Copy
Nyhetsbrev JANUARI

Etisk stress en risk under pandemin

Att prioritera och fatta tuffa beslut är en del av vardagen på ett sjukhus. Men i en pandemi ställs allt på sin spets. Om man inte kan göra allt för en patient som man vill och i vanliga fall hade kunnat  då uppstår vad som brukar kallas för etiskt stress. 
Under pandemin finns stor risk att medarbetare och chefer drabbas av just detta. Då är det viktigt att skapa trygghet och tid för samtal och reflektion.  
– Våra medarbetare gör ett otroligt jobb och vi måste stötta dem i det, säger sjukhusdirektör och professor Ann-Marie Wennberg. 
 
Läs mer här

"Vi är en av landets ledande sjukhusenheter när det gäller kirurgi för svår endometrios" 

I januari får endometriosteamet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset officiellt sitt uppdrag från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård. Ambitionen är att koncentrera den specialiserade vården till ett fåtal enheter i landet. 
Läs mer här

Medarbetarnas nyårsönskningar 

Sjukhuset är hårt ansträngt. Här berättar fem av vårdens medarbetare om vad de önskar sig av göteborgarna inför det nya året. "Det värsta har vi tyvärr inte sett ännu, det värsta kommer", säger Bengt Nellgård, IVA-läkare på Mölndals sjukhus.
Läs mer här

"Jag kanske skulle bli lite mer wild and crazy"

Staffan Skarrie brukar inte avge nyårslöften. Men i år slår han på stort: han ska klappa en hund, ta simborgarmärket och försöka gilla vegetariska röror. Kanske rent av testa en ny sorts underkläder? Det är en ambitiös ansats - men på något sätt hänger löftena ihop.
Läs mer här

Mest läst i januari

11 December 2020

Grattis! 16 medarbetare får nu lägga ”universitetssjukhusöver…” till sin titel

Nu har 16 medarbetare uppvaktats och utnämnts till universitetssjukhusöverprofessioner.

21 December 2020

De vanligaste frågorna om vaccin, virus och covid-29

Vilka är vaccinen som kan bli godkända i Sverige, hur stor är risken att smittas i matbutiken och vad vet man om graviditet och covid-19? Magnus Gisslén, infektionsläkare och professor, svarar på frågor som allmänheten har skickat in.

21 December 2020

Pandemin inifrån – unik film från Sahlgrenska Universitetssjukhuset

I nio månader har Johanna Ewald St Michaels, fotograf på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, filmat inifrån covid-vården. Resultatet är en dokumentär som nu har premiär i kortversion. Se filmen här.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Sahlgrenskaliv
Sahlgrenskaliv
Instagram
Instagram
Nyhetsbrevet skickas ut till alla som prenumererar på Sahlgrenskaliv. Det kommer varannan vecka och bjuder på det senaste från magasinet Sahlgrenskaliv.

Sahlgrenskaliv produceras av kommunikationsavdelningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Vår mailadress är:
redaktionen.su@vgregion.se


Vill du ändra hur du får epost från oss?
Uppdatera dina inställningar  eller avsluta din prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sahlgrenska Universitetssjukhuset · Fe 1065 · Göteborg 40583 · Sweden