Copy

Nieuwsbrief Sport oktober 2020

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws en -ontwikkelingen.
Beste partners, verenigingen, aanbieders, sporters,
 
Helaas grijpt het coronavirus nog steeds om zich heen en stijgt het aantal corona besmettingen in Nederland steeds sneller. Vorige week kondigde het Rijk daarom verscherpte maatregelen aan, die bovenop de lokale maatregelen zijn gekomen die op 27 september in onze veiligheidsregio zijn ingegaan. De gemeente heeft Almeerse sportverenigingen, -clubs en andere sportaanbieders vorige week geïnformeerd over deze aanvullende maatregelen. Wij hebben veel waardering voor de wijze waarop u de afgelopen periode bent omgegaan met de corona-maatregelen, we begrijpen ook dat u de aangescherpte maatregelen als lastig kunt ervaren. Toch rekenen wij ook nu weer op uw medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle.
 
Heeft u vragen over de maatregelen die op dit moment nog gelden? Of wilt u advies? Dan horen we graag van u via sportentree@almere.nl.
 
Op almere.nl/sport hebben we een overzicht geplaatst van wat er allemaal weer mag. Ook vindt u hier informatie over georganiseerd binnensporten, en welke gemeentelijke sportaccommodaties de deuren hebben geopend. Kijk voor algemene informatie over het coronavirus op rijksoverheid.nl/corona of rivm.nl. NOC*NSF en de VSG hebben het protocol verantwoord Sporten aangepast. Informatie hierover vindt u op de site van NOC*NSF.
 
Steunmaatregel Rijksoverheid huur amateursportaanbieders
Vanuit de Rijksoverheid is er een steunmaatregel ingesteld voor het compenseren van huurlasten voor amateursportaanbieders zonder winstoogmerk (verenigingen en stichtingen). Het gaat om teruggave voor de maanden maart, april en mei 2020. Almeerse verenigingen en stichtingen die onder deze categorie vallen, ontvangen binnenkort meer informatie over hoe de gemeente met deze steunmaatregel omgaat.

Terugblik digitaal Sportcafé 28 september

Met dank aan de ruim 70 actieve deelnemers blikken wij terug op een zeer inspirerende en creatieve editie van het Sportcafé. Het was een bijeenkomst die anders was dan anders. Niet alleen omdat het online was, maar ook door een andere aanpak dan we gewend zijn. We zijn uit de vaste patronen gestapt door met een omweg te denken. Van de meest absurde ideeën naar uiteindelijk concrete plannen voor Almere als de meest unieke sportstad in 2035. Het leuke en onverwachte programma van Start2Create heeft geleid tot veel bruikbare uitkomsten en input voor de ontwikkeling van onze sportvisie. Een sportvisie van en voor de stad!
 
Heeft u het Sportcafé gemist maar wilt u wel graag meepraten over de sportvisie? Neem dan contact op met Michael Buth via sportentree@almere.nl.

Sport en Cultuur in Almere – Toolkit voor partners

 
Het platform Sport en Cultuur in Almere is nu een maand online en is dé plek waar inwoners van alle leeftijden al het sport- en culturele lesaanbod makkelijk bij elkaar kunnen vinden. Het aanbod op het platform groeit gestaag. Om het voor u als aanbieder nog eenvoudige te maken om aanbod online te plaatsen, hebben we een toolkit ontwikkeld met o.a. handleidingen. Kijk op sportencultuur.almere.nl voor de toolkit.
 
Staat uw aanbod al op sportencultuur.almere.nl?

Aankondiging: Week Aangepast Sporten - 2 t/m 8 november

In deze speciale actieweek wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om iedereen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Hierover vindt u meer informatie in de nieuwsbrief van november. Wilt u meer weten over aangepast sporten bijvoorbeeld binnen uw vereniging? Neem contact op met coördinator aangepast sporten Jolanda Gudde via jgudde@deschoor.nl

Nieuws vanuit de Almeerse sportsector: Kick off Powergirlz!

Kick off Powergirlz!


In het kader van de Nationale Sportweek is op woensdag 23 september de Powergirlz-beweging op de Clarence Seedorf Playground officieel van start gegaan. Wethouder Maaike Veeningen heeft op sportieve wijze “het startschop” gegeven om de kick off van Powergirlz in Almere een feit te maken. Powergirlz heeft de missie om Almeerse meiden van 8 tot 18 jaar in beweging te krijgen door te laten zien én voelen dat sport en bewegen goed is voor de fysieke, sociale en persoonlijke ontwikkeling. 
Uit onderzoek blijkt namelijk dat meiden vanaf ongeveer 12 jaar minder vaak bewegen en minder beweegvaardig zijn. Door het creëren van “powergirlz- zones” kunnen zij vrij sporten en bewegen in een veilige en inspirerende omgeving.
 
Als sportprofessional of vereniging ook enthousiast geworden? Neem dan contact op met Sybille Puttman via s.puttmann@talentinopleiding.nl of kijk voor meer informatie op de website https://powergirlz.nl/


FutureGoats.com; online voetbalacademie opgericht door Tim Receveur (Almere City FC) en Joris van Overeem (FC Utrecht)

Profvoetballers Joris van Overeem en Tim Receveur hebben vanaf 1 september een nieuwe online voetbalacademie gelanceerd. 
Deze gedreven middenvelders van respectievelijk FC Utrecht en Almere City FC willen middels dit online platform jongeren tot 17 jaar de kans geven om zichzelf te verbeteren op een leuke en interactieve manier. Op FutureGoats.com hebben jongeren toegang tot meer dan 1000 video’s van voetbaloefeningen, uitgevoerd door Joris van Overeem en Tim Receveur. Wekelijks ontvangen jongeren nieuwe trainingsschema’s en kunnen ze op FutureGoats.com hun ervaringen delen met andere leden. De video’s en trainingsschema’s zijn voor alle niveaus interessant, omdat er voor elk niveau genoeg oefenmateriaal op FutureGoats.com te vinden is. 
Daarnaast zijn er op het online platform maandelijkse “Q&A’s” met profvoetballers, trainers en scouts. Dit zorgt ervoor dat jongeren interactief communiceren met professionals en dat maakt de afstand met de top een stuk kleiner.
Als speler van Almere City FC hoopt Tim Receveur graag jongeren uit Almere op het online platform terug te zien. Voor meer informatie kunt u terecht op www.futuregoats.com. 
 

Samen Sporten Almere

Samen Sporten Almere is een (besloten) Facebook groep voor iedereen uit Almere die een sportmaatje zoekt om samen te gaan sporten. De groep is sinds de start in augustus 2019 uitgegroeid tot een populaire plek met meer dan 570 sportieve Almeerse volgers die samen maar liefst 24 verschillende sporten beoefenen in, om en/of vanuit Almere. Daarnaast heeft deze groep geleid tot een aantal sport specifieke WhatsApp groepen en is er onlangs ook een Samen Sporten Almere STRAVA club gestart. In de Facebookgroep kan men bijvoorbeeld een oproep doen om een keer samen te gaan hardlopen of fietsen, naar de fitness te gaan of samen een leuke wandeling te maken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden, neem dan een kijkje op:
https://www.facebook.com/groups/SamenSportenAlmere/  
 

Topbasketbal met Almere Sailors

Eind september maakte de Dutch Basketball League bekend dat het gloednieuwe professionele basketbalteam Almere Sailors een licentie heeft gekregen voor het seizoen 2020-2021. Hun thuisbasis is het Topsportcentrum in Almere Poort. Aanstaande donderdag vindt de eerste thuiswedstrijd plaats tegen Yoast United. Gezien de coronamaatregelen is dit zonder publiek. Lees meer over de licentie op dutchbasketballleague.nl of kijk op almeresailors.nl

 
Ons e-mailadres is:
Gemeente Almere, sportentree@almere.nl

Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden: uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp