äldre

Just nu testar Sahlgrenska Universitetssjukhuset en mobil röntgenutrustning som gör att sköra äldre kan slippa påfrestande resor till akuten. I stället kan patienter röntgas hemma.
Läs mer här

Krönika: En stor blombukett till sjukhuset

Det spirar i Staffan Skarries senaste krönika. Till kollegor över hela sjukhuset delar han ut omsorgsfullt valda, och passande, vårbuketter.
Läs mer här

AI kan hjälpa till att minska tidiga återinläggningar inom beroendevården

Vissa patienter som skrivs ut från Beroendevårdens heldygnsvård behöver läggas in igen redan inom 14 dagar. Ett pågående projekt på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har utvecklat en maskininlärningsalgoritm som kan förutsäga och på så sätt minska risken för snar återinläggning.
Läs mer här

”Låt oss få göra rätt behandling direkt”

För patienter med en mer aggressiv variant av den vanligaste formen av hudcancer, basalcellscancer, finns en synnerligen effektiv behandlingsmetod – Mohs kirurgi. ”Men det behövs mer resurser för att kunna möta de stora behov som finns.”, säger  Hannah Ceder, specialistläkare inom Hud.
Läs mer här

Mest lästa i april

16 april 2021

Hudläkarpodden som vill vara en motpol

Med Hudläkarpodden vill Lykke Barck och Marta Laskowski, båda läkare inom Hud- och könssjukvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, skapa en vetenskaplig motpol till myter och dåligt underbyggda råd som florerar i ämnet.

31 mars 2020

”När pandemin är över …” Medarbetarnas önskningar om framtiden

Fyra medarbetare delar med sig om vad de ser fram emot att kunna göra igen när covid är över – att slippa skyddsutrustning och bodar utanför akuten, och återigen kunna välkomna syskon och familjer till patienter.

14 april 2021

”När pandemin är över …” Fler medarbetare delar med sig av sina tankar om framtiden

Vi är många som längtar tillbaka till vardagen innan pandemin. Här delar fler medarbetare med sig om vad de ser fram emot att kunna göra igen efter pandemin – både på jobbet och i livet utanför sjukhuset. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Sahlgrenskaliv
Sahlgrenskaliv
Instagram
Instagram
Nyhetsbrevet skickas ut till alla som prenumererar på Sahlgrenskaliv. Det kommer varannan vecka och bjuder på det senaste från magasinet Sahlgrenskaliv.

Sahlgrenskaliv produceras av kommunikationsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår mailadress är:
redaktionen.su@vgregion.se


Vill du ändra hur du får epost från oss?
Uppdatera dina inställningar  eller avsluta din prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sahlgrenska Universitetssjukhuset · Fe 1065 · Göteborg 40583 · Sweden