Copy
Als relatie ontvangt u van Willems technisch adviesbureau regelmatig nieuwsbrieven over uiteenlopende onderwerpen.
Marc Mulder

Relaties aan het woord

'Ze weten wensen brandweer te vertalen in betaalbare oplossingen'

Willems technisch adviesbureau werkt momenteel aan het ontwerp van een brandveiligheidsinstallatie voor een kantoorgebouw aan het Schouwburgplein in hartje Rotterdam. Opdrachtgever is WPM Kantoormanagement. Willems kwam in contact met WPM via technisch manager Marc Mulder. Hij had bij een vorige werkgever goede ervaringen met Willems.
lees verder >

Nieuwe medewerkers

Even voorstellen

drie nieuwe collega's

Het team van Willems technisch adviesbureau is de afgelopen maanden versterkt met drie nieuwe medewerkers: Igor Erinkveld, Sander Gemmink en Gilbert Groothuis. Het zijn alle-drie Achterhoekers, maar dat is toeval. Op deze pagina worden ze – in alfabetische volgorde – aan u voorgesteld.
lees verder >

Ivo Eliesen projectleider
Paleis van Justitie

"Heel bevredigend als de puzzel eenmaal is opgelost"

Een buitengewoon interessant project waarmee Willems technisch adviesbureau al geruime tijd bezig is, is de vervanging van de brandmeld-, ontruimings- en noodverlichtingsinstallaties in het Paleis van Justitie te Arnhem. De bestaande installaties waren sterk verouderd.
lees verder >
Paleis van Justitie
 
Copyright © 2012 Willems technisch adviesbureau B.V.

Pennywise, poundfoolish

Door de crisis wordt alom beknibbeld op de uitgaven. Ik vind dat niet per definitie een nadeel. Het kan geen kwaad om af en toe kritisch te kijken naar wat écht nodig is. Maar het leidt ook tot een vorm van verkeerde zuinigheid, waarmee wij de laatste tijd regelmatig te maken hebben. Dan doel ik op budgetten die zo uitgekleed zijn dat er te weinig tijd overblijft om goed na te denken over het installatieconcept. Het gevolg is dat de aanwezige innovatieve capaciteit onvoldoende wordt benut, terwijl juist in de ontwerpfase fors lagere energie- en onderhoudskosten over een lange periode kunnen worden gerealiseerd. Die meerkosten zie je niet terug als je ze afzet tegen de stichtingskosten en exploitatielasten gedurende de levenscyclus van een gebouw. Beknibbelen in de ontwerpfase is dus een schoolvoorbeeld van 'pennywise, poundfoolish'. En dan heb ik het nog niet over de milieuwinst, die we mislopen en die minstens even belangrijk is. Dus: let gerust op de kleintjes, maar geef uw adviseur wel de kans om echt geld voor u te verdienen.
 
Jeroen Willems