Copy
Als relatie ontvangt u van Willems technisch adviesbureau regelmatig nieuwsbrieven over uiteenlopende onderwerpen.

Relatie aan het woord

'Een adviseur die zó open staat voor feedback, dat overkomt je niet vaak'

Willems technisch adviesbureau wordt regelmatig ingeschakeld door Rijn IJssel, een regionaal opleidingencentrum uit Arnhem. Beleidsmedewerker huisvesting Mireille Hulsbosch werkt graag met Willems, onder andere vanwege de manier waarop het bedrijf omgaat met feedback: "Als je iets met ze bespreekt, gaan ze daar serieus mee aan de slag en krijg je een terugkoppeling."
lees verder >

Willems initiatiefnemer bij afstudeerproject "Zorg in 2030"

‘Met de huidige techniek 
moet er veel meer mogelijk zijn’

Als het over zorg gaat, gaat het vaak over vergrijzing en over kosten die mede daardoor de pan uit rijzen. De meest genoemde oplossing is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar dat kan alleen als zorg en techniek nauw samenwerken. Willems technisch adviesbureau is initiatiefnemer voor een project van het HAN Smart Business Center dat zich juist hierop richt.
lees verder >

Maatschappelijke betrokkenheid in optima forma

Willems sponsor Team Duiven, 
Werner zes keer de Alpe d’Huez op en af

Zes keer de beruchte Alpe d’Huez op en af fietsen, Werner Willems wil het doen. En wel op 5 juni, samen met duizenden andere Nederlanders die met als motto ‘Opgeven is geen optie’ geld inzamelen voor de kankerbestrijding. De naam van de actie kent iedereen inmiddels: Alpe d’HuZes.
lees verder >

 
Copyright © 2014 Willems technisch adviesbureau B.V.

Verspilling

Een van de meest absurde dingen die zich nog steeds voordoen, is dat 70 procent van de installaties niet optimaal functioneert. U leest het goed: 70 procent! Daar is verschrikkelijk veel geld mee gemoeid (uw energieleverancier is er ongelooflijk blij mee). En dan gaat het echt niet alleen om de spreekwoordelijke airco’s die staan te loeien met de ramen open. In ons vak kom je diverse fraaie varianten tegen. Het probleem is dat installaties worden geplaatst, dat de stekker erin gaat en dat daarna niet meer in de gaten wordt gehouden of de installatie draait conform de ontwerpinstellingen. Zonde van de investering en zeker niet duurzaam! Vaak krijgt dan de techniek de schuld, maar ik denk dat dat een veel te enge benadering is. Techniek is een belangrijke factor, maar wordt door de mens aangestuurd. Een goed gebruiksadvies voor de nieuwe installatie en tevens monitoren, communiceren, afspraken maken (en nakomen!) zijn minstens zo belangrijk. Samen er bovenop zitten in plaats van verantwoordelijkheden op het bordje van de ander schuiven. Kortom: organiseren dat je de vruchten van innovatie plukt. Ik zou een adviseur de regie in handen geven. Wedden dat hij/zij zich in no time terugverdient! Ik geef toe dat dit een beetje preken voor eigen parochie is, maar ik kan het niet laten en de feiten liegen er zeker niet om!

Jeroen Willems