Copy

Nieuwsbrief nummer     9                januari 2017


Met deze nieuwbrief wil VraagRaak u op de hoogte houden van de actuele ontwikkelingen op het gebied van (mede)zeggenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en hun vertegenwoordigers. 

 

Congres Cliëntenraad: inspraak in kwaliteit

Op 9 december organiseerden KansPlus/VraagRaak, LFB, LSR, en Ieder(in) het congres Cliëntenraad: inspraak in kwaliteit. Samen met 200 belangstellenden deelden we ervaringen over kwaliteit van zorg.

Een volledig verslag van deze dag is hier te lezen. Het verslag is gemaaakt door Marijke Heijsman, een tekstschrijfster gespecialiseerd in begrijpelijk schrijven voor mensen met een beperking. De foto's die op deze dag gemaakt zijn staan hier in een album op facebook.

 

Tweede Landelijke Kiezersdag

Op 11 februari wordt voor de tweede keer de Landelijke Kiezersdag georganiseerd. Mensen met een licht verstandelijke beperking worden op een praktische manier voorbereid op de Tweede Kamerverkiezingen. Kijk hier op de website voor het programma en om in te schrijven. Er zijn maar 150 plaatsen dus wacht niet te lang!

 

Brief KansPlus aan het ministerie van VWS inzake de Wmcz

Op 11 januari heeft de directie van KansPlus een brief geschreven aan de directeur Markt en Consument van het ministerie van VWS. Hierin uit ze haar zorg over zorginstellingen die vooruitlopend op de invoering van de nieuwe wet hun medezeggenschapsregeling wijzigen. Dit mede ingegeven oor de uitspraak van de hoge raad inzake de regeling van medezeggenschap bij Lunetzorg.

Lees hier de brief van KansPlus aan de directeur Markt en Consument.
Zie het bericht hieronder voor meer informatie over de uitspraak van de Hoge Raad.

 

Uitspraak Hoge Raad over invulling medezeggenschap


Na drie jaar procederen is er een uitspraak van de Hoge Raad over de inrichting van cliëntenmedezeggenschap. Een zorginstelling kan volstaan met een formele cliëntenraad op centraal bestuursniveau. Voor de lagere niveau's in de organisatie is het voldoende om informele clusterraden of overleggen in te stellen. Lees het hele artikel van Zorgvisie hier.

 

Voortgang kwaliteitsagenda


Het werk aan de kwaliteitsagenda die vorig jaar op 1 juli gelanceerd is gaat verder. Het versterken van de positie van de cliënt is een van de 5 thema's waar de elf betrokken partijen samen aan gaan werken. Meer nieuws en informatie over de kwaliteitsagenda en de voortgang  is hier te vinden op de website van de VGN.

Lancering nieuwe Governancecode


Op 15 december 2016 is de nieuwe Governancecode voor de zorg gelanceerd. De code is een instrument om bestuur en toezicht zo te organiseren dat ze bijdraagt aan het waarborgen van goede zorg. Pouwel van de Siepkamp, voorzitter van KansPlus, heeft de nieuwe Governancecode namens de cliëntenorganisaties in ontvangst genomen. Zie hier het artikel op de website van Kansplus. Alle informatie over de nieuwe Governancecode staat hier op de bijbehorende website.

 

Vergoeding lidmaatschap


Aan het begin van het nieuwe jaar kan het de moeite waard zijn om bij uw zorgverzekeraar na te gaan of het lidmaatschap van KansPlus vergoed wordt. Ieder(in) heeft op haar website een lijst gepubliceerd van verzekeraars die het lidmaatschap van een patiëntenvereniging vergoeden. U vindt deze lijst hier.

 

 


VraagRaak

Bezoekadres
De Haag 15-1
3993 AV  Houten

Postadres
Postbus 408
3990 GE  Houten

T 030 - 2363744

www.kansplus.nl
info@kansplus.nl


Kennis- en Adviescentrum KansPlus/VraagRaak
030 - 2363750 (bereikbaar ma t/m do van 10.00 tot 13.00 uur)Agenda

 


11 februari 2017 van          10:00u tot 17:00u           Den Haag                    Tweede Landelijke Kiezersdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KansPlus · De Molen 83 · Houten, Utrecht 3995 AW Houten · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp