Copy

Nieuwsbrief Sport –september 2020

Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van sportnieuws en -ontwikkelingen.

Beste partners, verenigingen, aanbieders, sporters,

Inmiddels zijn we alweer een aantal weken aan het sporten en bewegen volgens de versoepelde maatregelen. Wij zijn blij dat er meer ruimte is gekomen, al blijft voorzichtigheid belangrijk. We roepen u daarom allen op om u echt aan de maatregelen te houden die nog wel gelden, zodat we ook van de versoepelingen kunnen blijven genieten. Heeft u vragen over de maatregelen die op dit moment nog gelden? Of wilt u advies? Dan horen we graag van u via sportentree@almere.nl. Op almere.nl/sport  hebben we een overzicht geplaatst van wat er allemaal weer mag. Ook vindt u hier informatie over georganiseerd binnensporten, en welke gemeentelijke sportaccommodaties de deuren hebben geopend. Kijk voor algemene informatie over het coronavirus op rijksoverheid.nl/corona of rivm.nl. NOC*NSF en de VSG hebben het protocol verantwoord Sporten aangepast. Informatie hierover vindt u hier.

Sprong in de toekomst: Digitaal Sportcafé 28 september
Sport en bewegen zijn onlosmakelijk verbonden met Almere. Sport en bewegen dragen namelijk bij aan een prettige woon-, werk- en leeromgeving voor álle Almeerders. De huidige sportnota ‘Almere, sportief in beweging’ loopt binnenkort af en daarmee staan we aan de vooravond van een nieuwe visie voor sport en bewegen. De Sportvisie wordt voor de lange termijn vastgelegd en is deels gestoeld op de basis die er al ligt in de stad. Ze geeft onderbouwing voor de keuzes die we als stad maken. Hierin schetsen we onze ideale wereld, waarin we er naar streven om Almere de sportiefste stad van Nederland te laten zijn. Wat kunnen de inwoners in die sportiefste stad? Waarom investeren we in sport en bewegen? Hoe willen we dat iedereen Almere kent? En belangrijk: waarin onderscheiden wij ons van de andere gemeenten in Nederland? Aan de hand van deze visie maken wij een Uitvoeringsplan Sport 2021-2025. Dit zijn de concrete bouwstenen om de komende 4 jaar om onze sportvisie te realiseren. Tijdens het digitaal Sportcafé op maandag 28 september (vanaf 19.15 uur) gaan we graag het gesprek met u aan over de Sportvisie. Samen met Start2Create ontdekken we wat Almere de sportstad van de toekomst maakt. Binnenkort ontvangt u de officiele uitnodiging met daarin de mogelijkheid om u aan te melden. Maar schrijf de datum alvast in uw agenda! Wilt u voor de 28e al een keer van gedachten wisselen? Neem dan contact op met Michael Buth via sportentree@almere.nl.
Sport en Cultuur in Almere
 
Eind augustus is het platform Sport en Cultuur in Almere live gegaan. Dit is een doorontwikkeling van Sportief Almere, en wordt dé plek waar inwoners al het sport- en culturele lesaanbod bij elkaar kunnen vinden. Almeerders weten het platform al meteen te vinden: in de eerste twee weken zij er al 96 proeflessen aangevraagd! Staat uw aanbod ook al op Sport en Cultuur? Zet hier uw lesaanbod voor jong en oud gratis online en bereik hierdoor een breed publiek. Zo geven we Almeerders de mogelijkheid om kennis te maken met al het sport- en cultuuraanbod dat onze stad rijk is. Kijk voor meer informatie op sportencultuur.almere.nl 
Topsportcentrum Almere is weer open!

We hebben ruimte gecreëerd zodat we binnen de richtlijnen van het RIVM en de Flevolandse noodverordening onze faciliteiten weer ter beschikking kunnen stellen.
In september start het indoor evenementen seizoen. In verband met corona verwachten we wel een voorzichtige start.
Op de agenda staan:
  • 13 september Start wielerwedstrijd IJsselmeer Challenge
  • 19 september Abu Dhabi National Pro Jiu Jitsu Championship – Netherlands
  • 26 september NKT Judo
  • 27 september Twirl wedstrijd NBTA
Kijk voor meer informatie over de evenementen op onze facebookpagina. Alle evenementen zijn onder voorbehoud
Inschrijving AKT naschoolse lessen gestart
Almeerse schoolgaande jeugd kan zich weer inschrijven voor de naschoolse sport- en beweeglessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT). De lessen bieden basisscholieren (groep 1 t/m 8) en scholieren uit het Speciaal Onderwijs (8 t/m 12 jaar) de gelegenheid om naast hun reguliere gymlessen extra te bewegen. Het AKT biedt dit jaar vijf verschillende lessen aan. Twee zijn open voor iedereen (Gym+ en Sport+), voor de andere drie lessen ontvangen scholieren een persoonlijke uitnodiging via hun vakdocent bewegingsonderwijs indien zij denken dat een kind hier behoefte aan heeft. De gratis naschoolse lessen starten op 14 september en vinden verspreid over Almere plaats. Ervaren vakleerkrachten bewegingsonderwijs van ASG en Prisma verzorgen de lessen. Inschrijven kan via sportencultuur.almere.nl. Heeft u vragen over dit aanbod van het AKT? Neem contact op via akt@almere.nl
Nieuwe collega: Jasper Roos stelt zich voor
Jasper Roos is begonnen aan zijn stage bij de gemeente Almere: “Ik volg momenteel de studie Sport, Management en Ondernemen,” vertelt Jasper. “Ik ga nu naar mijn laatste jaar toe en ik mag bij de gemeente Almere mijn major- en minor stage lopen. Omdat ik de minor Sport, Beleid en Bestuur heb gevolgd, wil ik me nu meer verdiepen in hoe het werkt bij de gemeente. Tijdens mijn stage ga ik meehelpen met het ontwikkelen van het nieuwe sportbeleid.”

Nieuws vanuit sportverenigingen:

Samen staan sportverenigingen in Almere sterk in coronatijd
Op verzoek van verschillende verenigingen zijn sportvelden dit jaar vervroegd in onderhoud genomen door de gemeente Almere. De velden krijgen in de zomerperiode wat rust en worden gereed gemaakt om na het onderhoud weer een nieuw sportseizoen mee te gaan. Dit jaar was spelen op het veld door de corona-maatregelen lange tijd niet mogelijk en kon die tijd gebruikt worden voor deze  vervroegde aanpassingen. Bij de landelijke aankondiging van de eerste versoepelingen van de maatregelen was het betreden van de hoofdvelden daardoor nog niet mogelijk. De mogelijkheid tot aangepast trainen was destijds wel onderdeel van de versoepelingsmaatregelen.

Omdat veel clubleden lange tijd thuis hadden gezeten, niet op vakantie zouden gaan en niet konden wachten de groene velden van Almere weer te kunnen betreden, zijn verenigingen op zoek gegaan naar alternatieven. Bij Rugby Club Bulldogs Almere werd daarop alles uit de kast gehaald om de leden weer op een veilige nieuwe manier te laten sporten. Dat bleek goed mogelijk op het bijveld van de club op het Fanny Blankers Koen sportcomplex. Helaas had niet iedere buitensportvereniging in Almere die mogelijkheid, al konden ook de leden van die clubs niet wachten met het weer beoefenen van hun sport. Bij de American Football vereniging Flevo Phantoms uit Almere-Haven waren alle velden in onderhoud, waardoor het starten met trainen op het terrein geen optie was. Daarom zijn we met elkaar gaan samenwerken. De twee sporten zijn in spelopzicht volledig verschillend, maar bij alle twee de clubs staat het sociale aspect bovenaan. Door te schuiven in de trainingsagenda’s en goed overleg over het gebruik van het rugbyterrein, bleek een gezamenlijk gebruik van het rugbyveld door twee clubs mogelijk en leenden we onze sleutel voor een periode aan de Phantoms uit. Hierdoor is een goed contact ontstaan tussen de twee mooie clubs uit Almere, waardoor zij elkaar ook in de toekomst makkelijker kunnen vinden voor sportzaken, of gewoon voor een bak koffie.

Edwin Veenendaal van Rugby Club Bulldogs ontving uit handen van Ronald Callenbach van American Football vereniging Flevo Phantoms een mooie schaal met nog veel mooiere ingegraveerde tekst als blijk van waardering. De schaal heeft een mooie plek gekregen in de ere-vitrine van de rugbyvereniging.

Nieuws vanuit sportverenigingen:
Een leven lang Rugby in Almere
Hoe faciliteren wij het best een leven lang rugbyen en hoe kunnen wij zorgen dat rugby voor iedereen is, zijn thema’s die bij Rugby Club Bulldogs Almere hoog op de agenda staan. Landelijk kwam afgelopen seizoenen steeds vaker naar voren dat er in Nederland een groeiende groep spelers is die nog wel de behoefte heeft zo nu en dan een stevig potje te rugbyen, maar waarvoor de huidige bestaande competitievorm te veel van de tijd eist voor het gezinsleven of andere verplichtingen. Ook in Almere hebben we door de jaren heen een grote groep jongens en meisjes zien opgroeien met rugby, waarvan een deel door verschillende redenen de sport niet meer speelt. Voor mensen die de rugbysport koesteren, die nog wel willen spelen en graag zo nu en dan aanwezig willen zijn bij een gezellige derde helft, maar het niet zien zitten om gelijk weer twee keer per week te komen trainen en elke zondag te spelen, is er een social-rugby “competitie” opgestart.

Vanaf seizoen 2020/2021 is het ook bij Rugby Club Bulldogs Almere mogelijk op die manier het rugby weer op te pakken en gewoon gezellig een balletje te kunnen gooien. Bij social-rugby worden er flexibel wedstrijden georganiseerd op zaterdagen en is er geen competitie met rangen en standen. Het is voor de social-leden ook mogelijk om gebruik te maken van de reguliere trainingen op dinsdag en donderdag van 20.30 tot 22.00 uur. Direct na de aankondiging heeft zich een grote groep geïnteresseerden gemeld bij de vereniging op het Fanny Blanker Koen Complex in Almere. Naast het opstarten van een social senioren team, start Rugby Club Bulldogs Almere dit seizoen ook een programma voor de allerkleinste sporters. Voor kinderen jonger dan 6 jaar is er een Guppenteam in het leven geroepen, waar kinderen op zeer speelse manier bekend worden gemaakt met de sport, waarbij speelvreugde natuurlijk het belangrijkst is. De trainingen zijn op zaterdagochtend en ook hier ziet de rugbyvereniging het aantal deelnemers snel groeien. Met het opstarten van deze twee nieuwe rugby mogelijkheden wil Rugby Club Bulldogs Almere bijdragen aan een leven lang sporten in de stad. rcbulldogs.nl/
Nieuws te melden?
Wilt u iets kwijt over uw sportactiviteiten in Almere, of wilt u iets aankondigen? We nemen het graag mee in onze nieuwsbrief en op de website. Mail uw bericht aan team Sport
Ons e-mailadres is:
Gemeente Almere, sportentree@almere.nl

Wilt u onze nieuwsbrief niet langer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden: uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp